Wgniecony dyfuzor
• Strona 1 z 1
Wgniecony dyfuzor
Witam jestem posiadaczem yamahy yz 125 i ostatnio się wywaliłem i się wgniótł dyfuzor i co mnie zaniepokoiło to że zmieniła głos czy wgniecenie dyfuzora się z czymś wiąrze z jakimś spadkiem mocy czy tylko ze zmianą głosu dodam że to orginalny dyfuzor yamahy nie zaden sportowy.Proszę pomóżcie z góry dzięki.
- bamarz55
- Świeżak
tak, moze zmienic to w jaki sposób moto oddaje moc itp. głos też moze sie zmienic. poczytaj sobie do czego słuzy dyfuzor w 2T i na logike pomysl w jaki sposób wgniecenie zmienia to
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
nikt ci dokladnie nie powie o ile moc spadla, zmienila sie, jezdziles tym moto wczesniej wiec sam powinienes czuc. Najlepszym rozwiązaniem bedzie pomiar na hamowni, ale czy jest sens? Ja na twoim miejscu bym kupil nowy ew uzywke w bardzo dobrym stanie, nie lubie jak jest cos pogięte, nie działa tak jak trzeba, ale decyzja co z tym zrobisz nalezy do Ciebie, nikt za ciebie się wypowiadać nie bedzie, nikt CI konkretnie nie powie co masz zrobić.. Na nastepny raz taki temat w "krótkie pytania i odpowiedzi"
-
pawel89ers - Świeżak
nikt nie sprawdzi jej na hamowni przez internet, internetowymi oczami też nikt tego nie zobaczy, nie mówiąc już o naprawie i szacowaniu
jeżeli dyfuzor jest mocno pogięty, ma problemy z wylotem spalin jak najbardziej kłania się do wymiany
dyfuzor nie moze byc pogięty przy kolektorze wydechowym, a srodkowa puszka nie moze miec głębokich wgniecen
jeżeli dyfuzor jest mocno pogięty, ma problemy z wylotem spalin jak najbardziej kłania się do wymiany
dyfuzor nie moze byc pogięty przy kolektorze wydechowym, a srodkowa puszka nie moze miec głębokich wgniecen
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Wykreć wydech idz do blacharza on ma wybijak. Przyspawa Ci go delikatnie do wydechu ty przytrzymasz mocno wydech od dobrze szarpnie i wgniecenie wyjdzie. Sam tak robiłem w 2t które remontowałem. Wydechy w 2t są specjalnie projektowane by oddawały one moc cylindra w 100%. Kazda wgniotka ma wpływ gdyż zmienia się kształt tuby rezonansowej i silnik swoją pełną moc może mieć przy 9.5 rpm zamiast jak jest oryginalnie przy 11 rpm. Ale taka mała wgniotka nie bedzie miała az tak dużego wpływu na osiągi. Możesz zalać go wodą uszczelnić i do zamrażarki, ale osobiście nie polecam.
- skolsik13
- Świeżak
• Strona 1 z 1