Wybór supermoto
• Strona 1 z 1
Wybór supermoto
Witam, sprzedaję właśnie yz250f i przymierzam się do zakupu supermoto, interesuje mnie maszyna mająca dobre przyśpieszenie i w miarę lekka, zastanawiałem się nad hondą crfx 450 supermoto, ale słyszałem, że jest droga w eksploatacji, myślałem też nad suzuki drz400sm które z kolei jest tanie w użytkowaniu, ale nie posiada już takiej mocy jak np. honda. Czy ktoś miał może podobną sytuację, że przesiadał się z full crossa na supermoto? Może powinienem kupić większą pojemność niż 450? motocykl głównie będzie służył mi do wypadów na miasto oraz do stuntu.
- Elkameleon
- Świeżak
uuu crf jest mega droga w eksploatacji, drz-ty są lux tylko może troche mało mocy, ja bym na twoim miejscu pomyślał nad ktm 525, mistrzowskie połączenie i jak dbasz o silnik to naprawde dużo przelatasz, albo lc4 SM 640-660 lub duke. A może jakaś nowsza huska?
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
EXC 525 lepiej wypadnie, wiekszy moment od 450. niewiele mocniejszy ( nie jest taka róznica że jak opanujesz 450 to nie opanujesz 525 ) i na asfalt lepiej sie nadaje. ale tez kosztuje sporo, choc podejrzewam że mniej niz crf x. to takie hm wyczynowe supermoto bedzie ( najlepiej dorwac od razu ktma nie EXC tylko SMR ) ale jak nie chcesz wyczynowo latac, tylko taniej, to popatrz na lc4 640 po tuningu, po zmianie wydechu na jakis lzejszy i sportowy ( najlepiej akrap ) i wydech z EXC czyli keihin FCR plus silnik HF i masz sprzet który na asfalcie smiga niewiele wolniej od EXC ( fakt nie stanie ci z kazdego biegu na koło ) ale tez ostro mozna pomykać, a koszta utrzymania zdecydowanie nizsze. sam gdybym miał kupic sobie SM na codzien była by to lc4. jako moto do weekendowego polatania np po torach gokardowych, itp itd to EXC bym brał.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości