Zobacz wątek - Problem z odpaleniem po umyciu.

Problem z odpaleniem po umyciu.

Enduro, Cross
_________

Moderatorzy: Walenty, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, henio12323, Beavis

Problem z odpaleniem po umyciu.

Postprzez xlukiks » 18/8/2012, 11:36

Witam.
Mam problem z uruchomieniem crossa po umyciu.
Jeździłem sobie po torze i strasznie mi się wybrudził więc chciałem go umyć, odczekałem 10 min i myłem wężem pod średnim ciśnieniem. Odczekałem jeden dzień i uruchamiam go i nic.
Sprawdziłem świece kable czy nie powypadały i wszystko jest w porządku.
I teraz zwracam się z wielką prośbą do was co się stało???

Z góry dzieki!
xlukiks
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18/8/2012, 11:14


Postprzez cichycr » 18/8/2012, 13:56

Może zalałeś airboxa.
Honda CR 125

fuck the whales, save 2 strokes !!!
Avatar użytkownika
cichycr
Świeżak
 
Posty: 225
Dołączył(a): 26/5/2012, 18:00
Lokalizacja: Podkarpacie

Postprzez xlukiks » 18/8/2012, 15:29

Airbox wydaje się być w porządku ponieważ odkrecalem i jest suchy i jeszcze kompresorem dmuchalem i dalej nic :/
xlukiks
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18/8/2012, 11:14

Postprzez Scyzor1989 » 18/8/2012, 17:41

moze jakimś cudem woda sie do gaznika dostała ? ;/
aktualnie bez motoru :(
Scyzor1989
Świeżak
 
Posty: 226
Dołączył(a): 11/11/2011, 19:47
Lokalizacja: Gorzow

Postprzez henio12323 » 18/8/2012, 18:26

sprawdx swiece i airboxa. jezeli swieca fajka wszystko suche to zassalo zapewne wody do gaznika. nie musialo koniecznie zassac airboxem moze masz gdzies niesczelny gaznik, np jak wchodzi linka gazu. jak jest iskra probowal bym kopac az odpali :P ew z pycha potem przepali sobie. a jak nie to czyszczenie gaziora
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26018
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez xlukiks » 18/8/2012, 20:20

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc, w poniedziałek się tym pobawię bo jutro wyjeżdżam na cały dzień i was spróbuję poinformować. :)
xlukiks
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18/8/2012, 11:14

Postprzez FireBlade954 » 19/8/2012, 09:56

Zobacz czy iskra jest, jak nie ma to lipa, a jak jest to kopaj ew. pchaj :) az odpali, żeby woda przeszła przez silnik
Avatar użytkownika
FireBlade954
Świeżak
 
Posty: 61
Dołączył(a): 3/9/2011, 07:28
Lokalizacja: Małopolska

Postprzez xlukiks » 24/8/2012, 05:54

Problemem okazał się moduł zapłonowy, zupełnie myślałem o czymś innym ale dobra, w każdym razie wielkie dzięki wszystkim za pomoc.
xlukiks
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18/8/2012, 11:14

Postprzez henio12323 » 24/8/2012, 17:45

a co sie z modulem stalo ? opisz jak doszedles do tego itp itd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250

Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Avatar użytkownika
henio12323
Moderator
 
Posty: 26018
Dołączył(a): 30/12/2008, 20:49
Lokalizacja: Włodawa / LBN

Postprzez xlukiks » 24/8/2012, 19:59

Doszedlem do tego ponieważ swieca dobra, kable nigdzie nie urwane filtr dmuchalem compresorem nawet wspomagaczem psykalem i nic. Wiec o co chodzi i wzialem odkrecilem niby dobry ale pojechalem do kolegi i dal mi drugi, zalorzylem a ty nagle odpail. Troche dziwne bo male pudeleczko a tyle problemu narobilo. :)

Pozdro.
xlukiks
Świeżak
 
Posty: 10
Dołączył(a): 18/8/2012, 11:14



Powrót do Offroad



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości




na gr