Gdzie wlać uszlachetniacz ??
• Strona 1 z 1
Gdzie wlać uszlachetniacz ??
Witam, byłem dzisiaj u mechanika i dowiedziałem się że moto mi gasło bo zasysa lewe powietrze przez to że uszczelniacze na wale jest dowalony i chciałbym żeby silnik jeszcze troche pochodził bez naprawy .. Powiedzcie mi gdzie można wlać ten uszlachetniacz żeby było w miare dobrze ??
Z góry dzięki
Z góry dzięki

Ostatnio edytowano 2/8/2012, 10:19 przez Kamill #99, łącznie edytowano 1 raz
- Kamill #99
- Świeżak
Dziękuję za inteligentne odpowiedzi...
Uprzejmie Wam mówię, że chcę sprzedać go ponieważ takie g*wno mi facet sprzedał i wczoraj jak pojechałem do mechanika to naprawa minimum 1000 zł, więc co mam zrobić skoro nie mam tyle pieniędzy żeby go wyremontować. Dzisiaj wlałem uszlachetniacz i działa lepiej, tylko myślę że to wina elektryki że gaśnie podczas jazdy..
PS. Nie myślcie tylko że chcę go sprzedać w takim a nie innym stanie silnika dlatego że go zarżnąłem bo tak nie jest.... Przejechałem nim może 25 KM przez 2 miesiące... ;<
Pozdrawiam
Uprzejmie Wam mówię, że chcę sprzedać go ponieważ takie g*wno mi facet sprzedał i wczoraj jak pojechałem do mechanika to naprawa minimum 1000 zł, więc co mam zrobić skoro nie mam tyle pieniędzy żeby go wyremontować. Dzisiaj wlałem uszlachetniacz i działa lepiej, tylko myślę że to wina elektryki że gaśnie podczas jazdy..
PS. Nie myślcie tylko że chcę go sprzedać w takim a nie innym stanie silnika dlatego że go zarżnąłem bo tak nie jest.... Przejechałem nim może 25 KM przez 2 miesiące... ;<
Pozdrawiam

- Kamill #99
- Świeżak
Stary trzeba bylo jechac do mechanika zanim podpisales umowa kupna/sprzedazy, prosta sprawa. Co do gasniecia podczas jazdy to moze byc czujnik walniety czujnik pochylu, badz okablowanie, badz tez swiece.
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
nic ci to nie da, zrób remont. wymiana uszczelnaicza na wale kosztuje grosze. i nie wciskaj ludziom syfu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Henio, gdybym musiał wymienić tylko uszczelniacze na wale, to bym się nie zastanawał nad tym. Ale gdy wczoraj mechanik powiedział mi co jest do wymiany, to aż mi się nogi ugięły... Wał ma luz, prawdopodobnie tłok do wymiany i wiele wiele innych, kosztownych rzeczy... : (
- Kamill #99
- Świeżak
takie życie
ja w moto wpakowałem 10 tysi w 2 lata.. wiec co to jest do remontu małego 2T ? groszowe sprawy. uszlachetniaczem sprawy nie załatwisz, on nie zniweluje luzu, ani nie poprawi kompresji. takie cos moooze działa jak juz to w 4T..

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
jest specjalny uszlachetniacz nazywa siÄ™ ,,profesjonalny remont silnika" innego nie znam, a ten mechanik jak wierzy w uszlachetniacze to jest szpachlaj nie mechanik. proponuje aby pan moderant zamknÄ… ten temat bo autor chyba nie wie o czym pisze.
-
KAPELA911 - Bywalec
- Kamill #99
- Świeżak
- Kamill #99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości