Zobacz wątek - Kask 700-800 zł
NAS Analytics TAG

Kask 700-800 zł

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kask 700-800 zł

Postprzez Rolnick » 4/9/2012, 11:05

Tak jak w temacie, szukam jakiegoś dobrego kasku w tym przedziale cenowym, mogę poczekać na outlety/wyprzedaże zimowe. Ale kompletnie się nie znam na tym, więc pytam na jakie modele mam patrzeć, jakiej firmy, a co omijać?
I mam jeszcze pytanie o walkę ze słońcem tzn. co jest lepsze wg. was okularki, blenda czy szybka przyciemniona? Też bym chciał to uwzględnić przy wyborze kasku.

Napiszcie jakieś ciekawe modele, z góry dzięki za pomoc :)
Rolnick
Świeżak

Postprzez czajnik88 » 4/9/2012, 11:11

Co do kosków to nie mam porównania bo używam jednego (nolana). Ale co do drugiego pytania to blenda jest najlepsza. Mozna jej uzywac kiedy sie chce, nic cie nie uwiera jak okulary. Szybka przyciemniana jest dobra tylko w słoneczne dni. Wyobraź sobie jazde w nocy albo w pochmurny dzień.... masakra
r6
czajnik88
Świeżak

Postprzez Miczab » 4/9/2012, 11:22

Zdecydowanie okulary albo wymienna szybka. Do jakiego stylu jazdy kasku potrzebujesz? Za 6-7 stów mogę zaproponować bardzo fajne modele jak FG-15 lub bardziej miejsko, turystycznie (i z blendą) IS-16.

pozdrawiam
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Postprzez Rolnick » 4/9/2012, 11:40

Faktycznie, za mało informacji podałem.
Będzie to na pewno kask integralny, nie interesują mnie szczękowe lub orzeszki:)
Początkowo raczej planuje jeździć głównie po mieście i weekendowe szaleństwa na kręte drogi.
To co jest ważne dla mnie: bezpieczeństwo, wygłuszenie, anti-fog i coś przeciwsłonecznego (choć tu może wchodzić opcja dokupienia drugiej szybki)
@Miczab, poczytałem o tych kaskach które proponujesz, ale w gruncie rzeczy nie wiem który byłby lepszy dla mnie, wiele osób poleca ten FG-15.. Jakie są najważniejsze różnice?
Rolnick
Świeżak

Postprzez Miczab » 4/9/2012, 13:19

Masz szczegóły na PW. :)
Miczab - Twój partner w motozakupach ;)
Miczab
Administrator

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê