Kontrolka oleju, Yamaha majesty 125
• Strona 1 z 1
Kontrolka oleju, Yamaha majesty 125
Witam.
Wczoraj, przy wysokich obrotach "po 6km" zapaliła mi się kontrolka oleju. Zrobiłem postój na około 5h u kolegi więc skuter ostygł. Stan oleju w normie. Gdy wracałem kontrolka nie świeciła się. "Powrót był niezwykle spokojny, nie przekraczałem 60km/h"
Co to mogło być?
z góry dziekuje za pomoc.
EDIT: Olej wymieniany okolo 800km temu. (nie jestem pewnien jaki był wlanym ponieważ wymieniał go ojciec, a w tym momencie jest na wyjeździe i nie mam kontaktu.) Z tego co wiem, to olej z nizszej półki. Czy to wina Oleju? Trzeba go wynienić, czy moze siada sprzegło?. Nie znam sie dobrze na tym.
Wczoraj, przy wysokich obrotach "po 6km" zapaliła mi się kontrolka oleju. Zrobiłem postój na około 5h u kolegi więc skuter ostygł. Stan oleju w normie. Gdy wracałem kontrolka nie świeciła się. "Powrót był niezwykle spokojny, nie przekraczałem 60km/h"
Co to mogło być?
z góry dziekuje za pomoc.
EDIT: Olej wymieniany okolo 800km temu. (nie jestem pewnien jaki był wlanym ponieważ wymieniał go ojciec, a w tym momencie jest na wyjeździe i nie mam kontaktu.) Z tego co wiem, to olej z nizszej półki. Czy to wina Oleju? Trzeba go wynienić, czy moze siada sprzegło?. Nie znam sie dobrze na tym.
- ERO0Majesty125
- Świeżak
Gdy trzeba wymienić olej wyskakuje na monitorze napis "change oil" więc to nie to. Była to kontrolka od ilości oleju.
- ERO0Majesty125
- Świeżak
- ERO0Majesty125
- Świeżak
nie wiem jak w tej twojej ale w mojej 250 kontrolka zapala sie co 3 tys kilometrow jako przypomnienie zmiany oleju. Powinien gdzies na zegarach byc taki maly przycisk ktory resetuje to na nastepne 3k kilometrow. Jezeli nie to jakis problem z cisnieniem/poziomem oleju
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
mój ojciec stwierdza że olej w silniku ma być i nic więcej kupił sobie z orlenu platinum minerala po 1000 km spadek ciśnienia, kontrolka od oleju i stuk zaworów. zapytaj ojca co wlał i zmień ewentualnie tylko nie kupuj oleju przez neta.
-
KAPELA911 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości