informacje na temat Yamaha FJR 1300
• Strona 1 z 2 • 1, 2
informacje na temat Yamaha FJR 1300
Ostatnimi czasdy oprocz motocykla do szybkiej turystyki jakim jest Kawasaki ZZR1100 badz nowy 1400ccm zainteresowała mnie owa maszynka czyli Yamaha FJR 1300. Miałem mozliwość ogladania takowej z bliska siedzenia na niej ale niestety nie jechania. sprzet z tego co wiem waży jakeiś 290kg(wiec nie ma wiekszego kłopotu w ogarnieciu wagi) wydaje sie poteżny do tego pojemny.
Chciałbym porownać 2 modele Kawasaki ZZR 1400 i Yamaha FJR 1300 pod wzgledem turystyki elastyfcznosci silnika mozliwosci załadowania(przestrxzeni użytkowej) komfortu jazdy kierowcy jak i pasażera spalania poruszania sie w miescie. Moze którys z forumowiczów posiada FJR-a ? bo z ego co wiem Kawe 1400ccm juz ktoś ma.
chcialbym zasęgnąć trochwe wiecej info o tym motocyklu(FJR).
Chciałbym porownać 2 modele Kawasaki ZZR 1400 i Yamaha FJR 1300 pod wzgledem turystyki elastyfcznosci silnika mozliwosci załadowania(przestrxzeni użytkowej) komfortu jazdy kierowcy jak i pasażera spalania poruszania sie w miescie. Moze którys z forumowiczów posiada FJR-a ? bo z ego co wiem Kawe 1400ccm juz ktoś ma.
chcialbym zasęgnąć trochwe wiecej info o tym motocyklu(FJR).
-
GhastRider90 - Świeżak
Elastyczność silniki - dla ZZR
Możliwości załadunkowe - dla FJR
Komfort jazdy - dla FJR
Spalanie - porównywalne wartości
Poruszanie się w mieście - dla ZZR
Nie wiem tylko o którego ZZR-a Ci chodzi, ja wypowiedziałem się na temat poprzedniego modelu, bo na najnowszym nie jeździłem niestety. FJR motocykl bardziej turystyczny, ZZR bardziej sportowy.
Możliwości załadunkowe - dla FJR
Komfort jazdy - dla FJR
Spalanie - porównywalne wartości
Poruszanie się w mieście - dla ZZR
Nie wiem tylko o którego ZZR-a Ci chodzi, ja wypowiedziałem się na temat poprzedniego modelu, bo na najnowszym nie jeździłem niestety. FJR motocykl bardziej turystyczny, ZZR bardziej sportowy.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
tak chodziło mi barzdiej ostarszy model czyli dobrze trafiłeś:)
według Ciebie do szybkiej turystyki wział byś FJR czy starszy ZZR ?
według Ciebie do szybkiej turystyki wział byś FJR czy starszy ZZR ?
Suzuki Bandit 600S 2001r still rolling...
-
GhastRider90 - Świeżak
max 30tyś zł nie chce przekroczyc danego budżetu ponieważ nie zarabiam niewiadomo ile a utrzymanie także kosztuje
FJR z tego co wiem jest dośc drogi ZZR tez niczego sobie. Dla mnie liczy się dynamika jazdy wygoda mozliwosci załadunku oraz przestrzeń do użytku własnego(szyba kiera) wygoda pasarzera. do tego dobre zawieszenie + hamulce łatwość w prowadzeniu(waga nie gra roli i jeden i drogimialem miedzy nogami bez wiekszego rpoblemu da się trzymać) spalanie przy dynamicznej spokojhniej jezdzie i przy pałowaniu.

FJR z tego co wiem jest dośc drogi ZZR tez niczego sobie. Dla mnie liczy się dynamika jazdy wygoda mozliwosci załadunku oraz przestrzeń do użytku własnego(szyba kiera) wygoda pasarzera. do tego dobre zawieszenie + hamulce łatwość w prowadzeniu(waga nie gra roli i jeden i drogimialem miedzy nogami bez wiekszego rpoblemu da się trzymać) spalanie przy dynamicznej spokojhniej jezdzie i przy pałowaniu.
-
GhastRider90 - Świeżak
Jeśli celujesz w naprawdę szybką, dynamiczną turystykę to ZZR, jeśli chcesz poszaleć czasami to ZZR. Jeśli jesteś starszym Panem lubiącym toczyć się ze swoim plecaczkiem to FJR.
-
motoluka napisał(a):Jeśli celujesz w naprawdę szybką, dynamiczną turystykę to ZZR, jeśli chcesz poszaleć czasami to ZZR. Jeśli jesteś starszym Panem lubiącym toczyć się ze swoim plecaczkiem to FJR.
ok dało mi to wiele do zrozumienia:) to samo tyczy siew porównaniu z nową zzr1400?
-
GhastRider90 - Świeżak
Jeśli myślisz o nowej ZZR to już nawet nie ma się nad czym zastanawiać, na pewno nie jest gorsza od starej a lepsza. No ale to już MANIAK. Ci zapewne podpowie.
-
chodzi mi nie o całkiem nową rocznik bierzący a o rocznik 2007-2009 w nowym designie kosztuje jakies 25-27tyś na nóweczkie igiełke mnie jeszcze nie stać wiec nie mam sie na co porywać ale chetnie posłucham o tym motocyklu. siedziałem na modelu 1100ccm z 1998r na nowszych typach nie siedzałem a nawet nie widzałem
bardzo sie zminił od tamtego czsu ?

-
GhastRider90 - Świeżak
Honde VFR 1200+ wasnie... jak ten sprzet prezentuje sie do ww porównywanych modeli motocykli do szybkiej turystyki ?
-
GhastRider90 - Świeżak
rzadki model na rynku uzywanych ze względu ze jest najmłodszy a wcześniejsza cena używek była wysoka lub w ogóle ich nie było bo pierwsi właściciele sie jeszcze nie nacieszyli.
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... 0%2010.htm
Warto jechać do salonu Hondy, dadzą się przejechać. One miały też wersje bez klamki sprzęgła
Z podwójnym sprzęgłem coś takie jak DSG w VW. Wydaje mi się to takie na wyrost i nie potrzene bo motocyklista heblowanie biegami ma w DNA
Zastąpił CBR 1100 XX jako następce w segmencie Grand Tourismo
http://www.motorcyclespecs.co.za/model/ ... 0%2010.htm
Warto jechać do salonu Hondy, dadzą się przejechać. One miały też wersje bez klamki sprzęgła

Zastąpił CBR 1100 XX jako następce w segmencie Grand Tourismo
Ostatnio edytowano 12/8/2012, 14:54 przez skidmarks, łącznie edytowano 1 raz
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
no to cacy sprzeciki
ma ktoÅ› takowy na tym forum ? design fajny ciekaw jestem jak sprawuje sie w trasie.

-
GhastRider90 - Świeżak
Ostatnio na ścigaczu był test VFR-ki z Hayabusą, jeśli nie jesteś zdecydowany to jeszcze wrzuć do wyboru K1200/1300S.
-
chodzi Ci o rodzine BMW ? K1200 mi się podoba ale czuje ze to za wysokie loty BMW trzymało i trzyma cene szczegolnie w klasie turystycznej;/
-
GhastRider90 - Świeżak
Jeśli mówimy o kwotach rzędu 25 000 - 30 000PLN to wcale nie za wysokie loty. K1200S na pewno taniej wyrwiesz niż VFR1200. Jeśli miałbym do wyboru K1200S i starszego ZZR-a to chyba wziąłbym BMW. Co innego gdybym miał do wyboru tego najnowszego ZZR-a. Proszę http://www.motocykl-online.pl/testy/BMW ... _ZZR_1400_
-
-
Postawił bym miedzy ZZR a K1200S
VFR jest okropnie brzydka na żywo.

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości