Chłodnica, korek cr 125
• Strona 1 z 1
Chłodnica, korek cr 125
Witam. Panowie nie mam już siły do tego, wyrzuca mi płyn z chłodnicy przez ten wężyk, przez który ma wyrzucać jeśli się zagotuje, tylko jest problem, bo wyrzuca go przez ten wężyk nawet jeśli moto jest zimne, wystarczy przegazować, i płyn wali aż wężykiem rusza. Myślałem, że to wina korka, więc kupiłem nowy, nic się nie zmieniło. Uszczelka pod głowicą nowa. Teraz sobie tak myślę, może to być spowodowane tym, że to miejsce, w którym jest wirnik od pompy wody ma mniejszą pojemność? Bo gdy kupiłem moto, tam były wżery aż na wylot, a ja kupiłem jakiś klej do bloków silnika itp, i nadlałem tym klejem tam wyżej niż było. Proszę o pomoc.
edit:
Gdy ściągnę korek, i przegazuje, to wywala płyn w cholerę z chłodnicy, ale nie widać bąbelków jako takich...
edit:
Gdy ściągnę korek, i przegazuje, to wywala płyn w cholerę z chłodnicy, ale nie widać bąbelków jako takich...
Honda CR 125
fuck the whales, save 2 strokes !!!
-
cichycr - Świeżak
moze byc ze pokrywa pompy wody jak mówisz jest nie taka jak oryginał. spróbuj dorwac oryginalna i zobacz. chociaz mi to ostro wyglada na uszczelke. nawet nowa jak np głowica jest krzywa/ma wżery moze puszczac
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Tzn, ja nie "łatałem" pokrywy pompy, tylko wżery były w deklu, tak, że olej walił do płynu, i tam nadlałem klejem tym co pisałem trochę wyżej niż było oryginalnie. Może przez to pompa robi większe ciśnienie? Bo gdy mam moto odpalone, i patrzę do chłodnicy to żeberka są cały czas przykryte płynem, tak jakby nadmiar wyrzuca, a potem już jest normalnie, gdy wyrzuci co ma wyrzucić, już nie sika płynem z wężyka, a żeberka są dalej przykryte. Głowica była prosta, wżerów jako takich też nie miała. Myślałem też, że to może wina zapchanego układu, więc przpłukałem chłodnice ale nic nie dało
. Może to poprostu wina tego nadlania klejem więcej niż powinno być, i nadmiar wyrzuca?

Honda CR 125
-
cichycr - Świeżak
nie no normalne że nadmiar zawsze wyrzuci. poczytaj serwisówke nim o czymkolwiek zaczniesz rozmyslac
tam na pewno pisze ile płynu. wychodzi zawsze ok 1 cm nad żeberka. nigdy nie bedzie pisało zalej pod korek ;P

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości