Zapowietrzony?
• Strona 1 z 1
Zapowietrzony?
Posiadam Rieju RR, dzisiaj chciałem zmienić zaciski w wężykach od paliwa bo słabo trzymały.
W tym celu musiałem spuścić całe paliwo bo wypływało, inaczej się nie dało. Po zmianie wszystkich zacisków i ponownym zalaniu motor nie chciał palić. Próbowałem kilkadziesiąt razy kopniakiem i 4-5 'z popychu'. Nie dało rady. Co teraz mam zrobić? Nie spotkałem się nigdy z taką sytuacją..
W tym celu musiałem spuścić całe paliwo bo wypływało, inaczej się nie dało. Po zmianie wszystkich zacisków i ponownym zalaniu motor nie chciał palić. Próbowałem kilkadziesiąt razy kopniakiem i 4-5 'z popychu'. Nie dało rady. Co teraz mam zrobić? Nie spotkałem się nigdy z taką sytuacją..
- Reesios
- Świeżak
moze paliwa juz nie masz, albo kranika nie odkręciłes ? na pycha musi odpalic. jak nie daje rady i smierdzi paliwem to moze zalałes. wtedy wykrec swiece i ją przeczysc. ( sprawdz od razu kolor ) ale moze do jutra jak postoi to paliwo wyparuje i odpalic moze z kopa 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Cześć. No to nie zapowietrzony tylko ZALANY !!!!!!
Zakręć paliwo wykręć świece i na pycha by wydmuchało wszystko z cylindra i gaźnika.
Wkręcasz wyczyszczoną świece odkręcasz paliwko i jazda
Pozdrawiam.
Zakręć paliwo wykręć świece i na pycha by wydmuchało wszystko z cylindra i gaźnika.
Wkręcasz wyczyszczoną świece odkręcasz paliwko i jazda

Pozdrawiam.
VTR 1000 F
- OjManiek
- Świeżak
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem... mam go pchać bez świecy a dopiero później ją włożyć?
Jeszcze jedno pytanko co do mechaniki - odkręciłem filtr powietrza żeby zobaczyć ja kto wygląda, a tam niespodzianka: pojemnik na gąbkę zalany benzyną, ok 100ml. Paliwo nie mogło się inaczej dostać tam niż przez gaźnik wiec.. nadaje się tylko do wymiany?
I żeby nie zakładać nowego tematu: kierownica z tego ogłoszenia nada się do mojego rieju?
http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-2005 ... c459;r:8;s:
Jeszcze jedno pytanko co do mechaniki - odkręciłem filtr powietrza żeby zobaczyć ja kto wygląda, a tam niespodzianka: pojemnik na gąbkę zalany benzyną, ok 100ml. Paliwo nie mogło się inaczej dostać tam niż przez gaźnik wiec.. nadaje się tylko do wymiany?
I żeby nie zakładać nowego tematu: kierownica z tego ogłoszenia nada się do mojego rieju?
http://tablica.pl/oferta/yamaha-dt-2005 ... c459;r:8;s:
- Reesios
- Świeżak
Witaj.
No to troszkę inna sprawa. Jeśli masz paliwo w filtrku to może oznaczać uszkodzony zawór iglicowy pływaka, lub tylko coś co go zablokowało( jakiś syfek
).
Propozycja :
Rozebrać gaźnik i wyczyścić.
Natomiast co do mojej rady, tak wykręcona świaca i pchamy maszynę.
Oczywiście zakręcony kran paliwa. A to po to by dokładnie wyczyścić cylinder z nadmiaru paliwa. Wkręcasz świece , odkręcasz kran i jazda z kopa a najlepiej na pycha.
Pozdrawiam.
No to troszkę inna sprawa. Jeśli masz paliwo w filtrku to może oznaczać uszkodzony zawór iglicowy pływaka, lub tylko coś co go zablokowało( jakiś syfek

Propozycja :
Rozebrać gaźnik i wyczyścić.
Natomiast co do mojej rady, tak wykręcona świaca i pchamy maszynę.
Oczywiście zakręcony kran paliwa. A to po to by dokładnie wyczyścić cylinder z nadmiaru paliwa. Wkręcasz świece , odkręcasz kran i jazda z kopa a najlepiej na pycha.
Pozdrawiam.
VTR 1000 F
- OjManiek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości