Yamaha TZR - Problem ze światłami
• Strona 1 z 1
Yamaha TZR - Problem ze światłami
Witajcie. Zakupilem niedawno Yamaszkę TZR z 2010 r. Coś się jednak dzieje, i nie działają światła. Żarówki są dobre. Nie znam się specjalnie na elektryce. Prosiłbym was o jakieś propozycje tego co może być z nimi nie tak i jak to naprawić. Kierunkowskazy działaja. Światło stop, długie, krótkie, tylne nie działają.
- TheMiqlaq
- Świeżak
Pod zadupkiem, po lewej stronie akumulatora jest kostka od tylnych świateł i kierunków. Obczaj tam czy się cos nie rozłączyło. Ja miałem taka samą rozkminę, ale z lewym kierunkowskazem z tyłu. Okazało sie ze własnie owa kostka 'puściła'.
-
Arturo925 - Stały bywalec
Zaglądając pod siedzenie, zobaczyłem że odłączone są 2 kabelki. Wygląda to raczej jakby ktoś zrobił to celowo, bo nie widzę nigdzie miejsca gdzie możnaby je podpiąć. Jutro spróbuje coś z nimi pokombinować.
- TheMiqlaq
- Świeżak
Zrób fote i wrzuć to bo ja u siebie ogarniałem elektryke i moze coś podpowiem. Jak nie to schemat i szukaj po kolorze od czego są te kabelki.
A one działały wcześniej czy jak juz kupiłeś to nie było?
A one działały wcześniej czy jak juz kupiłeś to nie było?
-
No to złacz te kabelki bo moze chciał wstawić inną lampe (częsty zabieg w TZR. Ziomki wrzucaja lampy od R1), przekombinował a teraz sie to rozpina. Z resztą kable od lampy są 'na wierzchu' wiec nie powinieneś miec problemu z dojsciem co jest od czego
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości