Yamaha Fazer 600 2003r pomocy :).
• Strona 1 z 1
Yamaha Fazer 600 2003r pomocy :).
Witam , niedawno kupilem Yamahe Fazer 600 2003r , troche ja doinwestowalem , stelaz , kufer centralny Givi , plug pod silnik , manetki Harris , ma zalozony oryginalny tlumik , jest bardzo zadbany , prawie jak nowy , ale chcialem zmienic w nim dzwiek na troche glosniejszy , prawie wogole go nie slychac
wiadomo jest seryjny , Jak mozna go zrobic zeby troche glosniej chodzil ? niestety nie moge pozwolic sobie na zmiane tlumika za 500zl bo cienko u mnie z kasa (zbieram na samochod ) wiec co z nim zrobic zeby troche glosniej chodzil ? slyszalem o jakis db killerach czy cos..prosze o pomoc co z tym zrobic..a moze sa jakies domowe sposoby ?:D nie wiem prosze o pomoc..

Motocykll to nie jazda...to styl zycia.
- Patryk442
- Świeżak
nie spamuj tak , kolega ma racje najlepiej go wybebeszyc , w tlumiku masz jeszcze jedna rure wyjmij ja.
Kolega ma Fazera 600 2003r , tez niezle doinwestowany , ma pojemnsc baku 22L i dzis nie przekraczajac 100km/h zrobil 410km nie moglem uwierzyc.
srednie spalanie wyszlo mu 4,6L..powtarzam : nie przekraczajac 100km/h ani razu.

Kolega ma Fazera 600 2003r , tez niezle doinwestowany , ma pojemnsc baku 22L i dzis nie przekraczajac 100km/h zrobil 410km nie moglem uwierzyc.

Kawasaki ZX-14R '12.
-
MANIAK. - Świeżak
Czyli moge wyjac wszystko co jest w tlnuku tak ? mam gazniki wiec nie wiem..zeby nie bylo jakis dziwnych odruchow..
Czy po wybebeszeniu tlumika musze robic synchronizacje ? jak zmieni sie dzwiek ? slyszalem ze bedzie bardziej basowy i wgl co o tym myslicie ?
Czy po wybebeszeniu tlumika musze robic synchronizacje ? jak zmieni sie dzwiek ? slyszalem ze bedzie bardziej basowy i wgl co o tym myslicie ?
Motocykll to nie jazda...to styl zycia.
- Patryk442
- Świeżak
nie wybebeszaj!!!
trzeba go rozciąć od przodu i od tylu wtawic waty czy kto co tam uzywa i rure ta dziurowana nie znam nazw materiałów takie cos bedzie latalo. te tlumiki jak maja spore przebiegi same w srodku sie fajnie wypalaja.
mam kumpla co by ci przerobil ale to koszt hmmm ja wiem 200- 300 zl
trzeba go rozciąć od przodu i od tylu wtawic waty czy kto co tam uzywa i rure ta dziurowana nie znam nazw materiałów takie cos bedzie latalo. te tlumiki jak maja spore przebiegi same w srodku sie fajnie wypalaja.
mam kumpla co by ci przerobil ale to koszt hmmm ja wiem 200- 300 zl
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Jak chcesz się bawić w przeróbkę oryginalnego tłumika to polecam:
http://pl-pl.facebook.com/pages/edhaust ... 50?sk=info
chociaż koszt nie wiele mniejszy jak używany głośniejszy.
http://pl-pl.facebook.com/pages/edhaust ... 50?sk=info
chociaż koszt nie wiele mniejszy jak używany głośniejszy.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
po pierwsze zrobisz z niego tzw przelot wybebeszajÄ…c go. Fakt faktem bedze glosniejszy i troche bardziej basowy.
Po drugie bankowo synchro gaźnikow zeby wszystko bylo oki,
Po trzecie poczytaj o szkodliwosci przelotów badz braku tlumika dla gniazd zaworowych, na forum znajdziesz z 50 takich tematow
Po drugie bankowo synchro gaźnikow zeby wszystko bylo oki,
Po trzecie poczytaj o szkodliwosci przelotów badz braku tlumika dla gniazd zaworowych, na forum znajdziesz z 50 takich tematow
-
Veenom - Świeżak
Ja do swojej fazerki kupiłem wydech takkoni, nie było problemu z montażem, na db killerze chodzi niewiele głośniej jak seria a bez db killera chodzi bardzo fajnie. Śmigam cały czas bez killerka, przeszedłem kilka kontroli i nikt się nie czepiał. Moim zdaniem warto poszukać jakiejś używki
<a href="http://szkolnis.pl">szkolnis.pl</a>
-
Nal - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości