Sportowy wygląd,rzędowa czwórka dla początkującego- GSX650F?
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
gsxf 650
Dobre moto , polecam. Jestem jego codziennym użytkownikiem od ponad roku.
Pare informacji:
1. Waga- ja tam jej nie czuje a codziennie lawiruje w mega korkach przez 40 km.
2. Wybacza błędy. To jest to co moim zdaniem czyni to moto rewelacyjnym na pierwszy raz. Ja jak się bałem to jeździłem nie przekraczając 3k obrotów , potem coraz łatwiej.. Poczytasz parę książek poćwiczysz wieczorami. Będziesz chciał szybciej nie ma sprawy od 6k zaczyna się ogień , odcięcie jest na 12,5 k.
3. Prędkość maksymalna- w katalogu jest 205 , ja jechałem 220 i nie był to jeszcze max.
Owiewki ... dla jednych szpetne dla innych konieczne. Ja osobiście nie byłem do końca przekonany , dziś już wiem że nie kupiłbym za nic moto bez owiewek. Dzięki nim utrzymuje przelotową prędkość na autostradzie 160 i kompletnie nic mnie nie męczy.
O jednej rzeczy jeszcze bym napisał -wskaźnik biegów. Mi osobiście nie jest on konieczny bo od dziecka jeździłem jednośladem i się przyzwyczaiłem ale mimo to dzięki niemu nie szukam już 6 biegu...
A na koniec dodam jeszcze coś czym mnie to moto miło zaskoczyło - hydrauliczne sprzęgło. To są pierdoły które moim zdaniem robią różnicę.
pozdrawiam.
AHA , nie kupuj moto z wysp. 100% z nich jest praktycznie po szlifie. Niestety takich jest u nas na sprzedaż najwięcej.
Pare informacji:
1. Waga- ja tam jej nie czuje a codziennie lawiruje w mega korkach przez 40 km.
2. Wybacza błędy. To jest to co moim zdaniem czyni to moto rewelacyjnym na pierwszy raz. Ja jak się bałem to jeździłem nie przekraczając 3k obrotów , potem coraz łatwiej.. Poczytasz parę książek poćwiczysz wieczorami. Będziesz chciał szybciej nie ma sprawy od 6k zaczyna się ogień , odcięcie jest na 12,5 k.
3. Prędkość maksymalna- w katalogu jest 205 , ja jechałem 220 i nie był to jeszcze max.
Owiewki ... dla jednych szpetne dla innych konieczne. Ja osobiście nie byłem do końca przekonany , dziś już wiem że nie kupiłbym za nic moto bez owiewek. Dzięki nim utrzymuje przelotową prędkość na autostradzie 160 i kompletnie nic mnie nie męczy.
O jednej rzeczy jeszcze bym napisał -wskaźnik biegów. Mi osobiście nie jest on konieczny bo od dziecka jeździłem jednośladem i się przyzwyczaiłem ale mimo to dzięki niemu nie szukam już 6 biegu...
A na koniec dodam jeszcze coś czym mnie to moto miło zaskoczyło - hydrauliczne sprzęgło. To są pierdoły które moim zdaniem robią różnicę.
pozdrawiam.
AHA , nie kupuj moto z wysp. 100% z nich jest praktycznie po szlifie. Niestety takich jest u nas na sprzedaż najwięcej.
- tanaka
- Świeżak
Oj oj co do ER-6F i jego dźwieku to kolego nie wiem czy jeździłeś i jakie masz doświadczenia z tym motocyklem ale ja od siebie mogę powiedzieć że brzmi super ta r2
co więcej moto jest super w wyglądzie i stoi w czołówce motocykli łatwych do opanowania. Też się sam obawiałem że będzię to dziko brzmieć jakoś ale jak się przejechałem to
eh zarąbiście brzmi jak dla mnie koniec kropka ale gusta są różne.

- Dexter_Morgan
- Świeżak
Bez przesady R2 nigdy nie bedzie tak fajnie brzmiec jak R4
A już tym bardziej nigdy nie bedzie miec takich osiągów 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
No jasne że nie będzie miało nie wiadomo jakich osiągów ale jeżeli chodzi o te 72 KM w tej R2 to moc jest naprawdę super oddawana ciągnie od samego dołu wiadomo że jak ktoś chce rasowego sporta w 600cc to R4 no ale gusty są gustami i też myślałem że to będzię brzmiało gorzej niż r4 ale dopóki nie pojeździsz to się nie przekonasz wcale nie brzmi głupio wręcz przeciwnie
poza tym tak do 100 to motocykle z niższą mocą w granicach właśnie 70 - 80 koni zbierają się niemal identycznie jak sportowe 600 i nie ma w tym nic dziwnego dopiero po wyżej moc ma znaczenie. Chodzi mi tylko o to że wbrew pozorą takie r2 też swój urok mają radzę sobie posłuchać na żywo w czasie jazdy i wtedy zrozumiecie o co mi chodzi. Napisałem to ponieważ tematu autor twierdzi że nie podoba mu się dźwięk r2 miałem na celu tylko nakierowanie go żeby jak ma możliwość sprawdził na żywym organiźmie czy rzeczywiście tak jest. Bo też tak miałem że o dwa cylindry tylko no nie jeszcze w rzędzie ale wcale dźwięk nie jest brzydki i do tego całkiem przyjemnie się słucha na seryjnym wydechu a jak założyć jakiś akcesoryjny to pazur w uchu rośnie
a tu link z fajnym wydechem http://youtu.be/dttQEXIKW7w

a tu link z fajnym wydechem http://youtu.be/dttQEXIKW7w
- Dexter_Morgan
- Świeżak
motoluka kazde r4 na seri brzmi jak sokowirówka ale na akcesoryjnym kominie to najpiekniejsz symfonia swiata
powiem tak zdecydowanie wole dzwiek rzedowej 2 jak v2 

"ZX-10R" Ninja 2008 | http://bikepics.com/members/blackzx10r/
-
Black-Ghost - VIP Åšcigacz.pl
Dokladnie motoluka, fz6 jest zdecydowanie za ciche !!!!! Ale koszta wymiany sa troszke wysokie, wole dozbierac na fz1 i kupic go z akcesoryjnym kominem
Black ghost, jak dla mnie bandzior na serii pieknie gra
I r2 w er6 z kominem leo vinca widzialem, zamiata. Z daleka myslalem ze jakies ducati jedzie
odwracam sie a to er6n w pieknej pomaranczy. Dzwiek ma poprostu cudenko.

Black ghost, jak dla mnie bandzior na serii pieknie gra

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
tanaka-Dzięki za super opinię, upewniłeś mnie w mojej decyzji;) Po złych doświadczeniach z handlarzami kupię tylko egzemplarz od prywatnej osoby.
Odnośnie tych obrotów to też wydaje mi się że mocy szybko mi nie braknie i wiem ze ogarnę jazdę bo na mocniejszym fz6 dawałem radę po prostu nie kręcąc go tak wysoko.
Dexter-Mój "mroczny pasażer" mówi mi że r4 to coś czego szukam ale dzięki za Twoją sugestię, spróbuję znaleźć jakieś r2 w okolicy i może uda mi się do tego przekonać ale wszyscy znajomi mają r4 i wiem że jak się przejedzie na takiej z akcesoryjnym wydechem i wkręci się ją troche to też brzmi o niebo lepiej niż na filmikach
Może nie tyle że dźwięk r2 mi się nie podoba co poprostu r4 podoba mi się duużo bardziej.
Black-Ghost - Już wcześniej pisałem że jeśli będzie na seryjnym wydechu to na 100% zmieniam na akcesoryjny
To jak pilnuje teraz allegro i szukam gsx650f oraz xj6 diversion czy jeszcze coś mogę wrzucić do kręgu moich obserwowań?
Zastanawiałem się nawet nad dołożeniem 7k żeby za 22k zł kupić już nowie gsxf ale chyba nie warto kupować nowego motocykla na pierwszy no nie?
Odnośnie tych obrotów to też wydaje mi się że mocy szybko mi nie braknie i wiem ze ogarnę jazdę bo na mocniejszym fz6 dawałem radę po prostu nie kręcąc go tak wysoko.
Dexter-Mój "mroczny pasażer" mówi mi że r4 to coś czego szukam ale dzięki za Twoją sugestię, spróbuję znaleźć jakieś r2 w okolicy i może uda mi się do tego przekonać ale wszyscy znajomi mają r4 i wiem że jak się przejedzie na takiej z akcesoryjnym wydechem i wkręci się ją troche to też brzmi o niebo lepiej niż na filmikach

Może nie tyle że dźwięk r2 mi się nie podoba co poprostu r4 podoba mi się duużo bardziej.
Black-Ghost - Już wcześniej pisałem że jeśli będzie na seryjnym wydechu to na 100% zmieniam na akcesoryjny

To jak pilnuje teraz allegro i szukam gsx650f oraz xj6 diversion czy jeszcze coś mogę wrzucić do kręgu moich obserwowań?
Zastanawiałem się nawet nad dołożeniem 7k żeby za 22k zł kupić już nowie gsxf ale chyba nie warto kupować nowego motocykla na pierwszy no nie?
- cup12552
- Świeżak
-
Darayavahus - Świeżak
- stareRadio
- Świeżak
wiem wiem ale chodzi mi o to czy na fz6 dużo ciężej będzie się nauczyć dobrze jeździć "pełnowymiarowym" motocyklem niż na czymś słabszym typu gsx650f czy też xj600.Bo jeśli nie będzie takiej dużej różnicy to mogę też szukać fz6 po allegro i próbować namówić tego znajomego od którego wtedy fazera pożyczyłem na sprzedaż bo on nim nie jeździ bo się boi (od czasu jak zaliczył szlif 2 lata temu).
- cup12552
- Świeżak
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości