Aprilia rs 50
• Strona 1 z 1
Aprilia rs 50
Witam, posiadam aprilię rs 50 i mam kilka pytań a mianowicie :
Czemu w mojej apce nie ma odcięcia zapłonu po 12 tys obrotach ??
Czemu wyskakują mi biegi ? (wszytskie wyskakują kiedy im się podoba, np. gdy jade na 4 przyspieszam i wyskoczy albo gdy jade na 6 spokojnie i wyskoczy bez uprzedzenia lub gdy wrzuce 1 a tu nagle luz wskakjue nie wiem co to może być )
Z góry dzięki za odpowiedzi
Czemu w mojej apce nie ma odcięcia zapłonu po 12 tys obrotach ??
Czemu wyskakują mi biegi ? (wszytskie wyskakują kiedy im się podoba, np. gdy jade na 4 przyspieszam i wyskoczy albo gdy jade na 6 spokojnie i wyskoczy bez uprzedzenia lub gdy wrzuce 1 a tu nagle luz wskakjue nie wiem co to może być )
Z góry dzięki za odpowiedzi

-
przemko241 - Świeżak
W 2t nie ma odcięcia zapłonu. A ze skrzynia to idź do mechanika bo na pewno nie jest w dobrym stanie. Jeżeli juz, to w am6 może Ci jedynie 6 nie wejść bo tam jest taki z*** luz i trzeba mocniej napierać. Reszta biegów ma wchodzić elegancko, więc zaprowadź moto do mechanika i zacznij juz szukać skrzyni na wymianę
-
Arturo925 - Stały bywalec
-
przemko241 - Świeżak
A nie da sie jakoś zregenerowac tej skrzyni ?? Jeśli tak to ile by to kosztowało ??
edycja:
I jeszcze jedno pytanie czemu gdy nacisne sprzęgło i wrzuce jedynke to sam rusza z miejsca a gdy zachamuje i nie dodam gazu to gaśnie ?
Edytuj posty!
komarcc
edycja:
I jeszcze jedno pytanie czemu gdy nacisne sprzęgło i wrzuce jedynke to sam rusza z miejsca a gdy zachamuje i nie dodam gazu to gaśnie ?
Edytuj posty!
komarcc
Aprilia rs 125 2007 r
-
przemko241 - Świeżak
W pierwszym to Ci sprzęgło ciagnie. Nie wiesz moze jaki tam masz olej? Bo w am6 jest to często wina złego oleju. Dużo osób, w tym ja, lata na Motulu 10W40 Transoil Expert. Ewentualnie sprawdź jeszcze czy klamka od sprzęgła ma troche luzu zanim złapie. W sensie, czy zanim czujesz że sprzęgło zaczęło działać, to czy wcześniej jest luz.
Drugie moze byc powiazane z pierwszym, albo masz gaźnik do regulacji. Bo chodzi Ci o to ze jak moto stoi na luzie i nie dodajesz gazu to gaśnie, tak? Jeśli tak, to musisz wyregulować gaźnik, bo ma za niskie obroty. Jak wyregulować gaźnik było juz pisane na forum setki razy. A jak nie to masz jeszcze milionpięćsetstodziewięćset stron w googlach o tym.
Drugie moze byc powiazane z pierwszym, albo masz gaźnik do regulacji. Bo chodzi Ci o to ze jak moto stoi na luzie i nie dodajesz gazu to gaśnie, tak? Jeśli tak, to musisz wyregulować gaźnik, bo ma za niskie obroty. Jak wyregulować gaźnik było juz pisane na forum setki razy. A jak nie to masz jeszcze milionpięćsetstodziewięćset stron w googlach o tym.
-
Nie wiem jaki jest w niej olej a jak rozpoznac ze są tarcze sprzęgłowe już zużyte ??
Aprilia rs 125 2007 r
-
przemko241 - Świeżak
To wymień najpierw olej. Chociaż to i tak nieopłacalne bo skrzynie MUSI zobaczyc mechanik i dopiero jak Ci ja doprowadzi do stanu używalności, to wtedy zalej nowy olej.
Jak Ci się sprzęgło ślizga, to wtedy są tarcze zużyte. Czyli jak zmienisz bieg, obroty wzrastają a prędkość nie
Jak Ci się sprzęgło ślizga, to wtedy są tarcze zużyte. Czyli jak zmienisz bieg, obroty wzrastają a prędkość nie

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości