Wjazd na wzniesienie
• Strona 1 z 1
Wjazd na wzniesienie
Mam takie pytanie, a mianowicie: JakÄ… przyjac pozycje wjezdzajac Enduro na stroma gorke? Gdzie polozyc nogi itd.
Z gory dzieki za pomoc
Z gory dzieki za pomoc

- k0dak
- Świeżak
Na jakieś bardzo strome górki nie wjeżdżałem ale Widzę że lepiej mi się wjeżdża na stojąco na mocnym biegu niż na stojąco na szybkim biegu(3) jeszcze trzeba wziąć pod uwagę motor bo 2t i 4t się na innych obrotach jedzie 2t najlepiej nie odkręconym do końca(na obrotach otwierania się zaworu), 4t nie wiem, oczywiście jak najbardziej dociążyć przód
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
przy ostrej górce trzymasz moto kolanami mocno i pochylasz sie na kierownicę.do tego możesz stopy zaprzeć o przednią cześć podnóżek.i pełna kita z dołu
łagodniejsze to stojąco siedząco jak chcesz moto tak samo kolanami ale najlepiej na stojąco i cały czas sie ruszac a nie jak drewno stac
łagodniejsze to stojąco siedząco jak chcesz moto tak samo kolanami ale najlepiej na stojąco i cały czas sie ruszac a nie jak drewno stac
- barek253
- Mieszkaniec forum
Jak dość stroma, to dobrze jest się lekko położyć na kierownicę i ruszać się na boki lekko.
I oczywiście pilnować przyczepności tylnego koła, bo stracisz zbyt dużo i staniesz na środku.
Ale wątpię, że o takich wzniesieniach mowa...
Zależy też od maszyny na jakiej się poruszasz i modyfikacjach amorków
I oczywiście pilnować przyczepności tylnego koła, bo stracisz zbyt dużo i staniesz na środku.
Ale wątpię, że o takich wzniesieniach mowa...

Zależy też od maszyny na jakiej się poruszasz i modyfikacjach amorków

-
Street4Fun - Bywalec
Nie wiem czy to dobry pomysł , ale to już twoja sprawa, przy dużej prędkości zz wału możesz nieźle wyskoczyć 

EXC 125
- Damianooo1998
- Świeżak
po 1 podjazd sie bierze bardziej technicznie niz prędkosciowo. jak za szybko wjedziesz to sie mozesz po prostu w podjazd wbic ;P ciezko powiedziec jak najlepiej bo to zalezy od konkretnej maszyny i konkretnego podjazdu ( od opony, kierowcy itp itd ) ja tam niektóre podjazdy a mam niektóre podjazdy na prawde spore ( kilkanascie metrów - około 20-30 metrów sciany o sporym nachyleniu własciwie w butach MX nie da sie pod nią wejsc
) i smigam czasami na siedząco nawet. zawsze trzeba trzymac moto nogami ( nawet jak sie smiga po prostym ) i balansujesz ciałem. jak np jest grzasko to jak za bardzo dociązysz przód to bedzie trudniej motocyklowi wjechac. z kolei za bardzo na tył - wiadomo 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Musisz znaleźć "złoty środek" bo jeśli za bardzo nachylisz się na przód, tylne koło straci przyczepność i się zakopiesz, z kolei jeśli za bardzo na tył lecisz na plery. Musisz w danej chwili dobierać pozycję do sytuacji 

Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
ja pod 80% podjazdow wjezdzam na siedzaca i wyjezdzam wszyskie , poprostu wydaje mi sie ze stanie jest o wiele trudniejsze.
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
Wjeżdżaj jak ci wygodniej i jak się pewniej czujesz
Jak widzisz, każdy ma trochę inny sposób, bo ma też inny sprzęt, itd.
Przed wjazdem na większe wzniesienie typujesz sobie kilka rzeczy : możliwości sprzętu, własne możliwości i podłoże na jakie wjeżdżasz...

Jak widzisz, każdy ma trochę inny sposób, bo ma też inny sprzęt, itd.
Przed wjazdem na większe wzniesienie typujesz sobie kilka rzeczy : możliwości sprzętu, własne możliwości i podłoże na jakie wjeżdżasz...
-
Street4Fun - Bywalec
specjalnie wrzuciłem filmik
podjazd i tak na filmiku nie wydaje sie taki, jak sie to wydaje podjezdzajac pod niego
http://www.youtube.com/watch?v=hOQPi8hQ ... e=youtu.be
podjechany na siedzÄ…co

http://www.youtube.com/watch?v=hOQPi8hQ ... e=youtu.be
podjechany na siedzÄ…co

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio fajny kanal
moze ci to jeszcze pomoze http://www.youtube.com/watch?v=7glFnj2e ... sults_main koles ma mnostwo ciekawych filmikow

moze ci to jeszcze pomoze http://www.youtube.com/watch?v=7glFnj2e ... sults_main koles ma mnostwo ciekawych filmikow
KX250F
-
wawzon - Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości