wibracje vivacity 2002 50ccm. po przespawaniu tłumika.?
• Strona 1 z 1
wibracje vivacity 2002 50ccm. po przespawaniu tłumika.?
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam problem z Peugeot vivacity rok 2002, pojemność 50'tka, silnik z cylindrem stojącym, a mianowicie: kupiłem tłumik od aprilli sr50 (cylek leżacy) i przyspawałem go do vivki. Na starym troszkę 'pierdziała' i chciałem się pozbyć tego efektu. Silnik stracił swoją moc po zamontowaniu tłumika z aprilli tak więc znów przespawałem stary tłumik. Wibracje pojawiły się od pierwszego cięcia/spawania tłumika z aprilli oraz ponownie gdy wróciłem do punktu wyjścia (przespawanie starego tłumika). Moje pytanie brzmi: czy przyczyną wibracji całego skutera może być cięte i spawane kolanko oraz przedłużana/spawana rurka między tłumikiem i kolankiem? Co może być przyczyną?
ProszÄ™ o pomoc.
Mam problem z Peugeot vivacity rok 2002, pojemność 50'tka, silnik z cylindrem stojącym, a mianowicie: kupiłem tłumik od aprilli sr50 (cylek leżacy) i przyspawałem go do vivki. Na starym troszkę 'pierdziała' i chciałem się pozbyć tego efektu. Silnik stracił swoją moc po zamontowaniu tłumika z aprilli tak więc znów przespawałem stary tłumik. Wibracje pojawiły się od pierwszego cięcia/spawania tłumika z aprilli oraz ponownie gdy wróciłem do punktu wyjścia (przespawanie starego tłumika). Moje pytanie brzmi: czy przyczyną wibracji całego skutera może być cięte i spawane kolanko oraz przedłużana/spawana rurka między tłumikiem i kolankiem? Co może być przyczyną?
ProszÄ™ o pomoc.
alleluja i do przodu!
- bellmoondo
- Świeżak
Może po prostu za mocno dokręciłeś wydech do ramy ? nie wiem jakie tam masz mocowanie, ale w mojej GPR'ce to właśnie było przyczyną mocnych drgań. Śruba sama się poluzowała aż w końcu odpadła - drgania minęły.
- NaGłodzie
- Świeżak
Nie sądzę, by była to wina zbyt mocno przykręconego wydechu. Ogólnie mocowany on jest na 2 śruby + 2 szpilki od cylindra... Jedną "łapę" mam wyłamaną, ale tak było jak go już kupiłem więc nie sądzę, że to przez to. No ale dzięki za odpowiedź.

alleluja i do przodu!
- bellmoondo
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 41 gości