Buzer czy Zbroja?
• Strona 1 z 1
Buzer czy Zbroja?
Witam mam pytanie co jest lepsze buzer czy zbroja.Chodzi mi o to co lepiej chroni buzer czy zbroja na siatce dodam jeszcze że jeżdżę yamahą yz 125 po lesie i nie wiem co kupić czy zbroje na siatce czy buzer co lepiej chroni całe tułowie kręgosłup klatke itp. Z góry dzięki 

- bamarz55
- Świeżak
kolego zadajesz juz którys raz z rzedu pytanie ktore po 1 powinienes umiescic w dziale "krotkie pytania..... " a przede wszystkim powinienes uzyc opcji szukaj
temat byl poruszany nie raz, wiec jest w czym wybierac.
w skrocie - to i to chroni dobrze, do mx lepiej jest wg mnie miec buzer bo w zbroi jest strasznie goraco, poki sie jedzie jest w miare ale wystarczy chwile postac w cieplejszy dzien i koniec, po torze tez sie dobrze nie da schlodzic. buzer jednak wyjdzie drozej w zakupie.
na przyszlosc stosuj sie do regulaminum forum bo poleca ostrzezenia!

w skrocie - to i to chroni dobrze, do mx lepiej jest wg mnie miec buzer bo w zbroi jest strasznie goraco, poki sie jedzie jest w miare ale wystarczy chwile postac w cieplejszy dzien i koniec, po torze tez sie dobrze nie da schlodzic. buzer jednak wyjdzie drozej w zakupie.
na przyszlosc stosuj sie do regulaminum forum bo poleca ostrzezenia!

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
lepiej chroni zbroja, bo ma wszystkie ochraniacze od zolwia po ochraniacze lokci.
sam mam buzer i da sie nie raz odczuc brak tego ochraniacza na lokcie itd.
ale nie zamienil bym mojego buzera (lekki, przewiewny) na zbroje(ciezki i to co wspomnieli wyzej, ugotowanie 100%)
sam mam buzer i da sie nie raz odczuc brak tego ochraniacza na lokcie itd.
ale nie zamienil bym mojego buzera (lekki, przewiewny) na zbroje(ciezki i to co wspomnieli wyzej, ugotowanie 100%)
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
ja bym ci polecal bluzer... Poniewaz moj kolega mial taka zbroje z siatka i mowi ze strasznie nie wygodna i kupil bluzer!!!
aktualnie bez motoru 

- Scyzor1989
- Świeżak
Ja mam Axo Doberman, czyli buzer z żółwiem i jest super, lecz będę musiał go w zimę sprzedac, gdyż nie pasuję do niego stabilizator karku. Więc, warto jeszcze przemyśleć czy kiedyś będziesz chciał sobie kupic coś na kark. Pozdrawiam
- mikozniak
- Świeżak
przeczytajcie jeszcze raz co napisalem
buzer wyjdzie drozej ale chroni lepiej
kupujesz buzer ktory kosztuje podobna kase co zbroje, do tego pas nerkowy i ochraniacze na lokcie - i masz zestaw jak zbroja.
co do komfortu mialem to i to i w zbroji jak polatalem to bylo fajnie, nalozylem buzer i czulem sie dziwnie taka plyta ale po kilku jazdach duzo lepiej mi sie zaczelo smigac w buzerze niz w zbroi. ( dla mnie )
co do ochrony to i to chroni, pas nerkowy w zbroi i w buzerze masz podobny, ochraniacze na lokcie tez mozesz sobie dobrac jakies ciekawe. co do ochrony plecow i brzucha, to to i to chroni podobnie, buzer ma wiekszy przód wiec w enduro oberwiesz mniejsza iloscia kamieni
ja raz dostalem kamieniem w okolice brzucha ( tam gdzie zbroja juz by nie chronila) poczulem mocne uderzenie, ale nic nie bolalo
chodza sluchy ze byly wypadki ze ludziom sie wbijala kierownica miedzy zebra akurat na suwaku w zbroi ( podczas gdy w buzerze taka sytuacja nie miala by miejsca )

kupujesz buzer ktory kosztuje podobna kase co zbroje, do tego pas nerkowy i ochraniacze na lokcie - i masz zestaw jak zbroja.
co do komfortu mialem to i to i w zbroji jak polatalem to bylo fajnie, nalozylem buzer i czulem sie dziwnie taka plyta ale po kilku jazdach duzo lepiej mi sie zaczelo smigac w buzerze niz w zbroi. ( dla mnie )
co do ochrony to i to chroni, pas nerkowy w zbroi i w buzerze masz podobny, ochraniacze na lokcie tez mozesz sobie dobrac jakies ciekawe. co do ochrony plecow i brzucha, to to i to chroni podobnie, buzer ma wiekszy przód wiec w enduro oberwiesz mniejsza iloscia kamieni

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości