Bandzior 1200 czy xjr 1200/1300
• Strona 1 z 1
Bandzior 1200 czy xjr 1200/1300
Witam wszystkich serdecznie,w najbliższym czasie chciałbym kupić duże moto na dłuższą chwile;)
CoÅ› o mnie;
- Jakie masz doświadczenie- ponad 20tyś.km (od rometa/wsk/mz/itd.do okazjonalnych wypadów xjr1200 szwagra oraz przejażdżek na r6,zx6,fzr750,cbr600,gsx1100f,zzr1100 itp.jego kolegów;)
- Wiek, waga, wzrost- 25lat/183cm/105kg
- Do jakich celów chcesz używać motocykla- do jazdy
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?-na ile tylko wolny czas pozwoli
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?- moto 7-9tyś.ew.poczekam i dozbieram a uposażenie to oddzielny budżet
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?-ile będzie trzeba
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… -nakedy
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
bandit 1200n/xjr1200 ew.1300
Dodam że jestem osobą raczej zrównoważoną psychicznie:D a więcej radości z jazdy dostarcza mi tylko dłubanie przy sprzęcie. Rozum mówi mi XJR (jest ładna) ale serce krzyczy BANDZIOR (ma charakter)!!! Jezeli ktoś pomógłby mi wybrać jedną z tych maszyn (na obie mnie niestety nie stać) byłbym bardzo wdzięczny...
CoÅ› o mnie;
- Jakie masz doświadczenie- ponad 20tyś.km (od rometa/wsk/mz/itd.do okazjonalnych wypadów xjr1200 szwagra oraz przejażdżek na r6,zx6,fzr750,cbr600,gsx1100f,zzr1100 itp.jego kolegów;)
- Wiek, waga, wzrost- 25lat/183cm/105kg
- Do jakich celów chcesz używać motocykla- do jazdy
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?-na ile tylko wolny czas pozwoli

- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?- moto 7-9tyś.ew.poczekam i dozbieram a uposażenie to oddzielny budżet
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?-ile będzie trzeba
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… -nakedy

- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
bandit 1200n/xjr1200 ew.1300
Dodam że jestem osobą raczej zrównoważoną psychicznie:D a więcej radości z jazdy dostarcza mi tylko dłubanie przy sprzęcie. Rozum mówi mi XJR (jest ładna) ale serce krzyczy BANDZIOR (ma charakter)!!! Jezeli ktoś pomógłby mi wybrać jedną z tych maszyn (na obie mnie niestety nie stać) byłbym bardzo wdzięczny...

- Gambit
- Świeżak
Ja bym wolał XJR przede wszystkim za silnik i jakość wykonania. No i nie jeździ jej tyle co opatrzonych mocno Banditów. Masz jeszcze CB1300 oraz GSX1400 w tej klasie. Dla mnie cała trójka jest o klasę wyżej od Bandita.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Do bandziora z tym silnikiem mam wielki sentyment dlatego ciężko jest mi brać pod uwagę coś innego. Xjr bardzo dobry sprzęt, szwagier już ponad 80tyś. nią nawinął i żadnych problemów (a do delikatnych nie należy). Problemem są tylko części,kiedyś rozwalił przód (sarna) i lagi razem z zegarami i innymi duperelami dostał tylko w serwisie,a do bandziora części można nawet w lesie znaleźć;) Poza tym moto nie może być zbyt idealne ponieważ lubię sobie trochę przy nim podłubać,coś zmienić/przerobić itp. Ot takie zboczenie...
Bandzior ma w tym polu potencjał a xjr'a szkoda(zbyt piękny hehe).

- Gambit
- Świeżak
Jest jeszcze Kawa ZRX1200/1200S
Też ma cuga z dolnych obrotów jak i reszta stawki...

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Black-Ghost napisał(a):Jest jeszcze Kawa ZRX1200/1200STeż ma cuga z dolnych obrotów jak i reszta stawki...
Jak dla mnie Kawa posiada zbyt klasyczne kształty,jednakże niewątpliwie ma swój urok

- Gambit
- Świeżak
Gambit napisał(a):gsx 1400 jest mniam;)
A nie, akurat miałem na myśli duże pianino - kwestie czysto estetyczne. Na uczelni znajomy ma B12 - chwali sprzęt niesamowicie, ale jak szaleć to szaleć. XJR'a to taki blast from the past, klasyczne tylne zawieszenie, takaż linia i pozycja za sterami. Ja bym dozbierał do XJR'y

- Kelhorn
- Świeżak
Kwestia ile będziesz zbierał, jeśli miesiąc to czekaj jeśli pięć to kupuj Bandita i ciesz się jazdą. Jesteś mechanikiem, dopieścisz go i sprzedasz za lepszą kwotę niż kupiłeś a na nowy sezon zawsze możesz zmienić.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
też miałem podobny dylemat.. I jakoś bandit mnie nie powalił, a bardzo się do niego przymierzałem. Jechałem B1250, XJR, CB, GSX i ZRX. B1250 po jeździe testowej spadł u mnie z pierwszego na przedostatnie miejsce...
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
maciejka69 napisał(a):też miałem podobny dylemat.. I jakoś bandit mnie nie powalił, a bardzo się do niego przymierzałem. Jechałem B1250, XJR, CB, GSX i ZRX. B1250 po jeździe testowej spadł u mnie z pierwszego na przedostatnie miejsce...
A jak wypadła reszta??? Która z nich był najlepsza i jak w twoim zestawieniu wypadła yamaszka???

- Gambit
- Świeżak
Chyba nie powinienem się wypowiadać bo mogę być stronniczy
Krótko rzecz ujmując CB i ZRX były po dzwonach i w kiepskim stanie. XJR była w porządku, ale kiedy usiadłem na GSX'ie to się zakochałem.. i to trwa 

GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości