Motor 125 4T do 6 tys. dla poczÄ…tkujÄ…cego...
• Strona 1 z 1
Motor 125 4T do 6 tys. dla poczÄ…tkujÄ…cego...
Witam. Mam 15 lat i na wiosnę 2013 r będę robił prawko A1...
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Na derbi sendzie jakieÅ› 20 km ( u kolegi na osiedlu)
- Wiek, waga, wzrost.
15lat/76kg/194cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Czasami dłuższe trasy ( powyżej 100 km) od czasu do czasu w lekkim/średnim terenie i do codziennych dojazdów do szkoły...
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Ile wlezie.^^
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Ciuchy już mam. Na moto 6000 zł.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Ile trzeba bedzie tyle dam , oby jak najmniej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Supermoto , enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Yamaha wr 125 r/x , rieju marathon 125 , derbi senda baja 125 sm , Beta RR enduro / sm 125 4T.
Moto ma być w 4T
Mojej strony to wszystko. Czekam na wasze propozycje , wskazówki i opinie.
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
Na derbi sendzie jakieÅ› 20 km ( u kolegi na osiedlu)
- Wiek, waga, wzrost.
15lat/76kg/194cm
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Czasami dłuższe trasy ( powyżej 100 km) od czasu do czasu w lekkim/średnim terenie i do codziennych dojazdów do szkoły...
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Ile wlezie.^^
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Ciuchy już mam. Na moto 6000 zł.
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Ile trzeba bedzie tyle dam , oby jak najmniej.
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Supermoto , enduro.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Yamaha wr 125 r/x , rieju marathon 125 , derbi senda baja 125 sm , Beta RR enduro / sm 125 4T.
Moto ma być w 4T
Mojej strony to wszystko. Czekam na wasze propozycje , wskazówki i opinie.
- Uruś322
- Świeżak
Uruś322 napisał(a):Mz-etek jest trochę mało na Allegro i innych a mi zależy na dostępności moto... Silnik musi być w 4T.
Sorka ale nie ogarniam jeszcze forum a na dodatek pisze z komórki. A z tej listy co Podalem jest cos godne polecenia ?
czy to czasem nie zaczyna być recydywą ,brak edycji tylko pisanie post pod swoim postem
ostrzegam
senekkorzenna
- Uruś322
- Świeżak
Honda Varadero:) Roczniki 2003-2005 kupisz już w takiej cenie. Silnik Vałka, bardzo elastyczny. co prawda nie bedziesz miał osiągów takich jak choćby yamaha ybr 125r, ale jak na dłuzsze trasy to jest doskonały motocykl i najlepszy w swojej klasie:)
-
mysior - Świeżak
Myślałem nad varadero i nawet ostatnio miałem okazję sie tym przejechać i jak dla mnie na moje potrzeby jest on trochę za ciężki ( 180 kg gotowy do jazdy ). Dla mnie moto to max +- 130 kg... A po za tym wyjadę varadero w średni teren ( trochę błota , jakieś małe hopy.)?
- Uruś322
- Świeżak
Póki nie miałem A1 zdarzyło mi się wjechać viadrem w błoto (polna droga po ulewie- nie muszę chyba wyjaśniać jak to wygląda:)) i jedynym minusem były ubłocone buty:( Do wagi można się przyzwyczaić. Wysoki więc raczej się nigdzie nie zawiesisz 

-
Pinky7 - Świeżak
Z 6k nie pchaj się w WR'kę. Co prawda świetne moto ale wątpie że w tych pieniądzach dostaniesz, teraz za wre trzeba dać 9-10k.
W twoich pieniądzach dobrym wyjściem będzie jeszcze Yamahe XT 125 R (enduro) lub X (supermoto). 4t czyli ładny dźwięk, i mała awaryjność, silnik beton, 3,3.5l/100, vmax ok. 115-120.
Jest jeszcze Honda XLR 125 ale na jej temat nie siÄ™ nie wypowiem.
W twoich pieniądzach dobrym wyjściem będzie jeszcze Yamahe XT 125 R (enduro) lub X (supermoto). 4t czyli ładny dźwięk, i mała awaryjność, silnik beton, 3,3.5l/100, vmax ok. 115-120.
Jest jeszcze Honda XLR 125 ale na jej temat nie siÄ™ nie wypowiem.
-
Frankk - Świeżak
Varadero 125.
Mam taką na sprzedaż, 2004r. za 5600 do negocjacji. Link niżej wygasł. podasz maila to zdjęcia wyślę
Mam taką na sprzedaż, 2004r. za 5600 do negocjacji. Link niżej wygasł. podasz maila to zdjęcia wyślę
Ostatnio edytowano 22/7/2024, 08:25 przez drewnom, łącznie edytowano 1 raz
otomoto.pl/honda-varadero-xl-125-zadbany-M3378471.html
-
drewnom - Świeżak
Varadero bedzie wyjściem ostatecznym. Żeby dostać yamszke xt w dobrym stanie , roczniki i przebiegu trzeba obserwować Allegro bądź inne takie portale... W takim razie mam w sumie 4 opcje...
- mz 125 sm
- yamaha wr/xt 125 r/x
- Honda varadero 125
A ogólnie cos jeszcze da radę polecić oprócz tych czterech moto ?
- mz 125 sm
- yamaha wr/xt 125 r/x
- Honda varadero 125
A ogólnie cos jeszcze da radę polecić oprócz tych czterech moto ?
- Uruś322
- Świeżak
Miałem XT 125, jakiś czas temu sprzedałem w dobrej cenie. Moto się spisywało, jeździłem nim po żwirowniach itp. spisywało się ok. w tej cenie coś znajdziesz. ja miałem przełożenia na moc więc około 90 - 100 km/h osiągało.
-
Naszim - Świeżak
-
przemko241 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości