Zablokowanie Yamaha fazer 600 do A2
• Strona 1 z 1
Zablokowanie Yamaha fazer 600 do A2
Witam Wszystkich serdecznie.
Od roku jestem posiadaczem NSR125, ale związku z tym iż w czerwcu skończę 18 lat chciałem zrobić prawo jazdy kategorii A żeby się rozwijać, ale niestety od 2013 roku zostały zmienione przepisy na prawo jazdy na motor po 18stych urodzinach będę mógł zrobić tylko prawo jazdy kategorii A2.
Od pewnego czasu wpadła mi w oko yamaha fazer 600, dlatego chciał bym zrobić A2 tylko w tym momencie występuje problem ponieważ kategoria A2 pozwala na 35KW i 48km, a fazer ma 98km.
Czy istniała by możliwość zablokowania silnika do 48km?
I czy w tedy mógł bym zrobić badania diagnostyczne i zarejestrować yamahę tak aby spełniała warunki kategorii A2?
Pozdrawiam. Dawid
Od roku jestem posiadaczem NSR125, ale związku z tym iż w czerwcu skończę 18 lat chciałem zrobić prawo jazdy kategorii A żeby się rozwijać, ale niestety od 2013 roku zostały zmienione przepisy na prawo jazdy na motor po 18stych urodzinach będę mógł zrobić tylko prawo jazdy kategorii A2.
Od pewnego czasu wpadła mi w oko yamaha fazer 600, dlatego chciał bym zrobić A2 tylko w tym momencie występuje problem ponieważ kategoria A2 pozwala na 35KW i 48km, a fazer ma 98km.
Czy istniała by możliwość zablokowania silnika do 48km?
I czy w tedy mógł bym zrobić badania diagnostyczne i zarejestrować yamahę tak aby spełniała warunki kategorii A2?
Pozdrawiam. Dawid
- warka95
- Świeżak
Niestety nie można zablokować moto o wiecej niż 50% mocy nominalnej. Tak więc fazerka możesz zdławić najwyej do 49 KM
Ale nie łam się, wejscie nowych kategorii zostanie opóźnione, najprawdopodobniej o kolejny rok. To pewne
Ale nie łam się, wejscie nowych kategorii zostanie opóźnione, najprawdopodobniej o kolejny rok. To pewne
-
zoltanek - Świeżak
A skąd masz informacje o przesunięciu terminu wejścia przepisów, bo podobno została już podpisana ustawa w tej sprawie.
Natomiast 48km a 49km to już nie taka duża różnica może dało by się coś jeszcze zdziałać.
Ale w dalszym ciągu nie wiem czy można zarejestrować motor po badaniach technicznych jako słabszy.
Natomiast 48km a 49km to już nie taka duża różnica może dało by się coś jeszcze zdziałać.
Ale w dalszym ciągu nie wiem czy można zarejestrować motor po badaniach technicznych jako słabszy.
- warka95
- Świeżak
warka95 napisał(a):
Jak taka nieduża różnica to trzeba było zdawać na A jak miałeś 17 lat, w końcu to tylko 1 rok różnicy....
Przepis to przepis. Blokować na A2 można tylko 50% mocy koniec tematu.
Raczej nie ma problemu ze zblokowaniem fazera o dużo więcej. Tylko po co?
Suzuki SV650s k7
- Karol20
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości