Simson S51 60ccm
• Strona 1 z 1
Simson S51 60ccm
Witam, mam pytanie. Czy gdy wymienię cylinder w simsonie na 60ccm trzeba zmieniać głowice??? I czy wymiana samej dyszy w gaźniku da jakąś poprawe (cylinder 50ccm)???
- Patryk96
- Świeżak
60ccm to nie wielka różnica, głowicy zmieniać nie trzeba, a czy trzeba zmieniać dyszę to się przekonasz po zmianie cylindra i regulacji gaźnika, jeśli przy otwarciu manetki po w/w będzie się dusił zamiast wejść na wyższe obroty to znaczy, że potrzebna większa dawka paliwa, wtedy przestawiasz ząbek na iglicy i znowu regulujesz gaźnik, jeśli nadal źle to znowu przestawiasz ząbek i regulujesz gaźnik, a jak braknie już możliwości regulacji iglicą to zmieniasz dyszę na większą i ponownie regulacja gaźnika
.

-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
a gdzie chcesz taki cylinder kupić? na allegro?
Był na forum gosć który w simsonach z cylindrem robił wszystko jakbyś go znalazł albo popytał reszty która jest od paru lat ot mże by sobie przypomnieli bo ja nicku nie pamiętam, on przesuwał kanały i takie tam więc może lepiej by było zmienić konstrukcje cylindra niż kupować nowy szajs.
Był na forum gosć który w simsonach z cylindrem robił wszystko jakbyś go znalazł albo popytał reszty która jest od paru lat ot mże by sobie przypomnieli bo ja nicku nie pamiętam, on przesuwał kanały i takie tam więc może lepiej by było zmienić konstrukcje cylindra niż kupować nowy szajs.
-
KAPELA911 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości