Problem z ładowaniem JUNAK 901
• Strona 1 z 1
Problem z ładowaniem JUNAK 901
Witam mam problem z ładowaniem akumulatora gdy włożę naładowany akumulator jest wszystko ok po jakimś czasie światła przygasają i nie działają kierunkowskazy gdy pojeżdżę kilka km bez świateł znowu na chwilę mam migacze i dobre światła lecz tylko na parę km nie wiem co może by przyczyną wymieniłem regulator napięcia dodam że jak go kupiłem miał on już ten problem i jest tam wstawiony silnik 125cm wersja bez rozrusznika.
Jakie mogą by przyczyny proszę o pomoc
Ps akumulator jest już 2 nowy prosto ze sklepu !
Jakie mogą by przyczyny proszę o pomoc
Ps akumulator jest już 2 nowy prosto ze sklepu !
sprzedaż częsci do skuterów china 4t oraz 2 t 

-
filipLWG - Świeżak
Twój silnik ma iskrownik 2 cewkowy, poprzedni - oryginalny silnik miał 6 cewek i wtedy było dobre ładowanie lecz teraz 2 cewki nie wystarczają (na nich są ledwo światła, a co dopiero ładowanie akumulatora)
masz 3 możliwości:
-sprzedaz tego silnika i kupno 110cc z 6cioma cewkami,
-kupno iskrownika 6cio cewkowego oraz podstawki pod niego (podstawkę ciężko znaleźć w PL, są tylko na ebayu)
- jazda bez świateł, ładowanie akumulatora co jakiś czas, lub przerobienie instalacji tak aby prąd z cewki szedł na same światła, (wtedy będziesz je miał, lecz nie ma kierunków itp)
Nie ma innych rad
masz 3 możliwości:
-sprzedaz tego silnika i kupno 110cc z 6cioma cewkami,
-kupno iskrownika 6cio cewkowego oraz podstawki pod niego (podstawkę ciężko znaleźć w PL, są tylko na ebayu)
- jazda bez świateł, ładowanie akumulatora co jakiś czas, lub przerobienie instalacji tak aby prąd z cewki szedł na same światła, (wtedy będziesz je miał, lecz nie ma kierunków itp)
Nie ma innych rad

- michau_ek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm