Kurtka Buse vs SECA
• Strona 1 z 1
Kurtka Buse vs SECA
Witam wszystkich otóż jako początkujący motocyklista poszukuję sobie kurtki aby w miarę bezpiecznie przemierzać nasze wspaniałe ulice. I pośród wielu kurtek w dosyć ograniczonym budżecie wybrałem sobie:
SECA Motaro
SECA Astari
Buse Trento
Buse Sunday EVO
I pytam was drodzy forumowicze, czy o którejś z owych kurtek powiedzieć mi możecie coś co pomogłoby mi w wyborze. Ewentualnie podobne propozycje. Dodam, że po drodze z różnych przyczyn odrzuciłem kurtki takie jak Rebelhorn Hiflow i Dnamic a także kilka modeli Modeki.
SECA Motaro
SECA Astari
Buse Trento
Buse Sunday EVO
I pytam was drodzy forumowicze, czy o którejś z owych kurtek powiedzieć mi możecie coś co pomogłoby mi w wyborze. Ewentualnie podobne propozycje. Dodam, że po drodze z różnych przyczyn odrzuciłem kurtki takie jak Rebelhorn Hiflow i Dnamic a także kilka modeli Modeki.
- erc
- Świeżak
Skoro rozważasz Buse Sunday EVO to masz 600PLN na kurtkę tak? Ma być krótka sportowa tak? Ma mieć membranę, jeśli tak to czy wypinaną?
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Tak mam do wydania dokładnie 600 złotych. Kurtka tekstylna krótka. Lepiej żeby miała wypinaną membranę. Bardziej skłaniałbym się do którejś z kurtek SECA bo Buse Trento nie mam wyjmowanej membrany a Sunday Evo chyba jest jednak kurtką dedykowaną do jazdy w lato, aj mam zamiar męczyć maszynę też w chłodniejsze dni. Wizualnie podobała mi się najbardziej modeka quentin ale sporo się naczytałem o coraz gorszej jakości i sporej liczbie reklamacji wyrobów tej marki, więc dałem spokój i poszukuję alternatywy.
- erc
- Świeżak
Seca to marka Typu Pakistan z ładną nazwą i dopiero dochodzą do tego jak robić szmatę na moto. Może trafisz dobrze a może się podrze po połowie sezonu. Wiem kto i jak zaczął to sprowadzać do nas
BUSE to ograny i doświadczony producent o którym nigdy nie słyszałem złego słowa.
Co myślisz o Heldzie? - Dobry i solidny niemiec. rzadkie reklamacje podobnie jak w buse wszystko na swoim miejscu.
Kupowałem ostatnio z kumplem w moto-akcesoriach. Mieli ze 4 modele w kasie 450-599 zł a do tego jeszcze jakiś kupon z gazety wydarliśmy i całkiem już dobrze poszło

BUSE to ograny i doświadczony producent o którym nigdy nie słyszałem złego słowa.
Co myślisz o Heldzie? - Dobry i solidny niemiec. rzadkie reklamacje podobnie jak w buse wszystko na swoim miejscu.
Kupowałem ostatnio z kumplem w moto-akcesoriach. Mieli ze 4 modele w kasie 450-599 zł a do tego jeszcze jakiś kupon z gazety wydarliśmy i całkiem już dobrze poszło

- lucyfer78
- Świeżak
Helda po internecie jak przeglądam to chyba nic interesującego nie znalazłem. I cały czas gdzieś tam siedzi mi ta Modeka Quentin, a z tych, które przedstawiłem to jednak Seca wydaje mi się bardziej funkcjonalna i uniwersalna, a ma to być kurtka na Hondę CB500 (pierwsze moto więc fajerwerków nie oczekuję) za tydzień mam zamiar wpaść do Poznania to trochę poprzymierzam to może się coś przejaśni. 

- erc
- Świeżak
Tu masz opinie na temat Seca Motaro (otwórz link)
- drzewo
- Świeżak
Kupiłem modekę skórzaną (niestety jużnie pamiętam modelu) razem z pierwszym dużym moto w 2002 roku po przesiadce z MZ etz 250 na SV800.
Odwiesilem na wieszak w tamtym roku bo już strasznie trącała myszką a nie z powodu jej rozpadu. W tym czasie robiłem rocznie około 15-20 tyśiecy. po wspomnianej Sv800 był duży bandzior, CBR 100RR, Ducati 848 i ZZR 1400.
Świetny produkt i dla mnie godny polecenia.
Tekstyle szczególnie na sympatexie teź dają radę.
Proponuje zaglądać czy kurtka jest na poliamidzie czy na poliestrze. Różnica w wytrzymałości włókien jest bardzo duża.
Odwiesilem na wieszak w tamtym roku bo już strasznie trącała myszką a nie z powodu jej rozpadu. W tym czasie robiłem rocznie około 15-20 tyśiecy. po wspomnianej Sv800 był duży bandzior, CBR 100RR, Ducati 848 i ZZR 1400.
Świetny produkt i dla mnie godny polecenia.
Tekstyle szczególnie na sympatexie teź dają radę.
Proponuje zaglądać czy kurtka jest na poliamidzie czy na poliestrze. Różnica w wytrzymałości włókien jest bardzo duża.
- lucyfer78
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe