Mierzenie cylindra
• Strona 1 z 1
Mierzenie cylindra
Witam mam pytanko czym można zmierzyć cylinder chodzi mi oto żeby wiedzieć jaki tłok kupić o jakiej wielkości i mam jeszcze drugie pytanko czy tłok musi być takiej samej miary jak cylinder czy nie ? Z góry dzięki
- bamarz55
- Świeżak
Zmień mechanika (też mam sufwiarkę elektroniczną i wiem ze piszą na niej głupoty (jakieś 0,1mm błędu) możesz zmierzyć szczelinę miedzy starym tłokiem a cylindrem i sprawdzić czy ktoś nie założył np. za małego tłoka... ale cylinder musi być mierzony średnicówką (możesz poszukać jakiegoś zakładu który honuje lub roci szlify powinni mieć takie coś)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
suWmiark a mozna mierzyc.. ale suwmiarka profesjonalna i tym sie mierzy tłok nie cylinder. cylinder mierzy sie srednicówka. pomiar polega na kilku krotnym pomiarze 1 miejsca i wyciagneciu sredniej, potem mierzy sie cylinder w 3 wysokosciach, i 3 wysokosci po stronach dolotu i wydechu oraz 3 wysokosci po bocznych sciankach cylka. iwted mozna dobrze ocenic cylinder
jednym slowem tak jak kolega napisal zmien mechanika. suwmiarka mierzac cylinder mozna tylko sobie przygotowac jakie srednicowki wyciagnac zeby zmierzyc dokladnie.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w kazdym serwisie motocyklowym Ci zmierza, to podstawowe narzedzie
w serwisie ktma a masz w warszawie ze 3 serwisy biora 40 zł ( przynajmniej tyle w Lublinie biora)

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm lepiej do mechanika motocyklowego, on już dokladnie nie dosc że pomierzy to jak się zna, to przy okazji sprawdzi jakosc powierzchni cylindra i jej stan, i w razie co doradzi przy honowaniu, szlifie itp itd
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości