Opona Yamaha YZF-R125
• Strona 1 z 1
Opona Yamaha YZF-R125
Witam, posiadam YamahÄ™ R125 z 2008 roku i zastanawiam siÄ™ nad zmiana tylnej opony..
Kolega ostatnio mi podpowiedział żebym założył szerszą oponę a mianowicie 150mm ( seryjnie 130mm)
Mogły mi podpowiedzieć ktoś kto zna się na rzeczy lub najzwyczajniej tez dokonał takiego "zabiegu" jego + i - (plusy i minusy)
Z góry dzięki za odpowiedzi
Lewa w góre
Kolega ostatnio mi podpowiedział żebym założył szerszą oponę a mianowicie 150mm ( seryjnie 130mm)
Mogły mi podpowiedzieć ktoś kto zna się na rzeczy lub najzwyczajniej tez dokonał takiego "zabiegu" jego + i - (plusy i minusy)
Z góry dzięki za odpowiedzi

Lewa w góre

- adamkolli
- Świeżak
No niby powinno się stosować do zaleceń producenta, ale taka różnica może co najwyżej tarcie zwiększyć, no bo większa pow. ciągnie się po ziemii. W wyglądzie aż takiego różnicy nie ma, więc nie widzę sensu.
- kornel_p11
- Świeżak
Słyszałem kiedyś od kogoś, że to słaby zabieg. Przyczepność wcale się nie zwiększa, sterowność się pogorszy, v-max niewiele ale pewnie też spadnie. Co do wyglądu widziałem na allegro kiedyś yzf r125 z 150 i wyglądała koszmarnie ale chyba nie dlatego, że była to 150 tylko ze względu na "design wcięć itp." opony.
- creatorpl
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość