Zobacz wątek - Problem z doborem opony .
NAS Analytics TAG

Problem z doborem opony .

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Problem z doborem opony .

Postprzez AirSoftowiec » 4/9/2012, 20:31

Z góry przepraszam jeśli nieodpowiedni dział , ten wydawał mi się najbliższy tematyką . Mam problem , mianowicie kupiłem hyosunga i niestety jest na starych laczkach shinko które mają bodajże 6 lat . Są totalnie łyse i wgl nie trzymają się asfaltu . Już jedną glebę przez nie zaliczyłem i kolejnych wolałbym sobie oszczędzić ;) Problem tkwi w tym że jestem kompletnie spłukany po zainwestowaniu w sam motocykl oraz ubiór na niego . A cena opony na tył oscyluje w granicach 400-500zł , plus wysyłka i wymiana co może wynieść łącznie nawet ok 600zł . Wszystko wynika z tego że w moim hyosungu mam oponę 150/70/17 która jest stosunkowo duża jak na tą pojemność . Niestety takiej sumy nie uda mi się uzbierać nawet z pomocą rodziców . I tu pojawia się moje pytanie czy możecie polecić mi jakiś sklep ew jakieś używane lub nowe lecz trochę tańsze opony ? Z góry dziękuję za pomoc wszystkim forumowiczom . Pozdrawiam
-Hyosung GT 125 Comet- Sprzedany
-Suzuki Gs 500 2002r
AirSoftowiec
Świeżak

Postprzez specificman » 5/9/2012, 10:23

Niestety tak jak piszesz opona to wydatek kilkuset złotych. Poza tym potrzebne są dwie. Nie zapominaj, że przednia jest tak samo stara i zjechana. Nie polecam też zakładania używanej opony. Musisz mieć świadomość wszystkich ryzyk z tym związanych. Znam osoby, które kupowały używki do palenia gumy ale do bezpiecznego śmigania to już inna bajka.
Ta zabawa wymaga nakładów finansowych a na szali kładziesz po drugiej stronie swoje bezpieczeństwo.
ER-6n 2012
specificman
Świeżak

Postprzez Miczab » 5/9/2012, 10:50

http://www.larsson.pl/index.php?c=r&t=5 ... czMDI0Mw== W Twoim rozmiarze za 320 1 szt. dostepna

pozdro
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez AirSoftowiec » 5/9/2012, 20:15

dzięki miczab za ofertę , rozważę ją tylko wpierw muszę podjechać do znajomego który zajmuje się sprzedażą opon - jeśli nie zaoferuje mi nic ciekawszego to wezmę tą .
-Hyosung GT 125 Comet- Sprzedany
-Suzuki Gs 500 2002r
AirSoftowiec
Świeżak

Postprzez specificman » 7/9/2012, 12:22

Tutaj masz jeszcze troszkę taniej: http://allegro.pl/opona-maxxis-promaxx- ... 10873.html
ER-6n 2012
specificman
Świeżak

Postprzez refflux » 8/9/2012, 16:26

sam zalozylem maxxisa do mojego er5 i nie zaluje. naprawde polecam ta oponke. wczesniej mialem pirelli pilot road, ale stara i po zmianie na nowego maxxisa roznica duza. tez jak szukalem opon, to rozwazalem branie "lezakow" pod uwage i po paru dniach przemyslem wyszlo mi, ze maxxis jest najlepszym wyjsciem.
refflux
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe