jakie enduro 80ccm lub 125ccm?
• Strona 1 z 1
jakie enduro 80ccm lub 125ccm?
witam wszystkich
czy orintuje sie ktos moze jakie mozna znalezc dobre motory w pojemnosci 80ccm?
chodzi mi o to zeby to były fabryczne/seryjne 80ccm. . podoba mi sie cos w stylu yamaha dt, honda hm, peugeot xps i derbi senda. . lecz tylko yamahy sa w pojemnosci 80ccm, a trudno mi znalezc cos dla siebie bo w mojej okolicy nie ma z czego wybierac. . zalezy mi na tym, zeby motor był w 2t, był chłodzony cieczą, miał ok. 20 km i był w miare ekonomiczny i bezawaryjny. . moze ktos z was zna jakies moto w tym temacie. . jesli niema niczego podobnego to prosze mi doradzic jakies 125ccm. . byle tylko miało homologacje. .
pozdrawiam

czy orintuje sie ktos moze jakie mozna znalezc dobre motory w pojemnosci 80ccm?
chodzi mi o to zeby to były fabryczne/seryjne 80ccm. . podoba mi sie cos w stylu yamaha dt, honda hm, peugeot xps i derbi senda. . lecz tylko yamahy sa w pojemnosci 80ccm, a trudno mi znalezc cos dla siebie bo w mojej okolicy nie ma z czego wybierac. . zalezy mi na tym, zeby motor był w 2t, był chłodzony cieczą, miał ok. 20 km i był w miare ekonomiczny i bezawaryjny. . moze ktos z was zna jakies moto w tym temacie. . jesli niema niczego podobnego to prosze mi doradzic jakies 125ccm. . byle tylko miało homologacje. .

pozdrawiam

- szybki&wsciekły
- Świeżak
- Kamill #99
- Świeżak
Re: jakie enduro 80ccm lub 125ccm?
szybki&wsciekły napisał(a):witam wszystkich![]()
Witam

szybki&wsciekły napisał(a):czy orintuje sie ktos moze jakie mozna znalezc dobre motory w pojemnosci 80ccm?
chodzi mi o to zeby to były fabryczne/seryjne 80ccm. .
Yamah DT 80..
szybki&wsciekły napisał(a):podoba mi sie cos w stylu yamaha dt, honda hm, peugeot xps i derbi senda. . lecz tylko yamahy sa w pojemnosci 80ccm, a trudno mi znalezc cos dla siebie bo w mojej okolicy nie ma z czego wybierac. .
80 cm to dziwna pojemność więc się nie dziw. To tak jak byś chciał znaleźć motorower 25 cm. Jak robią już motocykle lekkie to zazwyczaj wykorzystują maksymalną ich pojemność czyli 125.
szybki&wsciekły napisał(a):zalezy mi na tym, zeby motor był w 2t, był chłodzony cieczą, miał ok. 20 km i był w miare ekonomiczny i bezawaryjny. .
20 km to tylko 125, Yamaha DT 125 ma 21 km. Nie masz nawet co myśleć o ekonomii jeżeli chodzi o enduro 2t... DT spali Ci jakieś 8-10 litrów na setkę. O awaryjność nie masz się raczej co martwić, w końcu to Japończyk a nie Włoch, z częściami też jest dobrze więc w razie czego nie będziesz czekał miesiąca na import.
szybki&wsciekły napisał(a):moze ktos z was zna jakies moto w tym temacie. . jesli niema niczego podobnego to prosze mi doradzic jakies 125ccm. . byle tylko miało homologacje. .
pozdrawiam
Yamaha DT 125 jeżeli chodzi o 2t a o 4t to np Yamaha WR 125R.
Takie pytanie, masz A1?
-
MrOsamaful - Świeżak
Dt nie pali 8-10litrow na setke... Sam mam dt 125r z 01 i pali mi 6l do 7 a mam wydech giana i nie jezdze jak ciota...
- Fantas3k
- Bywalec
-
MrOsamaful - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości