przedawnienie kursu dla osób ubiegających się o prawo jazdy
• Strona 1 z 1
przedawnienie kursu dla osób ubiegających się o prawo jazdy
witam..... mam taka nietypową sprawę ...w 23.04 97 roku ukończyłem kurs przygotowujący na kat A i złożyłem dokumenty do word i został mi wyznaczony termin na egzamin -niestety go nie zaliczyłem .. po miesiącu 2 podejście i znowu nie zaliczony ..potem przerwa do roku 16.06 .2000 i niestety musiałem wyjechać i się nie stawiłem na egzamin w/w terminie. w 2001 roku ..złozyłem dokumenty na kat B I ZA 1 RAZEM -zdałem egzamin na kat.B I OTRZYMAłEM prawo jazdy kat.B(stałem się szcześliwym posiadaczem ..4 kólek ..i nastepne 4 kółka ..)a o kat A -ZAPOMIAłEM ...w 09. 2006 roku ...dorosłem troszkę i zapranąłem ..2 kólek ...(za młodych lat -jezdziło się na ....ale to już przeszłość..i chiałem dokonczyć kurs kat.A aaa tu ..pani w word-poniformowała mnie że te moje (ZAśWIADCZENIE Z WORD ...ZNALAZłEM JE i chciałem z tym zaswiadczenie umówić sie na egzamin ) jest NIE WAżNE ULEGłO PRZEDAWNIENIU...I żE MOGę SIę ODWOłAć ...
HM.... ODPUśCIłEM ..ale teraz ...chce spróbować -odnalazłem w archiwum moje dokumenty..
...może ktoś już się spotkał z takim przypadkiem ...(z tego co mi wiadomo to .na kat.B )były przypadki odwołań-pozytywne) ... PROSZę O POMOC ...LUB JAKIEś MATERIAłY NA TEN TEMAT....JAK KTOś JEST W TEMACIE .... mieszkam w poznaniu ..i nie chciałem zadawać tej prośby u nas na forum.. rozumiecie .....
jestem juz zdecydowany na kurs ....nowy ..ale może opłaty ...da się jakoś przenieść ...
TO BYłY WTEDY MOJE PIERWSZE ZAROBIONE PIENIąZKI ...-było bardzo ciężko ...
tylko wtedy determinacji nie było ......błędy wieku ...-brak doświadczenia .
proszÄ™ o pomoc .....
pozdrawiam....
HM.... ODPUśCIłEM ..ale teraz ...chce spróbować -odnalazłem w archiwum moje dokumenty..
...może ktoś już się spotkał z takim przypadkiem ...(z tego co mi wiadomo to .na kat.B )były przypadki odwołań-pozytywne) ... PROSZę O POMOC ...LUB JAKIEś MATERIAłY NA TEN TEMAT....JAK KTOś JEST W TEMACIE .... mieszkam w poznaniu ..i nie chciałem zadawać tej prośby u nas na forum.. rozumiecie .....
jestem juz zdecydowany na kurs ....nowy ..ale może opłaty ...da się jakoś przenieść ...
TO BYłY WTEDY MOJE PIERWSZE ZAROBIONE PIENIąZKI ...-było bardzo ciężko ...
tylko wtedy determinacji nie było ......błędy wieku ...-brak doświadczenia .
proszÄ™ o pomoc .....
pozdrawiam....
witam...
- tomaj2
- Świeżak
Na stronie http://www.icsk.pl/ (otwórz link) jest wzmianka, że zaświadczenie o ukończeniu kursu jest ważne bezterminowo pod warunkiem, że zostało wystawione po 1 lipca 1998 roku (dacie zmiany przepisów o ruchu drogowym). Nie wiadomo kiedy to zostało napisane, ale od tamtego czasu przepisy drogowe zmieniły się przynajmniej raz więc zachodzi podejżenie, że sytuacja teraz może być podobna. Inna sprawa, że jak rozumiem z Twojej wypowiedzi, ukończyłeś kurs w 97 a potem bez żadnych przeszkód podchodziłeś do egzaminu w 2000 roku. Cóż, może chodzi o orzeczenie lekarskie? Chyba nie będę w stanie więcej Ci pomóc. Nie znalazłem nigdzie żadnej wzmianki o ważności dokumentów itp. (poza tym, że zdany egzamin teoretyczny ważny jest przez pół roku). Myślę, że najpełniejszą iformację uzyskasz w jakiejś ze szkół jazdy (bo w Wordzie mają "ciekawsze" zajęcia :]).
=====
Edycja:
Proszę moderatora o usunięcie mojego posta. Cman ładnie i zwięźle odpowiedział więc topic będzie czytelniejszy bez mojego posta :].
=====
Edycja:
Proszę moderatora o usunięcie mojego posta. Cman ładnie i zwięźle odpowiedział więc topic będzie czytelniejszy bez mojego posta :].
Ostatnio edytowano 10/6/2007, 09:54 przez InSiDe, łącznie edytowano 1 raz
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
1 stycznia 2002 roku weszło rozporządzenie, które unieważniło wszystkie kursy ukończone przed 1 lipca 1998 roku. Tak więc do końca 2001 roku były jeszcze ważne starsze zaświadczenia. W tej chwili zaświadczenie z 1997 roku jest nie ważne i niestety musisz odbyć cały kurs od nowa.
- cman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości