Co to za Cross
• Strona 1 z 1
Co to za Cross
Witam. Kupiłem na dniach małego Crossa i proszę o pomoc co to jest za Cross. Nie jest to tak jak naklejki wskazują "Suzuki" tylko Derbi i tyle wiem na ten temat. Przedewszystkim chciałbym wiedzieć jaka to pojemność, albo chociaż jak to sprawdzić, bo motorek jest chłodzony cieczą. Zdjęcia do tematu znajdują się pod tym adresem bo nie mogę wrzucić foty na forum.
http://chomikuj.pl/pawel5127/Galeria
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
http://chomikuj.pl/pawel5127/Galeria
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
- pawel5127
- Świeżak
-
Frankk - Świeżak
Derbi senda i to nie jest cross nauczcie sie w koncu rozpoznawac crossa od soft enduro a to jest jeszcze sm wogule sie nienadaje do lasu tylko na ulice japier...
- Fantas3k
- Bywalec
suzuki? ktos miał bujną wyobraźnie...
motorek to oczywiście derbi senda, pojemność w nominale to 50cc, dobry, mocny silnik jak na 50tke, pali dość sporo w granicach 6 litrów w terenie (i nie mówcie mi, że nie bo kolega ma sende, 2gi kolega ma dtke i wiem ile to pali.) na tych oponach to daleko nie zajedziesz w terenie - są one przeznaczone na drogi asfaltowe. twoja wersja derbi to supermotor - małe koła 17tki + opony szosowe, jakbyś chciał bardziej "rasowego crossa" o ile tak to można nazwać to sądo tych modeli koła 21 - 18, opony kostki i wtedy zaczyna się zabawa.
ps. ten przebieg nie wyglÄ…da na wiarygodny, powinien miec conajmniej 5x tyle jesli to faktycznie rocznik 2003 i okolice.
motorek to oczywiście derbi senda, pojemność w nominale to 50cc, dobry, mocny silnik jak na 50tke, pali dość sporo w granicach 6 litrów w terenie (i nie mówcie mi, że nie bo kolega ma sende, 2gi kolega ma dtke i wiem ile to pali.) na tych oponach to daleko nie zajedziesz w terenie - są one przeznaczone na drogi asfaltowe. twoja wersja derbi to supermotor - małe koła 17tki + opony szosowe, jakbyś chciał bardziej "rasowego crossa" o ile tak to można nazwać to sądo tych modeli koła 21 - 18, opony kostki i wtedy zaczyna się zabawa.
ps. ten przebieg nie wyglÄ…da na wiarygodny, powinien miec conajmniej 5x tyle jesli to faktycznie rocznik 2003 i okolice.
- michau_ek
- Świeżak
Kostki do 50cc ? Chyba żartujesz , to jest supermoto i tym w lesie nie poszalejesz , jedynie lekki teren . Zostaw takie opony jakie są 

-
zioomeek09 - Świeżak
spokojnie da rade w terenie... moc podchodzi pod 9 km więc nie wiem w czym problem, bez problemu wyjedzie pod górki.. a kostki głównie poprawią prowadzenie, bo na tym motorku nie ma mowy o wyjezdzaniu pod pionowe sciany ;\
- michau_ek
- Świeżak
Skoro masz supermoto to masz supermoto. Nie ma sensu ładowania w niego kasy na felgi z oponami lub jak jakimś cudem znajdziesz opony pod ten rozmiar, skoro jest to motorower przeznaczony na ulice...
-
Frankk - Świeżak
Dyskusje trwają a autor nawet nie napisał do gdzie będzie jeździł
. Ale nie ważne, senda do polatania po polach się nada ale bez górek, może małe jakieś, 50 to 50
.

- Mateusz250
- Świeżak
Witam dopiero co z pracy wróciłem i czasu nie miałem odpisać. No u mnie akurat teren mam górzysty i próbowałem podjechać pod konkretną górkę w lesie i oczywiście się udało a co do opon to znalazłem odpowiednie 

- pawel5127
- Świeżak
pawel5127 napisał(a):Witam dopiero co z pracy wróciłem i czasu nie miałem odpisać. No u mnie akurat teren mam górzysty i próbowałem podjechać pod konkretną górkę w lesie i oczywiście się udało a co do opon to znalazłem odpowiednie
Nie no chodziło mi o to że wszyscy już wyprzedzają fakty, a nie wiadomo do czego ci moto

Kolego MaTT17 wiemy że to senda

- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 24 gości