Cross/ Enduro do 4000
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Cross/ Enduro do 4000
Witam.
Poszukuje Cross/Enduro za ok 4 tys. Bez homologacji 2T lub 4suw z mocnym silnikiem.
Jeździłem już na motorkach, quadach, Yamaha Dt 80. Mam 15 lat, 194cm wzrostu.
Jazda po błocie, hopkach, górach z piachu, podjazdach, teren, las, tor
Zastanawiałem się nad Husquvarną 350 4T za 3500 zł na ten czas.
Chciałbym się dowiedzieć jakie są za i przeciw silników 2T oraz 4T ? Czytałem już sporo tego, ale może coś pominąłem.
Co polecacie? jakiego wybrać 2T czy 4T ? Jakieś konkretne modele enduro ?
Poszukuje Cross/Enduro za ok 4 tys. Bez homologacji 2T lub 4suw z mocnym silnikiem.
Jeździłem już na motorkach, quadach, Yamaha Dt 80. Mam 15 lat, 194cm wzrostu.
Jazda po błocie, hopkach, górach z piachu, podjazdach, teren, las, tor
Zastanawiałem się nad Husquvarną 350 4T za 3500 zł na ten czas.
Chciałbym się dowiedzieć jakie są za i przeciw silników 2T oraz 4T ? Czytałem już sporo tego, ale może coś pominąłem.
Co polecacie? jakiego wybrać 2T czy 4T ? Jakieś konkretne modele enduro ?
- krzysieg3
- Świeżak
heh no to tak
jak kto woli czy 2t czy 4t no bo jesli chodzi o remonty to ceny sa bardzo podobne bo 2t rematujesz częściej ale taniej a 4t rzadziej a drożej
i zalezy jak kto woli zeby moto oddaało moc bo jesli chodzi o 4t to mozej jechac na 4tys obr i go wkrecac na np 9 tys a w 2t nie obyło by sie bez zmiany biega gdyz 2t maja krotsze biegi a 4t dłuższe
ale za 3500zl to nie kupisz dobrego 4t raczej trupa do remontu ale nie wiadomo w jakim stanie bys go wyrwał moze byłoby tak ze nie trzega było by remonty przez pewien czas z moze pojezdził bys tydzien i by sie cos rozleciało nikt Ci tego nie powie co moto ma w srodku
2t tez nie zabardzo wyrwiesz ale predzej jak 4t i choćbyzepsuł by sie po tym tygodniu to napewno zapłacisz mniej za remont niz w 4t tyle ze na krótszy okres czasu
ale nic nie wiadomo w jakim bys go stanie wyrwał
radził bym poczekac bo w twoim wieku 350 to za wielka pojemność i moc
najlepsza byłaby dt 125 jak narazie zanim bys nabrał wprawy i potem zp jakas większa poj wiem to po sobie tyle ze o rok starszy jestem i w spokojnosci wystarcza mi moto brata klx 250 ma ok 30km i w spokojnosci wystarcza to 30km i nie raz mnie zaskoczył swoja mocą
a jesli ty bedziasz miał te 50 koni to nie bedziesz tak jezdził jak 250 bo bedziesz bał sie odkrecic manetkę a po co to bac sie i jezdzic na 350 baz dobrego doswiadczenia bo na wyczynówki no juz trzeba umiec smigac
i to bardzo dobrze to ja mam soft enduro i wszedzie zajade na podjazdy dos spore czy w lesie smigam juz rok i umiem conieco ale jeszcze bardzo dł droga przedemna chodz smigam każdego dnia a poza tym w las raczej sprzydał by sie 4t bo 2t szybko sie mecza w takich warunkach
a na tor mozesz wjechac wszystkim
ja osobiscie polecam klx 250 moze jakbys troszke gozbierał to bys kupił cos fajnego albo dt 125 bo inne modele w tej cenie raczej odpadaja
a dt ma to do siebie ze byłaby tania w utrzymaniu gdyz jest dużo czesci do niej a do klx juz nie tyle 

--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
nie masz zadnego doswiadczenia pozatym wiekowo na 100% nie ogarniesz kondycyjnie mocnego moto. kolejna sprawa to kasa nie kupisz wyczynowki dobrej do tej kasy. huska to bedzie najgorszy mozliwy pomysl. raz ze sie bedzie ostro sypali 2 ze moze byc za mocny,. \
poluj jak kolega wyzej napisal, yamaha DT 125 nowsza bedzie duuuuzo mocniejsza od starej dt 80. nie raz cie zaskoczy moca
poluj jak kolega wyzej napisal, yamaha DT 125 nowsza bedzie duuuuzo mocniejsza od starej dt 80. nie raz cie zaskoczy moca
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
na 80 yamahy jeżdżę jakiś czas i również honda mtx 80 i w lesie mały podjazd i ledwo daje rade a są w dobrym stanie.
Jestem wysoki także jak siedze na 80 to nogi praktycznie mam ugięte jak stoje na ziemi także z wyższymi i cięższymi sprzętami nie byłoby problemu
może 200 250 ? w 2t ? yamaha pójdzie za 3500 także do 5 tys coś szukam
Jakieś konkretne 200 250 ? może coś z większych ?
Jestem wysoki także jak siedze na 80 to nogi praktycznie mam ugięte jak stoje na ziemi także z wyższymi i cięższymi sprzętami nie byłoby problemu
może 200 250 ? w 2t ? yamaha pójdzie za 3500 także do 5 tys coś szukam

- krzysieg3
- Świeżak
henio z ogarnieciem nie przesadzaj,za te kwote 4 suwa nie wyhaczysz napewno,bo dosc drogie sa,jezeli chcesz latac po gorach i lasach itp,to o typowym crosie nawet nie mysl,tylko enduro..Cros=co jakies 30mth remont,potezne spalanie enduro=rzadkie remonty,srednie spalanie,wygoda jazdy,swiatla
kolega dobrze mowi dt 125 ma dosc duzo mocy,wiem bo posiadalem taka,ale jak sie przesiadlem na cr 125 to fakt,ze przybicie to mialo ogromne,ale i z portfela ostro ubywalo,jazdy staralem sie ograniczac
kolega dobrze mowi dt 125 ma dosc duzo mocy,wiem bo posiadalem taka,ale jak sie przesiadlem na cr 125 to fakt,ze przybicie to mialo ogromne,ale i z portfela ostro ubywalo,jazdy staralem sie ograniczac
-
adamek.k - Świeżak
czlowieku,ty chyba nie znasz mocy 250...jak bys wsiadl na Yamahe yz 250 to by cie przy pierwszej jezdzie z butow wyrwalo,to ma takie przybicie,ze aby tym motorem jezdzic trzeba ladnych pare lat na 125 jezdzic a zeby ujarzmic taka bestie trzeba tez troche sily,wiem bo na torze mialem okazje jezdzic.
Crosa nie kupuj,chyba,ze tylko po torze,ale jak juz o nim mowimy,nie wyobrazasz sobie jak potezna moc posiadanp honda cr 125 a o 250 nawet nie mysl,dla wlasnego bezpieczenstwa.
Crosa nie kupuj,chyba,ze tylko po torze,ale jak juz o nim mowimy,nie wyobrazasz sobie jak potezna moc posiadanp honda cr 125 a o 250 nawet nie mysl,dla wlasnego bezpieczenstwa.
-
adamek.k - Świeżak
mattq zalezy co sie trafi
ja mialem za ta kase igielke technicznie i wizualnie.
co do moto ja pisze w tej cenie
nic ciekawego sie nie kupi.

co do moto ja pisze w tej cenie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Naszim napisał(a):Nie musi być to koniecznie honda, szukaj wszystkich marek aby w dobrym stanie. jak mówisz że 80 ka nie ma mocy to takie 125 jak w dobrym stanie Ci wystarczy.
Nie porównujmy soft enduro z wyczynówkami. Taka 80 soft enduro to może być muł, ale 80 cross już raczej nie, a co tu mówić o 125. Moim zdaniem taka cr 125 jeszcze czasem po takiej przesiadce może Cię sponiewierać, ale nie na tyle żebyś nie ogarnął. Albo inaczej: mile zaskoczy Cię mocą

- Mateusz250
- Świeżak
w full crossa za 4k to ja bym nawet się nie pchał jeżeli nic się nie znam, nie mam kasy na remonty ani nic, najlepsze rozwiązanie dt 125, niech Ci tłok padnie, korba, łożyska, zawieszenie bez 500zł nie podchodź
i do kolegi adamek.k jeszcze raz zobaczę twoj post pisany pod postem, będzie warn, Edytuj posty!!
i do kolegi adamek.k jeszcze raz zobaczę twoj post pisany pod postem, będzie warn, Edytuj posty!!
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
http://www.anonse24.pl/strona_v2/gazeta ... ew/3158537
znalazłem na ogłoszeniach lokalnych yamahe yz 125 i mam blisko aby ją zobaczyć. Czy za tą cenę może być jakaś mina ?
znalazłem na ogłoszeniach lokalnych yamahe yz 125 i mam blisko aby ją zobaczyć. Czy za tą cenę może być jakaś mina ?
- krzysieg3
- Świeżak
Zawsze może być
. Widać że do stanu oryginalnego nikt jej nie chciał doprowadzić, jak masz blisko to jedź i oceń. Zwracaj uwagę na to co zawsze w crossówce, dużo informacji o tym jest.

- Mateusz250
- Świeżak
Z tego co widzę to nie jest to motor z 1995r(wygląda na rok 1985) zadzwoń i poproś o nr ramy wtedy będzie wszystko wiadomo
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
też tak myślałem na początku ale zobacz na przednie koło(ma tarczówkę) a z dostępnych mi źródeł nie widzę 2 strony
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości