Zobacz wątek - Yamaha Dt gaśnie gdy dostanie wody
NAS Analytics TAG

Yamaha Dt gaśnie gdy dostanie wody

Enduro, Cross
_________

Yamaha Dt gaśnie gdy dostanie wody

Postprzez Fantas3k » 9/9/2012, 20:52

Witam a więc jestem posiadaczem dt 125 z 01 roku i mam z nią następujący problem normalnie sie wkręca na obroty pali od strzała i wgl ale jeśli np po jeżdzie postoi 10minut i umyje ja myjka ciśnieniową to pożniej nie chce odpalic dopiero jak postoi to po 10minutach zapali tak samo jak jade na właczonym silniku i np śmigam przez bagno jakieś albo coś to jedzie ale jak już z niego wyjade to zaczyna przygasać gubić obroty i tak samo postoi i dopiero zapali co może być tym problemem z góry dziękuje :)
Fantas3k
Bywalec

Postprzez mikozniak » 9/9/2012, 21:16

Może poprostu jakiś kabel się zalewa lub coś?? Sprawdź czy wszystko jest szczelne, czy kabelki mają taśmę lub ten pancerzyk. Albo jakieś łączenie kabli jest nieszczelne. Sprawdź wszystko po koleji dokładnie.:D
mikozniak
Świeżak

Postprzez henio12323 » 9/9/2012, 21:52

sa mozliwe 2 przyczyny albo woda dostaje sie do silnika, albo do elektryki.

jak do elektryki to na 99% kwestia dostawania sie wody do fajki. wtedy wszystko ma przebicie i nie ma odpowiedniej iskry na swiecy - najlepiej jest wymienic fajke na jakas szczelna, ja jako patent swiece owijalem tasma izolacyjna zeby fajka byla na wcisk i sie sprawdzalo.

jezeli woda dostaje sie do komory spalania musisz uszczelnic wszystko, czesto woda dostaje sie albo airboxem ( choc tu zalezy jakie moto ) albo gaznikiem. jak airboxem to popatrz ktoredy, moze pokrywka nie jest odpowiednio spasowana itp. u mnie w ktmie ma dziury z kazdej strony i potrafi czasem zassac wode, ale zwykla kaluza czy mniejsza rzeczka nie stanowy problemu i tak :P 2 opcja to linka gazu, jak wchodzi do gaznika moze miec luz i moze sie tamtedy wlewac woda.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
henio12323
Moderator

Postprzez Fantas3k » 10/9/2012, 15:22

Henio ja bardziej opstawiam wersje z fajka. Bo jak wjade w jakies bagno nie głebokie które nawet nie sięga airboxa i nie siega gażnika a jak juz przejezdzam przez jakies wody to nie że jade powoli tylko raczej staram sie przez nie szybko przejezdzac :) czyli zmiana fajki powinna dac rozwiazanie problemu dzięki jak kupie nowa fajke dam znać czy to ona stanowi problem.
Fantas3k
Bywalec

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê