Jaki polecacie pierwszy motocykl dla żółtodzioba do 9000zł
• Strona 1 z 1
Jaki polecacie pierwszy motocykl dla żółtodzioba do 9000zł
Witam
A więc ostatni raz na moto jeździłem podczas kursu na prawko jazdy czyli jakieś 15 lat temu Smile ( ale szybko się uczę ) , 34 lata, 82kg , 176cm wzrostu , motocykla będę używał do weekendowych wypraw na działeczkę i kręcenie się po okolicy, jazda głównie po asfalcie , km rocznie myślę że max z 2000-4000km , na moto max mogę wydac 9 000zł .
Znajomi polecajÄ… Suzuki Bandita , YamahÄ™ Diversion , HondÄ™ Hornet
Który z nich byłby najlepszy dla początkującego , na co zwracać uwagę przy kupnie, czy bać się angoli ?
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
A więc ostatni raz na moto jeździłem podczas kursu na prawko jazdy czyli jakieś 15 lat temu Smile ( ale szybko się uczę ) , 34 lata, 82kg , 176cm wzrostu , motocykla będę używał do weekendowych wypraw na działeczkę i kręcenie się po okolicy, jazda głównie po asfalcie , km rocznie myślę że max z 2000-4000km , na moto max mogę wydac 9 000zł .
Znajomi polecajÄ… Suzuki Bandita , YamahÄ™ Diversion , HondÄ™ Hornet
Który z nich byłby najlepszy dla początkującego , na co zwracać uwagę przy kupnie, czy bać się angoli ?
z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam
- mss
- Świeżak
Wszędzie polecana jest Honda CB 500 oraz Suzuki GS 500, ale osobiście nie mam o tych modelach pojęcia, więc ktoś doświadczony będzie musiał mi przytaknąć lub nie. Jeden z moich znajomych - zapaleńców ma CB 500 i z tego co wiem, jest bardzo zadowolony.
-
kashmir - Świeżak
Ja mam GS 500 i też jestem bardzo zadowolony i nie zamienił bym jej w tym momencie na nic większego
tyle, że mając 34 lata można się spodziewać trochę więcej oleju w głowie niż u mnie, ale z drugiej strony zero doświadczenia/przygotowania do jazdy.

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Do bandziora i horneta podobna jest troche XJ600, ale dysponuje troche mniejszÄ… mocÄ…. Polecany przez bardzo wielu ludzi. Sam prawdopodnie na pierwsze moto wybiorÄ™ ten motocykl.
LwG
LwG
"Rycerz bez blizny to ku*as nie rycerz."
-
pier240294 - Świeżak
może spójrz na Er6 n/f ? W tym przedziale cenowym możliwe że uda się znaleźć jakiś egzemplarz godny uwagi
Jak na początek to mocy ma nawet troszkę za dużo, ale szybko idzie się do tego przyzwyczaić. Lekki, zwrotny no i w miarę nowoczesny silnik. Co do wyglądu to zależy od gustu
Najlepiej się przymierzyć siadając, nie mówiąc o zrobieniu kilku km

Jak na początek to mocy ma nawet troszkę za dużo, ale szybko idzie się do tego przyzwyczaić. Lekki, zwrotny no i w miarę nowoczesny silnik. Co do wyglądu to zależy od gustu

Najlepiej się przymierzyć siadając, nie mówiąc o zrobieniu kilku km

- me.how
- Świeżak
A może zerknij na sv 650. Ja tak zacząłem i jestem MEGA zadowolony też myślałem nad Hornetem ale odpuściłem a SV mniej pali a osiągi tylko troszkę słabsze, teraz chcę sprzedać swoją możesz luknąć:
http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-s-k3-M3402289.html
http://otomoto.pl/suzuki-sv-650-s-k3-M3402289.html
Suzuki SV 650s 2004r SPRZEDAM
- MiHał91
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości