Motocykl do 35 kW (kat. A2) do 10 tys.
• Strona 1 z 1
Motocykl do 35 kW (kat. A2) do 10 tys.
Witam.
Za rok skończę 18 lat i planuję zrobić prawko na motor (kat. A2) i przydałoby się zakupić jakąś fajną maszynę, żeby się do czegoś przydało. Potrzebuję więc czegoś o mocy nie przekraczającej 35kW i stosunku mocy do masy własnej pojazdu nie większym niż 0.2 (tak wyczytałem w ustawie ;] )
Tak więc:
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)
Jak na razie zerowe (brak prawka).
- Wiek, waga, wzrost
Blisko 17 lat, 58kg (tak wiem... jestem b. chudy...), około 175cm wzrostu
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Jazda na co dzień, od czasu do czasu jakiś wypad, a nawet coś dłuższego (sporadycznie, w zasadzie, to planuje tylko 1 wyjazd na morze - ok 500km)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Nie mam pojęcia, brak doświadczenia
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Raczej do 5 tys, ale jak będzie trzeba, to nawet i 10 tys, ale to już raczej max
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Ile będzie trzeba, tyle się wyda. Nie wiem ile wydaje przeciętny motocyklista. Zależy mi jednak na stosunkowo nie wielkim spalaniu, najlepiej do 5-6l
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Tylko i wyłącznie maszyny o sportowym charakterze, dokładniej coś na kształt motocykli podanych poniżej, z tym że wolałbym coś ninjo-podobnego (w GPZ nie podoba mi sie reflektor)
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Kawasaki GPZ 500, Kawasaki ninja 500R, Kawasaki ninja 400R, Kawasaki ninja 250R (podobno wielu motocyklistów trafia po jakimś czasie, bo ma stosunkowo niewielką moc)
Ogólnie mówiąc, bardzo podobają mi się Kawasaki ;]
Z góry dzięki Wam za pomoc
Pozdrawiam
Za rok skończę 18 lat i planuję zrobić prawko na motor (kat. A2) i przydałoby się zakupić jakąś fajną maszynę, żeby się do czegoś przydało. Potrzebuję więc czegoś o mocy nie przekraczającej 35kW i stosunku mocy do masy własnej pojazdu nie większym niż 0.2 (tak wyczytałem w ustawie ;] )
Tak więc:
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie)
Jak na razie zerowe (brak prawka).
- Wiek, waga, wzrost
Blisko 17 lat, 58kg (tak wiem... jestem b. chudy...), około 175cm wzrostu
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
Jazda na co dzień, od czasu do czasu jakiś wypad, a nawet coś dłuższego (sporadycznie, w zasadzie, to planuje tylko 1 wyjazd na morze - ok 500km)
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
Nie mam pojęcia, brak doświadczenia
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
Raczej do 5 tys, ale jak będzie trzeba, to nawet i 10 tys, ale to już raczej max
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
Ile będzie trzeba, tyle się wyda. Nie wiem ile wydaje przeciętny motocyklista. Zależy mi jednak na stosunkowo nie wielkim spalaniu, najlepiej do 5-6l
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
Tylko i wyłącznie maszyny o sportowym charakterze, dokładniej coś na kształt motocykli podanych poniżej, z tym że wolałbym coś ninjo-podobnego (w GPZ nie podoba mi sie reflektor)

- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Kawasaki GPZ 500, Kawasaki ninja 500R, Kawasaki ninja 400R, Kawasaki ninja 250R (podobno wielu motocyklistów trafia po jakimś czasie, bo ma stosunkowo niewielką moc)
Ogólnie mówiąc, bardzo podobają mi się Kawasaki ;]
Z góry dzięki Wam za pomoc

Pozdrawiam
- Ergollum
- Świeżak
Bo kawasaki to bardzo ładne motocykle. Nie wiem co jest brzydkiego w reflektorze w GPZ. Ale jeśli masz 10tys zł spokojnie kupił bym Ninje 250
Podszkolisz skila. Po Ulicach europy całkiem dużo tego smiga. Możesz sie pakowac w jeszcze nakedy o pojemnosci 500cm3 ale to już górna połka mocy jak i wygląd nie taki jaki ci sie podoba. Co do małej ninji to bedziesz mógł na legalu jezdzic na A2 beż żadnego blokowania i innych ceregieli. Warto kupic ninje 250 już na wtrysku. Jeśli dobrze kojarzę to na USA wychodziły z gaźnikiem.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Reflektor nie szpeci motoru, nie o to mi chodziło. To po prostu starszy model - inna moda (lata 90-te), ale to i tak sprawa marginalna. 10 tys. aktualnie nie posiadam, choć i tak muszę jeszcze 'trochę' dorobić na jakiś fajny motor. "Co do małej ninji" - 250/400/500? Jak czytałem w internecie, to do 400 się załapuje, a 500 to już pod A podchodzi ;[ . Btw, bałbym się sprowadzać motor z USA ze względu na inne liczniki (mph). A naked'y po prostu mi się nie podobają.
Czy jest w ogóle jakaś szansa, że dostanę w miarę możliwości porządny motor za 5 tys o pojemności większej niż 250 ccm?
Czy jest w ogóle jakaś szansa, że dostanę w miarę możliwości porządny motor za 5 tys o pojemności większej niż 250 ccm?
- Ergollum
- Świeżak
http://www.scigacz.pl/Suzuki,GS500,826.html (otwórz link)
Motocykl prezentuje się dobrze, aczkolwiek gdyby postawiono przede mną Suzuki i Kawasaki, wybrałbym oczywiście kawę. Niewielkie spalanie, podobno dobry silnik. Martwi mnie jednak to, że ma nietrwały lakier i ciężko jest znaleźć egzemplarz w dobrym stanie. Jeśli coś z tego jest nie do końca zgodne z prawdą, to proszę, poprawcie mnie.
JakieÅ› inne propozycje?
Motocykl prezentuje się dobrze, aczkolwiek gdyby postawiono przede mną Suzuki i Kawasaki, wybrałbym oczywiście kawę. Niewielkie spalanie, podobno dobry silnik. Martwi mnie jednak to, że ma nietrwały lakier i ciężko jest znaleźć egzemplarz w dobrym stanie. Jeśli coś z tego jest nie do końca zgodne z prawdą, to proszę, poprawcie mnie.
JakieÅ› inne propozycje?

- Ergollum
- Świeżak
-
MANIAK. - Świeżak
To powiem Wam numer, ja w swoim fazer 600 (99r) mam wpisane w dowodzie 34KW czyli niecałe 45 KM. Początkowo trochę się tym przejmowałem, ale rozmawiałem ze szwagrem (poprzedni właściciel) i mówił, że nigdy nie było z tym problemów a uczestniczył w małej kolizji jak również był zatrzymywany przez policje do kontroli.
-
power_bit - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości