CBR1000RR czy ZX10R
• Strona 1 z 1
CBR1000RR czy ZX10R
Elo.
Jak w tytule mam pytanie co do hondy cbr1000rr i kawasaki zx10r.
Ja na dzień dzisiejszy posiadam dwa moto cbr600rr i R1.
Te dwa moto są świetne jeśli chodzi o codzienne czynności. cbr600rr w korkach sprawdza się super w poruwnaniu do R6 co nią trzeba się namęczyć po mieście że zygać się chce.
R1 jeśli chodzi o jazdę rekreacyjną na niskich obrotach też sprawdza się bardzo dobrze jeśli chodzi o typ takich motorów.
Ale te dwa moto mam do jazdy po drogach i do codziennego użytku.
Teraz przymierzam siÄ™ do kupna nowego moto na tor i na autostradÄ™ i na mojÄ… kochanÄ… OBIDOWE
czyli jednym słowem do zapier...
I w grę wchodzą tylko dwa modele CBR1000RR I ZX10R 2012 rocznik, który będzie lepszy jeśli chodzi o osiągi i ogólnie o funkcjonalność.
Zadaje pytanie ponieważ nigdy z nimi bliskiego kontaktu nie miałem a słyszałem że są świetne do takiej jazdy.
Więc jeśli ktoś jest na bieżąco z nowymi modelami tych dwóch bestii niech napisze co warto wybrać.Dodam jeszcze że cena nie gra roli przecież o cenach się nie mówi he.
(((A i nie piszcie mi że nie ten dział bo nie pytam się za ile mam kupić tylko który jest lepszy))) tak na marginesie.
Jak w tytule mam pytanie co do hondy cbr1000rr i kawasaki zx10r.
Ja na dzień dzisiejszy posiadam dwa moto cbr600rr i R1.
Te dwa moto są świetne jeśli chodzi o codzienne czynności. cbr600rr w korkach sprawdza się super w poruwnaniu do R6 co nią trzeba się namęczyć po mieście że zygać się chce.
R1 jeśli chodzi o jazdę rekreacyjną na niskich obrotach też sprawdza się bardzo dobrze jeśli chodzi o typ takich motorów.
Ale te dwa moto mam do jazdy po drogach i do codziennego użytku.
Teraz przymierzam siÄ™ do kupna nowego moto na tor i na autostradÄ™ i na mojÄ… kochanÄ… OBIDOWE

I w grę wchodzą tylko dwa modele CBR1000RR I ZX10R 2012 rocznik, który będzie lepszy jeśli chodzi o osiągi i ogólnie o funkcjonalność.
Zadaje pytanie ponieważ nigdy z nimi bliskiego kontaktu nie miałem a słyszałem że są świetne do takiej jazdy.
Więc jeśli ktoś jest na bieżąco z nowymi modelami tych dwóch bestii niech napisze co warto wybrać.Dodam jeszcze że cena nie gra roli przecież o cenach się nie mówi he.
(((A i nie piszcie mi że nie ten dział bo nie pytam się za ile mam kupić tylko który jest lepszy))) tak na marginesie.

Honda cbr600rr/2003 . Yamaha R1/2007 . Kawasaki zx10r/2012
-
dymek1988rr - Świeżak
Oczywiscie ze ZX10R 2012 , jezdzilem modelem 2012 i powiem Ci ze to jest potwor nawet w porownaniu do mojego ZZR 1400 , prowadzenie genialne , ergonomia bardzo dobra , ochrona przed wiatrem swietna..niespotykany kokpit.
Honda slabo stoi , jest 4 lata za konkurencja..nie daje nowych nowinek w porownaniu do Kawasaki..ZX10R 2012 o niebo lepsze osiagi od R1 , taka jak teraz masz..Bierz ZX10R osiagi miazdza , calkiem nowy design , nowy kokpit , duzo przydatnych systemow i rewelacyjne osiagi..a jak sie podchodzi pod czerwone pole to poprostu jest cos niesamowitego , am sie wrazenie jakby Kawa chciala tego caly czas..ja wyrywalem z 4-5 na gumie wiec..200 koni przy wadze 200 kg to juz cos , Honda jest chyba na koncu stawki..konikow nic nie laduje , jest nudna , odkrecasz a tu nic..nie jak w Kawie , wiem bo kolega ma..

Honda slabo stoi , jest 4 lata za konkurencja..nie daje nowych nowinek w porownaniu do Kawasaki..ZX10R 2012 o niebo lepsze osiagi od R1 , taka jak teraz masz..Bierz ZX10R osiagi miazdza , calkiem nowy design , nowy kokpit , duzo przydatnych systemow i rewelacyjne osiagi..a jak sie podchodzi pod czerwone pole to poprostu jest cos niesamowitego , am sie wrazenie jakby Kawa chciala tego caly czas..ja wyrywalem z 4-5 na gumie wiec..200 koni przy wadze 200 kg to juz cos , Honda jest chyba na koncu stawki..konikow nic nie laduje , jest nudna , odkrecasz a tu nic..nie jak w Kawie , wiem bo kolega ma..
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
tak i jak najbardziej tak. Jezdzilem sportowym litrem ? Przejedz sie ZX10R i CBR , ZX10 jest narowista , agresywna , uwielbia czerwone pole , a w Hondzie jak odkrecisz nie ma tego "pierdolniecia" jak w Kawie.. Hondy z natury sa lagodne , w porownaniu do Kawy..Kolega ma CBR 1000 SC59 , i jezdzilem rownierz ZX10R 2008 i 2012 wiec wiem.
Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
A tu nic, ale dol lepszy i podczas testu na torze pobija wlasnie dzieki temu lepszemu dolowi kawe. Z twojego opisu nie bardzo rozumiem cie, ale obydwa sa BDB i raczej sam musisz zdecydowac ktory lepiej pasuje tobie, honda nie ma kontroli trakcji a jej 10Kg ABS daje wiele do myslenia natomiast sa to dodatki ktorymi mozesz byc niezainteresowany. Same gole maszyny sa nieco inne , honda jest bardziej spokojna w odczuciu ale to wcale nie znaczy wolniejsza, poprostu nie robi takiego dramatu jak kawasaki ktore sprawia wrazenie szczeniaka z ADHD podczas gdy honda robi tylko to o co poprosisz. Idz do salonu, popros o jazde testowa bo nie ma sensu wywalac tyle kasy tylko dlatego ze koles z forum powiedzial kawasaki
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
Ok serdeczne dzięki za pomoc poczytałem trochę w necie o tych moto i też wyszło że kawa lepsza.
Więc zostaje tylko udać się do salonu i zakupić sprzęt.
Więc zostaje tylko udać się do salonu i zakupić sprzęt.
Honda cbr600rr/2003 . Yamaha R1/2007 . Kawasaki zx10r/2012
-
dymek1988rr - Świeżak
Dokłanie Dycha 2012 bije bladego na głowe
Jak Honda nie wypusci czegoÅ› nowego to znowu zostanie po tyle jak w 2004 roku
Gdyby mnie finanse puszczały to wachał bym sie miedzy właśnie Nową Zx-10R a S1000RR.
PS. Dodam od siebie że Nowy Fireblade to na prawde fajny i udany motocykl. Ale jednak odstający troche od Kawy czy BMW.

PS. Dodam od siebie że Nowy Fireblade to na prawde fajny i udany motocykl. Ale jednak odstający troche od Kawy czy BMW.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
http://www.motorcycle-usa.com/9/13491/M ... usion.aspx
mysle i tak zeby wykorzystac różnice w tych motocyklach trzeba byc pro i walenie na kolano na zakrętach to troche malo
na torze kazdy jeździ na kolano z tym ze jedni po 2 min a inni po 20 sekund szybciej .
mysle i tak zeby wykorzystac różnice w tych motocyklach trzeba byc pro i walenie na kolano na zakrętach to troche malo
na torze kazdy jeździ na kolano z tym ze jedni po 2 min a inni po 20 sekund szybciej .
Akcesoria do moto z carbonu Potrzebujesz ? pisz !
-
DostojnyKocur! - Świeżak
Dodam tylko że Dycha na rynku w USA jest słabsza o prawie 20km wzgledem europejskiej wersji. W USA ma 180km na silniku a w UE 197km różnica jest zasadnicza! DostojnyKocur myslisz sie co do swojej opini. Róźnicy idzie zauważyc nie tylko jak sie jest pro! Bo różnice w charakterystyce silnika zauważysz odrazu po ruszeniu, każdy sprzet ciągnie i zachowuje sie w danej parti obrotów inaczej.
"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości