Zobacz wątek - Yamaha YZF-R125 4t. - Przerywa jak się nagrzeje, POMOCY

Yamaha YZF-R125 4t. - Przerywa jak się nagrzeje, POMOCY

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Yamaha YZF-R125 4t. - Przerywa jak się nagrzeje, POMOCY

Postprzez Luucas.user » 20/8/2012, 19:16

Witam Serdecznie!

Mam problem ze swoją Yamahą YZF-R125 4t, na rozgrzanym silniku nie dusi się lecz przerywa poniżej 5tys. obrotów i na biegu jałowym. Powyżej 5tys. obrotów to sie nie dzieje. Przerywa na rozgrzanym silniku, przy wolnej jezdzie lecz na zimnym silniku to się nie dzieje.

(jest to takie przerywanie - jak by świeca nawaliła)


Co ciekawe zaczeło się tak dziać gdy wyregulowałem zawory chyba za ciasno bo szczelinomierz ciężko wchodził ale tak skręciłem i się dosyć szybko przejechałem, na rozgrzanym silniku pare razy do odcięcia zapłonu i wróciłem do domu po czym moto zaczęło przerywać (przed regulacją zaworów było ok .. potem już moto na zimnym też przerywało

ale to dziwne bo zaprowadziłem Yamahe do znajomego żeby sprawdził czy zawory dobrze wyregulowałem, powiedział, że nie, które za ciasno i poprawił. Odpalamy go i znów przerywa i to na zimnym, nie dał sobie gazu dodać. PO CHWILI ZAŁOŻYŁEM NOWĄ ŚWIECĘ i wszystko ok! troche rozgrzałem i moto chodził ale po paru jazdach znów przerywał, wczoraj znowu wsadziłem nową świece i przez ok. 50km jazdy chodził idealnie nawet na ciepłym! A dziś znowu to samo ... CZYŹBY PALIŁ ŚWIECE JESLI TO MOZLIWE? nie wiem co mam sprawdzać ... filtr nowy powietrza, olej nowy ...


Dodam ,że jak wczesniej czasami myłem silnik to po odpaleniu moto przerywało tak jak teraz, jak złapał deszcz na trasie też przerywało


Moto odpala zawsze na dotyk i powyżej 5tys. obrotów pracuje ok - przebieg 17tys. podejrzewam po podzespołach oponach itp., że oryginalny. AKTUALNIE MOTO PRZERYWA NA CIEPŁYM SILNIKU, NA ZIMNYM NIE. BARDZO PROSZĘ O POMOC KOGOŚ DOŚWIADCZONEGO, będę wdzięczny!


OTO ZDJĘCIE ŚWIECY denso (link), przejechała tylko 50km:
http://desmond.imageshack.us/Himg209/scaled.php?server=209&filename=zdjcie0434g.jpg&res=landing (otwórz link)
Luucas.user
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 17/9/2011, 17:18


Postprzez komarcc » 25/8/2012, 16:23

Świeca wygląda ok, szkoda tylko, że się nie wygrzała przy pierwszym odpaleniu. Odpal go i jeźdź dopóki nie zgaśnie, jak zgaśnie to szybko sprawdź czy jest iskra jeśli nie to padł moduł.
Avatar użytkownika
komarcc
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 2335
Dołączył(a): 14/5/2010, 20:11
Lokalizacja: Wieluń



Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości




na gr
cron