Zobacz wątek - Problem z ładowaniem w diabolini bx33.

Reklama

NAS Analytics TAG

Problem z ładowaniem w diabolini bx33.

i inne małe pojemności
_________

Problem z ładowaniem w diabolini bx33.

Postprzez Dani3llos » 4/9/2012, 17:00

Witam! Jestem nowy na tym forum więc jeśli napisałem ten temat w złym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. Może zacznę od początku... Kupiłem ten motor (motocykl, piździk czy jak go nazywają), jest on 4 suwem i ma pojemność 50ccm. Przez całą zimę leżał na warsztacie mojego ojca. Jest on powypadkowy-bez trupa! (dużo ludzi mnie o to pytało). I nie miał nic zniszczonego. Jednak jest w nim problem z ładowaniem gdyż kupiłem nowy akmulator żelowy i wstawiłem. Motor odpalił i chodził normalnie (tak mi się wydaje gdyż to mój 1 pojazd). Jednak gdy jeździłem przez 3 dni to na postoju zaczeły przygasać światła. Podładowałem akmu i jeździłem dalej. Mój tata sprawdził mi ładowanie i na niskich obrotach mam mniej więcej 11-12 w a jak przygazuję to max 13... Nie wiem co się dzieje! Wymieniłem już cewkę i regulator napięcia(nie orginalny-zamiennik). Jednak nadal nic... Sprawdzałem z tatą całą elektrykę i nie było jakichś uszkodzeń. Był 1 kabel który dość marnie wyglądał jednak wymieniliśmy go. Ostatnio zorientowałem się, że mam migacze 20w zamiast 2w lecz tata powiedział, że to nie od tego. Aha a jak ostatnio jechałem po mieście to motor zaczął się dławić i zgasł. Paliwo było a kable od benzyny były wymieniane. Nie mam pojęcia dlaczego...
Podsumowując proszę o pomoc w sprawie ładowania.
Przepraszam za wszelkie błędy ortograficzne, ponieważ nadal się uczę. :roll:
Dani3llos
Świeżak
 
Posty: 4
Dołączył(a): 4/9/2012, 16:38


Postprzez komarcc » 6/9/2012, 22:01

Przez zbyt duże obciążenie, może uszkodzić się regulator napięcia i chodzi mi tutaj o te kierunki, więc zmień je jak najszybciej, prawdopodobnie regulator zdążył się już uszkodzić. Sprawdź też inne żarówki, jeśli ktoś takie cuda zrobił w kierunkach to nie wiadomo jak z resztą.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń

Postprzez michau_ek » 7/9/2012, 21:37

Te silniki mają dwu cewkowe ładowanie ? o ile się nie myle.. co nie daje zbyt dużej ilości prądu, może masz zbyt "pojemny" akumulator i silnik nie daje rady go naładować?

jeśli na wolnych masz 11v-12v a na wyższych 13v to ładowanie jest ok, wg mnie czyli regulator teorytycznie jest sprawny, lecz możesz podmienić z jakimś kolega czy zakupić nowy i próbować :)
michau_ek
Świeżak
 
Posty: 353
Dołączył(a): 10/3/2012, 20:19
Lokalizacja: Racibórz



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości




na gr