Yamaha r1 czy bezpieczniejsza od R6?
• Strona 1 z 1
Yamaha r1 czy bezpieczniejsza od R6?
Czy R1 nies lepsze od R6?
Kasują mi każdy post DLATEGO taka nazwa
TO NAPISAŁ PEWIEN UŻYTKOWNIK z forum link niżej
R1 nadaje się na pierwszy motocykl o ile ma się wyobraźnię i nie chce się od razu sprawdzać w pełni możliwości takiego sprzętu. Tak jest w moim przypadku moim pierwszym motocyklem jest właśnie R1 RN09 i powiem wam że podchodzę do tego dość rozsądnie. Jest to mój 2 sezon, w pierwszym sezonie jazda R1 była bardzo ostrożna a każdy mówił mi że jeżdżę za wolno takim sprzętem ale lepiej za wolno niż raz za szybko. R1 ciągnie równo od samego dołu nie ma tu tego problemu jak w niektórych 600 jest dziura i przy wyższych obrotach dopiero się ożywiają (przynajmniej tak słyszałem od znajomych). Ale do tego motocykla trzeba podejść z głową i zastanowić się czy naprawdę takiego motocykla chcemy teraz jest to mój 2 sezon i nadal w pełni nie wykorzystuje jego możliwości ale i tak jestem mega zadowolony że wybrałem R1. W tym moto moc jest wielka i trzeba doświadczenia żeby nad nim zapanować ale można kupić R1 na pierwsze moto i wolnymi krokami zdobywać na nim doświadczenie o ile nie zabraknie wyobraźni.
http://r1-forum.pl/archive/index.php/thread-357.html
ostrzegałem
m.
Kasują mi każdy post DLATEGO taka nazwa
TO NAPISAŁ PEWIEN UŻYTKOWNIK z forum link niżej
R1 nadaje się na pierwszy motocykl o ile ma się wyobraźnię i nie chce się od razu sprawdzać w pełni możliwości takiego sprzętu. Tak jest w moim przypadku moim pierwszym motocyklem jest właśnie R1 RN09 i powiem wam że podchodzę do tego dość rozsądnie. Jest to mój 2 sezon, w pierwszym sezonie jazda R1 była bardzo ostrożna a każdy mówił mi że jeżdżę za wolno takim sprzętem ale lepiej za wolno niż raz za szybko. R1 ciągnie równo od samego dołu nie ma tu tego problemu jak w niektórych 600 jest dziura i przy wyższych obrotach dopiero się ożywiają (przynajmniej tak słyszałem od znajomych). Ale do tego motocykla trzeba podejść z głową i zastanowić się czy naprawdę takiego motocykla chcemy teraz jest to mój 2 sezon i nadal w pełni nie wykorzystuje jego możliwości ale i tak jestem mega zadowolony że wybrałem R1. W tym moto moc jest wielka i trzeba doświadczenia żeby nad nim zapanować ale można kupić R1 na pierwsze moto i wolnymi krokami zdobywać na nim doświadczenie o ile nie zabraknie wyobraźni.
http://r1-forum.pl/archive/index.php/thread-357.html
ostrzegałem
m.
- HD3D6990
- Świeżak
- pithblackex
- Świeżak
- pithblackex
- Świeżak
Jeżeli znajdzie się choć jedna osoba, która poda choć jeden powód lub argument wyjaśniający, że R1 w Jego przypadku to błąd to zwątpię w ludzkość
Szkoda czasu na mądre wywody, proponuję przenieść do HP i rozpocząć hejty

Szkoda czasu na mądre wywody, proponuję przenieść do HP i rozpocząć hejty

-
Vergon - VIP Ścigacz.pl
a masz fundusz odpowiedni na to przeznaczony? ...takie zabawki nie naleza do tanich...ile masz siana?
- pithblackex
- Świeżak
HD3D6990 napisał(a):Człowiek może nie mądry ale z głową którą ja też posiadam i kupie rs 125 potem honda cbr 600rr jak ja opanuje to może R1 co wątpie ale honde cbr 600rr kupuje po rs 125
Każdy ją posiada, ale niektórzy tylko po to żeby mieć na czym nosić czapkę.
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
Mister radeon6990 se najpierw usiadz na eruanie to pogadamy. To ze jakis kretyn se kupil eruana na pierwsze moto i jezdzi nim jak koslawy, beznogi, pingwin to nie znaczy ze trzeba mu poklaskiwac. Ja uwazam ze nawet taka lagodna 600 tez sie nada na pierwsze moto ale wsiadac "po kursie" na eruana to smiech. Codziennie takich widuje jak maja problem z odjechaniem z pod swiatel a tylni laczek niedotarty w 50 %
A wiec dzis zrobilem wyjatek i odpisalem na trolowanie ;@
A wiec dzis zrobilem wyjatek i odpisalem na trolowanie ;@
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Ja sie dalej dziwie ze ty nie dostałes Bana....
Dobra napisze coś do siebie: Pisałem to już wczesniej Posiadam kolege który kupił R1 na swoje 1 moto (owy bohater jest nawet na zdjeciach ze mną na bikepics) Do rzeczy. 1 sezon to była jakas masakra! Drugi kolega na cbr 125 dawał mu tak po piętach że aż miło było patrzec. W następnym sezonie nadal nie nauczył sie jazdy na R1 co sie zresztą dziwic moto ma w koncu 150km. Puki było tempo typowo turystycze do 120km/h to jakos sie trzymał ale gdy przyspieszałem musiałem na niego pół godziny czekac. Jego szczescie że moto miało przypalone sprzęgło wiec i nie było takie nerwowe jak w stocku! Dopiero po 3 latach oswajania sie z moto moge powiedziec że jako tako jedzie choc pokonywanie winkli pozostawia wiele do życzenia
Ale jestem pełen nadziei bo lubie go i kupił to co chciał. Pewnie jeszcze z 2 lata miną zanim zacznie faktycznie jezdzic tak do czego został stworzony jego motocykl. Może jak kupisz R1 to sie nie zabijesz ale zdecydowanie nauka jazdy zajmie ci 3-4 razy tyle co na małej pojemnosci. 
Dobra napisze coś do siebie: Pisałem to już wczesniej Posiadam kolege który kupił R1 na swoje 1 moto (owy bohater jest nawet na zdjeciach ze mną na bikepics) Do rzeczy. 1 sezon to była jakas masakra! Drugi kolega na cbr 125 dawał mu tak po piętach że aż miło było patrzec. W następnym sezonie nadal nie nauczył sie jazdy na R1 co sie zresztą dziwic moto ma w koncu 150km. Puki było tempo typowo turystycze do 120km/h to jakos sie trzymał ale gdy przyspieszałem musiałem na niego pół godziny czekac. Jego szczescie że moto miało przypalone sprzęgło wiec i nie było takie nerwowe jak w stocku! Dopiero po 3 latach oswajania sie z moto moge powiedziec że jako tako jedzie choc pokonywanie winkli pozostawia wiele do życzenia

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Ścigacz.pl
- Mateusz250
- Świeżak
• Strona 1 z 1