[turystyka] Skuterem do Włoch - w stronę...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[turystyka] Skuterem do Włoch - w stronę...
Dyskusja na temat: Skuterem do Włoch - w stronę toskańskich plaż
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Skuterem do Włoch - w stronę toskańskich plaż
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Skuterem do Włoch - w stronę toskańskich plaż
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Szacunek za opis wyprawy i to wyprawy stosunkowo niewielkiej pojemności sprzętem...
Posiadając dużego smoka ST1300 i Aprilię Atlantic 200 mocno zastanowię się czym wybrać się w dalszą podróż na jedno moto...
<br><hr>Ares
Posiadając dużego smoka ST1300 i Aprilię Atlantic 200 mocno zastanowię się czym wybrać się w dalszą podróż na jedno moto...

<br><hr>Ares
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam mam TDM 900 i Skuter Yamahę Majesty 125. Zaleta jazdy małymi pojemnościami jest bardzo duża. Sam w 0,5 roku przejeździłem 10 tys. km skuterem i do dziś wspominam ten wspaniały okres. Ważane jest tylko nastawienie, na wolniejsze wyprzedzanie, gorszy komfort, ale frajda z jazdy taka sama. <br><hr>Szwajcer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pełen podziw i zrozumienie:) sam swoim Varadero 125 podróżowałem w wakacje, jednak tylko po polsce i wiem jaki to trud i cierpienie jeździć z nie tak dużą pojemnością:)<br><hr>mysior
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szacun za podjęte wyzwanie i jego 100% realizację.
Uwielbiałem moją Majesty 125, ale nie wybrał bym się nią na żadną dłuższą wyprawę, szczególnie kiedy w perspektywie miałbym przejazd przez Alpy (wprawdzie niskie, ale zawsze) na trasie Wiedeń - Klagenfurt + późniejszy zjazd do Wenecji.
<br><hr>W.
Uwielbiałem moją Majesty 125, ale nie wybrał bym się nią na żadną dłuższą wyprawę, szczególnie kiedy w perspektywie miałbym przejazd przez Alpy (wprawdzie niskie, ale zawsze) na trasie Wiedeń - Klagenfurt + późniejszy zjazd do Wenecji.

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gratuluję pomysłu i realizacji. Wyprawa skuterem 125 to kwintesencja urlopu podróżnika. Też planuję taki wypad, tylko trzeba mieć sporo urlopu na daleki wyjazd. Napiszcie ile wydaliście na 2 tygodnie.<br><hr>zakan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wyprawy na małych sprzętach maja wady...ale i sporo zalet, szczególnie ekonomicznych, spoko ,że są jeszcze ludzie którzy nie marudzą , że gdzieś by tam się wybrali, ale na R 1200 GS ich nie stać, dlatego siędzą w domu i wypisuja głupoty na forach,że na sprzętach typu 125 to tylko po bułki do sklepu można śmigać...szacun!<br><hr>Deviator
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dla mnie bombowa wyprawa. Zawsze wydawało mi się że na taką wyprawę to maszyna pokaźniejsza żeby i bagażu więcej zabrać i prędkość podróżną większą mieć. A tu proszę - skuterek i do tego 125cc.<br><hr>k1oor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam! DziÄ™kujemy za pozytywne komentarze! JeÅ›li chodzi o pieniążki to wydaliÅ›my okoÅ‚o 1700 zÅ‚ na dwa tygodnie (w dwie osoby), z czego 700 zÅ‚ to koszty paliwa. Wliczona jest w to również naprawa skutera - 35 euro oraz jako, że byÅ‚y to dla nas wakacje skusiliÅ›my siÄ™ trzy razy na restauracje – ponad 100 euro. Jak widać, bez mechanika oraz knajp wyjazd praktycznie nic by nas nie kosztowaÅ‚. Warunkiem jest oczywiÅ›cie gotowanie samemu produktów zakupionych np. w penny market.Komentatorzy napisaÅ‚(a):GratulujÄ™ pomysÅ‚u i realizacji. Wyprawa skuterem 125 to kwintesencja urlopu podróżnika. Też planujÄ™ taki wypad, tylko trzeba mieć sporo urlopu na daleki wyjazd. Napiszcie ile wydaliÅ›cie na 2 tygodnie.<br><hr>zakan<br>
Wprawdzie byliśmy tam w roku 2011, lecz nie myślę aby ceny się zmieniły.
Pozdrawiam<br><hr>Grzegorz Bojda
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wróć do szkoły synku i naucz się pisać w ojczystym języku, a potem przychodź krytykować kogoś :><br><hr>StasiuKomentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chopie czy wiesz czym jest przygoda ? oto chodzi w podróży jednośladem , aby poczuć wolność i nie być uzależnionym od hoteli czy ośrodków turystycznych , które pobierają nie małe kwoty i tym samym pozostaje mniej pieniędzy na przejazdy i zwiedzanie <br><hr>SzatanKomentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nic mniej nie pozostaje, po prostu wyda się więcej. To tylko pieniądze, nie ma co sie ryć.<br><hr>AKomentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat<br>Komentatorzy napisał(a):Chopie czy wiesz czym jest przygoda ? oto chodzi w podróży jednośladem , aby poczuć wolność i nie być uzależnionym od hoteli czy ośrodków turystycznych , które pobierają nie małe kwoty i tym samym pozostaje mniej pieniędzy na przejazdy i zwiedzanie <br><hr>Szatan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety dla Ciebie nie ma już ratunkuKomentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No i tak trzymać. W 98 roku byÅ‚em z mojÄ… dziewczynÄ… ( teraz żonÄ… ) na podobnej wycieczce ale pod dugiej stronie Adriatyku - w Chorwacji. Junak M10, 1500 zÅ‚ i 3500 km, spanko na uboczu a nawet w goÅ›ciach zapoznanych ludzi. Jedna z najlepszych wycieczek, niestety im lepsze potem miaÅ‚em moto tym proporcjonalnie krótsze i mniej ekscytujÄ…ce traskiKomentatorzy napisaÅ‚(a):GratulujÄ™ pomysÅ‚u i realizacji. Wyprawa skuterem 125 to kwintesencja urlopu podróżnika. Też planujÄ™ taki wypad, tylko trzeba mieć sporo urlopu na daleki wyjazd. Napiszcie ile wydaliÅ›cie na 2 tygodnie.<br><hr>zakan<br>Komentatorzy napisaÅ‚(a):Witam! DziÄ™kujemy za pozytywne komentarze! JeÅ›li chodzi o pieniążki to wydaliÅ›my okoÅ‚o 1700 zÅ‚ na dwa tygodnie (w dwie osoby), z czego 700 zÅ‚ to koszty paliwa. Wliczona jest w to również naprawa skutera - 35 euro oraz jako, że byÅ‚y to dla nas wakacje skusiliÅ›my siÄ™ trzy razy na restauracje – ponad 100 euro. Jak widać, bez mechanika oraz knajp wyjazd praktycznie nic by nas nie kosztowaÅ‚. Warunkiem jest oczywiÅ›cie gotowanie samemu produktów zakupionych np. w penny market.
Wprawdzie byliśmy tam w roku 2011, lecz nie myślę aby ceny się zmieniły.
Pozdrawiam<br><hr>Grzegorz Bojda<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Beznadziejny jesteś "gdy mialem 16 lat" ,........ herezje wygłaszasz!!!!Komentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat<br>
Pozostała część europy ,też śpi za "krzakiem" ...kryzys jest !!! ,ale skąd ty możesz wiedzieć ??? jak pewnie
w życiu nie byłeś na wyprawie motocyklem !!! oohhoo a może byłeś ??? ,ale zaszyty w 5 gwiazdkach hotelu !!!!
A dla autorów BRAWO !!!<br><hr>33 latek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Super sprawa, gratulacje. Sam niedawno z motocykla 600cc przesiadłem się na skuter 125cc i jeździ mi się świetnie. Muszę pomyśleć o jakiejś dłuższej wycieczce, bo jakoś do tej pory nie widziałem się na jednak dość wolnym i słabym skuterze w długiej podróży - jak widać, można takim sprzętem bez większego problemu zwiedzić kawałek świata. Szacun.<br><hr>Jaras
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A pewnie że można na 125 ccm! Skuterem, we dwójkę, w ciepłe rejony to super sprawa. A i w zimniejsze też się da - w czerwcu machnąłem przeszło 6000 km na CBF125 dookoła Bałtyku, zahaczając o Nordkapp. Za grosze, z namiotem, nigdy się tak świetnie nie bawiłem. Szczegóły: gzylu.riderblog.pl A Grześkowi i Jego dziewczynie gratuluję świetnej wyprawy - mi w sumie brakło tylko żony do przytulenia w nocy
<br><hr>Gzylu

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wszyscy oprócz światowej czołówki wspinaczy skałkowychKomentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):..wszystko fajne tylko jak byscie mieli po 16lat, ale majac ponad 20 lat to juz nie wypada pukac i szukac sczescia, spac na polach, w krzakach, brac prysznic przy stacji -rozumie jeden, dwa dni ale.... stad Polacy sa odbierani jako szukajacy szczescia, biedaki bez grosza. Takie wypady to tylko czeci, polacy, rumuni, wegrzy i roscy, pozostala europa, spi na campingach, hostelach i innnych cywilizowanych warunkach.<br><hr>gdy mialem 16 lat
wspolczuje podejscia do zycia ....kazdy podrozuje jak lubi a to akurat byl fajny pomysl na budzetowy wyjazd
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości