GSXF 600 Katana 98 i młodsze - jazda z pasażerem.
• Strona 1 z 1
GSXF 600 Katana 98 i młodsze - jazda z pasażerem.
Zwracam się z pytaniem do posiadaczy gsxf 600 (katana) rocznik 98 i nowsze, z pytaniem jak wyglada jazda z pasazerem? Mocy wystarczy do wyprzedzania na trasie spokojnie bez mieszania biegami? Jak wyglada spalanie z jazda na trasie z predkoscia do 130km/h? Prosze o odpowiedz ponieważ mam pieniadze w reku i szukam w miare swiezego moto do turystyki. Wczesniej jezdzialem suzuki gsx 550
- siwyadr
- Świeżak
Re: GSXF 600 Katana 98 i młodsze - jazda z pasażerem.
siwyadr napisał(a):Zwracam się z pytaniem do posiadaczy gsxf 600 (katana) rocznik 98 i nowsze, z pytaniem jak wyglada jazda z pasazerem? Mocy wystarczy do wyprzedzania na trasie spokojnie bez mieszania biegami? Jak wyglada spalanie z jazda na trasie z predkoscia do 130km/h? Prosze o odpowiedz ponieważ mam pieniadze w reku i szukam w miare swiezego moto do turystyki. Wczesniej jezdzialem suzuki gsx 550
Ja mam rocznik 2003 i jeśli chodzi o spalanie to mi wychodzi około 6 litrów średnio przy prędkości tak około 110km/h powyżej już mi trochę za mocno wieje. Co do mocy to jakiś strasznie mocarny ten motocykl nie jest - do 100km/h idzie jak burza, ale powyżej już tak szybko nie jest (mi to spokojnie wystarcza). Z wyprzedzaniem wielkich problemów nie ma, ale wtedy nie ma już wrażenia, że motocykl katapultuje się do przodu (jak przy starcie) tylko po prostu przyspiesza. Może ja mam trochę mylne wrażenia, bo jeżdżę przeważnie z kumplem, który ma r1 i jak zaczynamy coś wyprzedzać, to ja mam wrażenie, że stoje w miejscu jak widzę jego przyspieszenia od 100 wzwyż

-
exaco - Świeżak
- misiek1506
- Świeżak
Te gaźnikowe zx6r(kocie oczy) są bardzo wygodne, sprawdzone kilka razy, to nie stricte sportowy motor. Gsxf jest trochę za słaby do turystyki. Jeśli nie chcesz już koniecznie kawasaki to popatrz za Yamaha thundercat, wygoda jak w kawasaki tylko że wyszło od Yamahy i troszkę słabszy, lecz idealny do turystyki ; )
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
misiek1506 napisał(a):Te gaźnikowe zx6r(kocie oczy) są bardzo wygodne, sprawdzone kilka razy, to nie stricte sportowy motor. Gsxf jest trochę za słaby do turystyki. Jeśli nie chcesz już koniecznie kawasaki to popatrz za Yamaha thundercat, wygoda jak w kawasaki tylko że wyszło od Yamahy i troszkę słabszy, lecz idealny do turystyki ; )
Fakt, jajo nie jest jakieś super mocne. Thundercat będzie fajniejszy, jak nie jest to już Twój pierwszy sprzęt, ale może lepiej rozglądnij się za jakimś turystycznym enduro? To będzie chyba najbardziej wygodne i prawie wszędzie wjedzie

-
exaco - Świeżak
Endurasa za bardzo niechce, poprostu niemoj typ
myslalem tez o thundercacie ale jest troche drozszy, chociaz jakbym znalazl ladnego w dobrej cenie to czemu nie
bralem pod uwage rowniez fazera i bandziora. a co do kawy to tez mi sie podoba, ale opinnie ktore o tym motorze czytalem jakos mnie nieprzekonuja do zx6, chociaz jest najladniejsza ze wszystkich 

- siwyadr
- Świeżak
Jedyny mankament kawy to Ramy w rocznikach do 98, potem są one poprawione i motor jest świetny, bije na głowę wszystko co wymieniłeś. A że to kawasaki to możesz wyrwać ładny egzemplarz w głupiej cenie ; P
XJ 600N
- misiek1506
- Świeżak
F3 tez brane pod uwage było
ale zobaczymy, narazie trzeba sprzedac to co mam i pewnie zima kupie nastepny sprzet
w ostatecznosci w gre wchodzi bandzior bez owiewki, wiem ze zly do turystyki ale ma cos w sobie ze chce go miec ;D

- siwyadr
- Świeżak
• Strona 1 z 1