Zgasła i nie odpala/ Aprilia Tuareg 50 Wind
• Strona 1 z 1
Zgasła i nie odpala/ Aprilia Tuareg 50 Wind
Witam, wybrałem się wczoraj na przejażdżkę po wymianie linki. Przejechałem ok. 70 km i zatrzymałem się na pół godziny. Dałem przejechać się mojemu bratu ciotecznemu. Dość ostro ruszył, przejechał ok. 0,5 km i motor przy zatrzymywaniu się zgasł . Z jego wypowiedzi wynika, że podczas jazdy wszystko było OK. Później motor już nie chciał zapalić. Ostatnio rozkręcił się kosz sprzęgłowy (już skręcony) i ogólnie tarcze sprzęgła są w skali od 0-5 ocenione na 2. Czyli na jednej nie ma kawałka okładziny. Sprzęgło działa, rozłącza. Dziś wymieniłem świece na tą, która była wcześniej (teraz była irydowa). Wyjęta świeca była sucha, trochę nagaru ale nic poza tym. Paliwo jest, iskry nie sprawdziłem.
Dane techniczne:
Silnik Minarelli RV4 6 biegów
Motor Aprilia Tuareg 50 Wind
Gaźnik Dellorto 19mm
Åšwieca NGK BPR6ES
To chyba tyle. Proszę o pomoc bo jestem świeżak w motorach.
Przerwa w świecy- OK
Dane techniczne:
Silnik Minarelli RV4 6 biegów
Motor Aprilia Tuareg 50 Wind
Gaźnik Dellorto 19mm
Åšwieca NGK BPR6ES
To chyba tyle. Proszę o pomoc bo jestem świeżak w motorach.
Przerwa w świecy- OK
- benmon152
- Świeżak
- pithblackex
- Świeżak
- pithblackex
- Świeżak
pithblackex napisał(a):komar -na rodzimym forum chyba najlepiej by mu doradzili co zrobic...
Raczej nie, silnik jak silnik, wszędzie działa na tej samej zasadzie, poza tym tutaj jest znacznie więcej osób chętnych do pomocy, na dodatek strona, którą podałeś nie działa, więc napewno nikt mu nie pomoże.
Koniec offtopu!
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
- pithblackex
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości