Zobacz wątek - problem z zaplonem

problem z zaplonem

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

problem z zaplonem

Postprzez kamildombek » 21/8/2012, 10:12

mam skuter 4t chinczyka mam problem z zaplonem otórz pojawia sie jedna iskra i na tym koniec , kupilem nowy modul troche mniejszy podobno tuningowy i wgl. nie daje znaku zycia .co mam robic??
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo


Postprzez Reeves00 » 21/8/2012, 10:29

zmień świece?
Reeves00
Świeżak
 
Posty: 58
Dołączył(a): 17/3/2012, 14:04
Lokalizacja: MMz

Postprzez Thx91 » 22/8/2012, 12:49

Po pierwsze tak jak pisał Reeves00 wstaw nową świece i zobacz czy coś to dało. Drugim krokiem będzie sprawdzenie cewki (poruszaj kablami). A jak to nic nie dało to masz problem z elektryką. :D
Thx91
Świeżak
 
Posty: 3
Dołączył(a): 22/8/2012, 12:12

brak iskry

Postprzez kamildombek » 24/8/2012, 14:07

mam wstawiana nowa instalacje poniewaz mi sie orginalna spalila po przez dotkniecie sie dwóch kabli . dokładnie to mam instalacje od 2 t w silniku 4t czy to moze byc przyczyna??
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo

Postprzez kamildombek » 24/8/2012, 14:13

jeszcze do tego mam alternator z 3 kablami a intalacja ma 4 zrobilem kilka przeróbek bo oczywiscie instalacja byla z innego typu skutera
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo

Postprzez cJarek » 24/8/2012, 15:52

No to na bank masz skopana instalacje.
cJarek
 

Postprzez komarcc » 25/8/2012, 17:58

Instalacja 2t od 4t się różni i nie można przekładać z jednego do drugiego.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń

Postprzez kamildombek » 26/8/2012, 18:47

no ale dwa dni chodzil na tej instalacji od 2t byl w tym problem ze nie chciał wchodzic na obroty strzelał z tłumika. gazowałem az wybuch modul cdi kupiłem nowe i nie dzialaja
na tym samym podłaczeniu alternatora
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo

Postprzez senekkorzenna » 26/8/2012, 19:29

instalacja jest ok jedynie należy dopasować piny ,niektóre będą bezużyteczne-tak czasem robię.
Sprawdź iskrownik i a w zasadzie całą prądnicę.
senekkorzenna
 

Postprzez kamildombek » 27/8/2012, 14:31

a mam pytanie . czy przerywacz powinien dawac jakies impulsy pradu ??bo w tym zero nie ma zadnego pradu .
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo

Postprzez senekkorzenna » 28/8/2012, 08:01

co rozumiesz przez przerywacz?jako takiego już nie ma i występował w starych systemach.
Przerywacz został zastąpiony czujnikiem Halla i na nim nie masz napięcia ponieważ on zbiera tylko impuls z magneta przekazując informację na moduł ,to tak ogólnikowo.
Za napięcie zapłonu odpowiedzialne są dwie cewki owinięte płótnem -piszę o skuterach.
senekkorzenna
 

Postprzez kamildombek » 10/9/2012, 12:07

mam pytanie odnosnie modulów . stary moduł wyzwalał iskre a nowe 2 nie chca . czy kazdy modul bedzie pasował do mojego skutera ??chodzi mi oczywiscie o moduly z tym samym wejsciem na piny.przypominam tagze ze stary moduł jest prawie 2 krotnie wiekszy od nowych modułów.
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo

Postprzez senekkorzenna » 10/9/2012, 19:43

moduł ma być dobrany do danego skutera chociaż są odpowiedniki w chińskich sprzętach.
senekkorzenna
 

Postprzez kamildombek » 27/3/2013, 14:50

witam . kupiłem sobie uzywanego skutra zipp vapor . wszystko swietnie i ładnie chodzi ale gdy jak jade asfaltem gdy jade powyzej 30 km/h skuter zaczyna dragac .drgania sa pulsacyjne nie wiem zabardzo o co chodzi czy cos z gumami zawieszenia czy moze cos z przekładnia tylniego koła.prosze o pomoc
brak iskkry
kamildombek
Świeżak
 
Posty: 8
Dołączył(a): 21/8/2012, 09:42
Lokalizacja: barczewo

Postprzez klopsxD » 31/3/2013, 17:57

Co do ostatniego postu to zacznij od dopompowania powietrza w przedniej oponie. Jesli to nie pomoze to lozyska glowki ramy a jesli to nie bedzie nadal to..... to niestety rama jest krzywa....
Suzuki GsxR 750. kawasaki zzr 1100.
klopsxD
Świeżak
 
Posty: 53
Dołączył(a): 26/3/2013, 15:29
Lokalizacja: warszawa



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości




na gr