Aerox czesci do stuntu.
• Strona 1 z 1
Aerox czesci do stuntu.
Witam ma roxa 2004r , nabite na zegarach 28 tysiecy km. Interesuje sie stuntem poniewaz moim koledzy stuntuja , ja tez probuje ale ciezko jest..brakuje mocy , a silnik jest jzu troche zmeczony..no i robie remont , cylinder , losyka uszczelanicze , sprzeglo wariator itp.
no i prosze o opinie :
Cylinder : http://moto.allegro.pl/cylinder-70-cc-s ... 51364.html -ten lub inny , nie mam az tyle kasy na markowy cylek , w zasadzie Cylek moge wymieniac co sezon wiec spoko.
Łosyka : SKF podobno najlepsze , chyba nie musze dawac linku.
Wariator : seria.
Sprzeglo : Stage6 Sport Pro - w stuncie liczy sie dobry start ; )
Pasek : nowy oryginalny od Yamahy.
i wiadomo dzwon sprzeglo itp tez bede wymienial.
Dobry setup do stuntu ?
Czytalem duzo i kazdy mowi ze liczy sie technika wiem wiem , co do rzeczy mechanicznych to duza role odgrywa sprzeglo , cylek i wariator..
wiec wymienie : Cylek , Lozyska , wariator , sprzeglo , pasek , dzwon sprzegla itp , to jzu silnik bedzoe odnowiony. Co o tym myslicie ? bedzie troche lepiej wchodzil na kolo niz seria ?
no i prosze o opinie :
Cylinder : http://moto.allegro.pl/cylinder-70-cc-s ... 51364.html -ten lub inny , nie mam az tyle kasy na markowy cylek , w zasadzie Cylek moge wymieniac co sezon wiec spoko.
Łosyka : SKF podobno najlepsze , chyba nie musze dawac linku.
Wariator : seria.
Sprzeglo : Stage6 Sport Pro - w stuncie liczy sie dobry start ; )
Pasek : nowy oryginalny od Yamahy.
i wiadomo dzwon sprzeglo itp tez bede wymienial.
Dobry setup do stuntu ?
Czytalem duzo i kazdy mowi ze liczy sie technika wiem wiem , co do rzeczy mechanicznych to duza role odgrywa sprzeglo , cylek i wariator..
wiec wymienie : Cylek , Lozyska , wariator , sprzeglo , pasek , dzwon sprzegla itp , to jzu silnik bedzoe odnowiony. Co o tym myslicie ? bedzie troche lepiej wchodzil na kolo niz seria ?
lalala
- Aerox.
- Świeżak
Jeszcze przydało by się zmienić wario, a jak nie masz kasy na nowy wariator to chociaż nowe ślizgi i roleczki.
Dobrze wyregulować i powinno hulać
Co do cylindra to osobiście wolał bym zrobić szlif, i kupić porządny tłok. Będzie to lepsze rozwiązanie
Dobrze wyregulować i powinno hulać

Co do cylindra to osobiście wolał bym zrobić szlif, i kupić porządny tłok. Będzie to lepsze rozwiązanie
https://www.facebook.com/RometDivision
-
kalin20 - Świeżak
no moze , jak nie bede zmienial kierownicy , tylko zostawie seryjna tylko zdejme plastiki , wtedy zaoszczedze 300 zl i kupie wario. Pewnie Hebo NG , ale Stage6 Sport pro.
ej mam tez pytanie , bede tez zmienial kask , bo ostatnio mi spadl i sie zniszczyl.
Szukam kasku do 400zl , na to rodzice dadza zeby byl on z takim piorem na srodku kasku , jezdza na nim stunterzy.
Wiecie gdzie moge go dostac ?:D
ej mam tez pytanie , bede tez zmienial kask , bo ostatnio mi spadl i sie zniszczyl.
Szukam kasku do 400zl , na to rodzice dadza zeby byl on z takim piorem na srodku kasku , jezdza na nim stunterzy.
Wiecie gdzie moge go dostac ?:D
lalala
- Aerox.
- Świeżak
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... ory=0&sg=0
Do stuntu najlepiej serujny skuter + lekkie rolki . Ewentualnie leovince zx + malossi multivar + dobra regulacja i będzie rwało
Do stuntu najlepiej serujny skuter + lekkie rolki . Ewentualnie leovince zx + malossi multivar + dobra regulacja i będzie rwało
-
zioomeek09 - Świeżak
Na cylku no name dużo nie pojezdzisz ale jaki chcesz , do tego obowiązkowo wydech (leovince zx , tecnigas next-r) i wariator malossi multivar , łożyska bierz skf , daj większa dysze w gazniku + dobra regulacja i będzie szedł , sprzęgło moim zdanie to zbędny wydatek
Pasek bierz Malossi X-special
Pasek bierz Malossi X-special
-
zioomeek09 - Świeżak
jednak nie bede stuncil , to nie ma sensu. Bylem lekko zaczarowany stuntem. A na tym cylku 70cc za 199zl ile zrobi sie km ?
dpdam ze nie katuje cylindra , nie pale gumy itp. Ile zrobie na 70cc no name przy dobrym uzytkowaniu , jak bede dbal i oleju castrol Racing ? Jezdze na jednym z lepszej klasy olejow..
dpdam ze nie katuje cylindra , nie pale gumy itp. Ile zrobie na 70cc no name przy dobrym uzytkowaniu , jak bede dbal i oleju castrol Racing ? Jezdze na jednym z lepszej klasy olejow..
lalala
- Aerox.
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm