Buty, wysokie czy niskie ? Codzienne
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Buty, wysokie czy niskie ? Codzienne
Chciał bym kupić butki w cenie około 300 zł, chce żeby dało się je normalnie użytkować oprócz trasy, motocykl będzie zapewne używany i w weekendy i w trakcie dojazdu na uczelnie, no i tutaj pytanie jakie kupić, żeby dało się w nich chodzić w miarę wygodnie ?
Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
kupic takie jak sie trafia w tej cenie bo duzego wyboru to miec nie bedziesz a adidasy wrzucic w plecak
do lazenia bardzo wygodne sa TCX Jupiter 2 ale ich cena jest ponad 2xwyzsza niz zalozone 300 PLN
do lazenia bardzo wygodne sa TCX Jupiter 2 ale ich cena jest ponad 2xwyzsza niz zalozone 300 PLN
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
polecam Buty PUMA Testastretta II Mid , bardzo wygodne nadają się do chodzenia, są dość sztywne także kostkę w jakimś stopniu ochronią niestety cena 500żl ale warto
-
cezary1985 - Świeżak
W tej cenie wyboru wielkiego nie ma.
może jakieś Ozone Road albo z niższych Rebelhorn Street?
może jakieś Ozone Road albo z niższych Rebelhorn Street?
Raz motór byl chory i leżał w łóżeczku.
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
I przyszedł pan doktor "Co jest motóreczku?"
"Ach lagi mam krzywe i ogon złamany
i wgniotkę na baku i przód rozje..ny"
-
Glenroy - Moderator
Stawka podniesiona do 400 zł robi różnicę panowie szlachta ?
Wy mnie zawsze umiecie przekonać, moje propozycje:
http://moto.allegro.pl/motodream-modeka ... 83732.html
http://moto.allegro.pl/buty-alpinestars ... 94756.html
I szczerze mówiąc ciągnie mnie na alpinestars, kurcze ta gwiazdka sprawia wrażenie gwarancji jakości. Ale dobrze wiem że modeki też nie są złe, pytanie do Was panowie co mi poradzicie. Chyba, że macie jakieś inne propozycje (ale naprawdę więcej niż 400 na buty nie uciągnę)

Wy mnie zawsze umiecie przekonać, moje propozycje:
http://moto.allegro.pl/motodream-modeka ... 83732.html
http://moto.allegro.pl/buty-alpinestars ... 94756.html
I szczerze mówiąc ciągnie mnie na alpinestars, kurcze ta gwiazdka sprawia wrażenie gwarancji jakości. Ale dobrze wiem że modeki też nie są złe, pytanie do Was panowie co mi poradzicie. Chyba, że macie jakieś inne propozycje (ale naprawdę więcej niż 400 na buty nie uciągnę)
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
SkoQ napisał(a):I szczerze mówiąc ciągnie mnie na alpinestars, kurcze ta gwiazdka sprawia wrażenie gwarancji jakości.
Raz że alpiny z allegro strach kupować, dwa że w tym modelu to strach jeździć, na rower może i by były ok.
Falco podobno są dobre i ja bym tego szukał.
Ogólnie to za buty lepiej dać 800zł i mieć, niż dawać 400zł co sezon i we wrześniu i tak nie mieć w czym jeździć

I ja bym jednak radził wysokie, wkładasz w spodnie i się wcale aż tak nie wyróżniają, za to kiedy potrzeba to lanserskie są w c***

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
modeki nie polecam, znam dwie pary w ktorych pekly podeszwy
tego modelu falco tez nie polecam, mam i nie uzywam bo plastik nad malymi palcami jest tak zrobiony, ze po dluzszym czasie zaczyna cholernie uwierac w paluchy
tego modelu falco tez nie polecam, mam i nie uzywam bo plastik nad malymi palcami jest tak zrobiony, ze po dluzszym czasie zaczyna cholernie uwierac w paluchy
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Invinciblee źle mnie zrozumiałeś, nie pytam jakie buty najlepiej kupić, które są najlepsze. Pytam co dobrego mogę dostać za 400 zł i tutaj jest kropka, nie udziergam ani złotówki więcej bo gdybym o każdym elemencie tak myślał to za chwilę będę ubrany w kombinezon prosto z toru za kilka tysięcy, ale za to będę siedział na komarku, ogarku albo simsonie...
i to nie wybór: buty za 400 czy za 800 zł ? Tylko albo takie za 400 albo żadne
na nic lepszego mnie zwyczajnie nie stać, albo kupię buty za 800 i będę jeździć bez kurtki, albo bez spodni...
Leff bardzo sensowny post dzięki Ci za niego
i to nie wybór: buty za 400 czy za 800 zł ? Tylko albo takie za 400 albo żadne

Leff bardzo sensowny post dzięki Ci za niego

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Popatrz kolego na adrenaline'y, ja mam CRXy. Klepnalem w nich juz troche km i powiem ci ze to dobre buty za takie pieniadze. Posiadam je od sierpnia zeszlego roku. Na razie nic sie nie odkleja i nie psuje. Do takiego codziennego chodzenia to one nie sa, ale sa przynajmniej bezpieczniejsze, od niskich butow. Albo bezpieczenstwo albo komfort. Zawsze mozesz buty na zmiane do plecaka wrzucic
Adrenaline ma tez CRXy niskie, albo cos podobnego w niskiej wersji, popatrz sobie.

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Czyli niskie buty to jednak nie jest dobry wybór jeśli chodzi o bezpieczeństwo ? Te wcześniejsze które przedstawiałem były za kostkę, dlatego wydawało mi się że mogą być ok.
Sprawdziłem te alpinestars i ten sam model za tylko trochę wyższą cenę jest na stronie producenta.
Sprawdziłem te alpinestars i ten sam model za tylko trochę wyższą cenę jest na stronie producenta.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Chodziło mi o to że Alpinestars podrabiany w ogromnych ilościach dlatego zakup na allegro jest bardzo kiepskim pomysłem. Nie no może faktycznie nie są takie złe. Ja bym jednak wolał coś co wygląda solidniej, no i z tanimi alpinami jest taki problem że pod odliczeniu części ceny za markę okazuje się że mamy buty za ~100zł
Tak samo rękawice gdzie najniższy model który wygląda jak zwykłe skórzane rękawiczki z grubszą warstwą skóry na knykciach kosztuje dużo za dużo.
Nie no spoko, nawet takie tylko za kostkę są dużo lepsze od zwykłych, nie spadną tak łatwo co za tym idzie nie zszorujesz stopy o asfalt, na pewno też chronią przed uderzeniami. Nie tak jak wysokie, ale można przeżyć. Z tym że jakbyś znalazł coś wysokiego za ~400 to moim zdaniem będą zdecydowanie lepszym wyborem.
Ciężko doradzić jakiś konkretny model bo miałem tylko supertechy alpina (i moje były niezniszczalne).
I jakieś wysokie sportowe za ~400zł albo i trochę mniej i się rozleciały na kawałki w ciągu sezonu. Produkcji prawdopodobnie chińskiej, co ciekawe do "polskiech" lagun modeki różniły się głównie logiem
W każdym bądź razie unikałbym produkcji chińskiej szukając jakichś falco i innych w miarę solidnych nie lecących tylko na marketingu marek coby się nie w****** jak po kilku miesiącach 400zł pójdzie się chędożyć.

Nie no spoko, nawet takie tylko za kostkę są dużo lepsze od zwykłych, nie spadną tak łatwo co za tym idzie nie zszorujesz stopy o asfalt, na pewno też chronią przed uderzeniami. Nie tak jak wysokie, ale można przeżyć. Z tym że jakbyś znalazł coś wysokiego za ~400 to moim zdaniem będą zdecydowanie lepszym wyborem.
Ciężko doradzić jakiś konkretny model bo miałem tylko supertechy alpina (i moje były niezniszczalne).
I jakieś wysokie sportowe za ~400zł albo i trochę mniej i się rozleciały na kawałki w ciągu sezonu. Produkcji prawdopodobnie chińskiej, co ciekawe do "polskiech" lagun modeki różniły się głównie logiem

W każdym bądź razie unikałbym produkcji chińskiej szukając jakichś falco i innych w miarę solidnych nie lecących tylko na marketingu marek coby się nie w****** jak po kilku miesiącach 400zł pójdzie się chędożyć.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
ja mam buty Forma Street Evo, akurat za 405zeta i są całkiem spoko jak narazie, choć zrobiłem może ze dwa tysiące w nich od maja
mają membranę, więc w upał nie grillują stopy, a w chłodne ranki nie jest zimno, godzinę w deszczu jechałem i dały radę
jedyne co, to mam stopę rozmiar 49 i o ile z długości są dobre, to są za szerokie w łydce i jeżeli zepnę rzep najciaśniej to jeszcze mam lekki luz
i u mnie na plus działa to, że jak założę zwykłe spodnie na te buty, to się nie rzucają w oczy, wyglądają na zwykłe chodaki
chodziłem w nich najdłużej jakieś cztery godziny i jedyne co to delikatnie obcierają łydkę tam gdzie się kończą, ale skarpetopodkolanówki rozwiązały sprawę 

jedyne co, to mam stopę rozmiar 49 i o ile z długości są dobre, to są za szerokie w łydce i jeżeli zepnę rzep najciaśniej to jeszcze mam lekki luz
i u mnie na plus działa to, że jak założę zwykłe spodnie na te buty, to się nie rzucają w oczy, wyglądają na zwykłe chodaki

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
rozmiar 42, dzięki Wam znam już za i przeciw butów wysokich i niskich. Ale nadal nie wiem na co się zdecydować, i czego szukać tyle, że tutaj chyba podpowiedzi już nic nie pomogą, bo decyzja i tak należy do mnie. W każdym razie dzięki, a kolega jak znajdzie coś to chętnie ogarnę 

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Nie wiem czy zaglądałes do mojego tematu w akcesoriach, mamy w wyprzedaży po 1 szt. w rozmiarze 42
BUTY
BUTY SKÓRZANE RST RAPTOR KOLOR: BLACK ROZMIAR: 42 287
BUTY SKÓRZANE RST FUSION KOLOR: BLUE ROZMIAR: 42 278
BUTY SKÓRZANE KOLOR: RST FUSION RED ROZMIAR: 42 278
Ewentualnie może Falco Sirius? Mam 42 czarno - srebrne 42 za 400zł.
Nie do końca długie, ale też nie całkiem krótkie.
Pozdrawiam,
Michał
BUTY
BUTY SKÓRZANE RST RAPTOR KOLOR: BLACK ROZMIAR: 42 287
BUTY SKÓRZANE RST FUSION KOLOR: BLUE ROZMIAR: 42 278
BUTY SKÓRZANE KOLOR: RST FUSION RED ROZMIAR: 42 278
Ewentualnie może Falco Sirius? Mam 42 czarno - srebrne 42 za 400zł.
Nie do końca długie, ale też nie całkiem krótkie.
Pozdrawiam,
Michał
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
Osobiście od pewnego czasu użytkuję takie buty: http://moto.allegro.pl/yard-bedzin-hit- ... 74710.html . Osobiście to nie mam żadnych zastrzeżeń (może poza odklejoną wkładką w lewym bucie, można samemu poprawić), nie obicierają, noga w nich się nie gotuje i nawet wytrzymują coś więcej niż stanie w kącie. Jeddyna uwaga - nowe są wąskie jak diabli, ledwo wcisnąłem stopy w rozmiar 42, "normalne buty" nosze w rozmiarze 40-41.
-
Angler - Bywalec
Ja jeżdże od trzech miesięcy w TCX X-CUBE WR cena trochę powyżej tego co napisałeś ale nigdy nie wiadomo kiedy i na co promocja się trafi. Jeżeli chodzi o użytkowanie to na początku mnie strasznie wkurzały te ich osłony na sznurówki zapinane na rzepy bo się odpinały pewnie dlatego że skóra nie wychodzona i trochę za sztywna chyba była ale teraz jest super i nie mam z tym problemu. W deszczu testowałem już kilka razy i nie przemokły. Chodzić się w nich da na początku było trochę sztywniej teraz też trochę czuć jak trzymają stopę, raz się w nich wybrałem po motocykl, w sumie przeszedłem jakieś bo ja wiem jakieś 4 - 5 km i nie było tragedii a nieźle wtedy grzało.
- Dexter_Morgan
- Świeżak
Co do krótkich butów natomiast, to warte uwagi są http://sklep.scigacz.pl/buty-motocyklow ... 30323.html . Wersję biało czarno czerwoną mam w Twoim rozmiarze i budżecie, ale to buty typowo na lato. Tu info prasowe http://www.scigacz.pl/RS,Taichi,buty,mo ... 15018.html
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości