Yamaha WR 125r czy Husqvarna TE 125?
• Strona 1 z 1
Yamaha WR 125r czy Husqvarna TE 125?
Witam.
Mam zamiar sobie niedługo kupić Enduro. I zastanawiam się właśnie nad tymi dwoma modelami.
Co wiecie na temat ich mocy? Bo wiem, ze w papierach maja po 15 KM ale Huska ma podobno więcej. Kiedyś myślałem nawet o KTM'ie ale to jest 2T, a nie bardzo chcę moto w 2T. Są one bardziej awaryjne, więcej palą i ten jak dla mnie straszny dźwięk
Doświadczenie w jeździe mam dość przeciętne. Co mi radzicie?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Mam zamiar sobie niedługo kupić Enduro. I zastanawiam się właśnie nad tymi dwoma modelami.
Co wiecie na temat ich mocy? Bo wiem, ze w papierach maja po 15 KM ale Huska ma podobno więcej. Kiedyś myślałem nawet o KTM'ie ale to jest 2T, a nie bardzo chcę moto w 2T. Są one bardziej awaryjne, więcej palą i ten jak dla mnie straszny dźwięk

Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam

- k0dak
- Świeżak
ciezko powiedziec i cos doradzic bo kompletnie nie wiem czego chcesz ;P napisz do czego ma moto byc, ile i gdzie chcesz tym jeździc
moze i 2T ma słaby dzwiek, ale ma 2X wiecej mocy z tej samej pojemnosci
moze i 2T ma słaby dzwiek, ale ma 2X wiecej mocy z tej samej pojemnosci

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Motor ma służyć głownie do jazdy po lasach i polnych drogach. Czasem na jakaś zwirownie. Sporadycznie do szkoły. Jeździć będę zawsze jak tylko znajdę na to czas
Nie mam limitu pieniężnego ale jestem początkujący i nie chce KTM'a (narazie). Chociaż czytałem gdzieś, ze na początek lepiej jakieś 2T bo uczy trzymać na obrotach co się pozńiej przydaje.

- k0dak
- Świeżak
nie prawda. 2T i 4T to 2 rózne bajki, co z tego że nauczysz sie smigac na 2T i trzymać obroty jak siadziesz potem na sciga 600 dodasz gazu jak na 2T i bedziesz miał nie miłą niespodzianke w postaci kilka razy mocniejszego dołu...
to i to jest dobre do nauki i jazdy w terenie, zalezy tylko co kto lubi, jedni wolą wysoko kręcic 2T, niektórzy wola jak im 4T ciagnie od samego dołu. i tylko to co sie komu widzi powinien wybrać.
poza tym kazdy moto markowy jest dobry, niezawodny i jak dbany to praktycznie zaden sie nie psuje od tak sobie. pytanie tylko czy chcesz 2X mocniejszego 2T z tej samej pojemnosci np yamahe DT 125. czy 4T wystarczy ( bo moze wystarczyc do takiego popyrkania )
4T ma zalete że jest tanie w eksploatacji, silniczki niezniszczalne mało palą, z wad to sa ciezkie, i ewentualne uszkodzenia silnika sa kosztowne w naprawie
2T - moto lzejsze, i mocniejsze względem 4T. palą wiecej, remonty robi sie częsciej ale sa to stosunkowo groszowe sprawy w porównaniu z remontem 4T
to i to jest dobre do nauki i jazdy w terenie, zalezy tylko co kto lubi, jedni wolą wysoko kręcic 2T, niektórzy wola jak im 4T ciagnie od samego dołu. i tylko to co sie komu widzi powinien wybrać.
poza tym kazdy moto markowy jest dobry, niezawodny i jak dbany to praktycznie zaden sie nie psuje od tak sobie. pytanie tylko czy chcesz 2X mocniejszego 2T z tej samej pojemnosci np yamahe DT 125. czy 4T wystarczy ( bo moze wystarczyc do takiego popyrkania )
4T ma zalete że jest tanie w eksploatacji, silniczki niezniszczalne mało palą, z wad to sa ciezkie, i ewentualne uszkodzenia silnika sa kosztowne w naprawie
2T - moto lzejsze, i mocniejsze względem 4T. palą wiecej, remonty robi sie częsciej ale sa to stosunkowo groszowe sprawy w porównaniu z remontem 4T
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
i co da ci ten leo vince ?. że pod gimnazjum bedzie głosniej chodził ? fabryczny jest cichy homologowany mozesz smigac cały dzien i łeb nie bedzie bolał. fakt mógłby byc troche lzejszy, ale i tak przy tej masie moto róznica w wydechu bedzie mało zauwazalna. a mocy bez innych modyfikacji nie podniesie
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Z Leo Vincem jego dźwięk bardziej przypomina dźwięk dużego motoru. Czego nie można powiedzieć o husce bo ona na fabrycznych ma fajny dźwięk i wygląd. Do tego ktoś ma na sprzedaż taka husce 86km od mojego domu 

- k0dak
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości