Supermoto czy "supersport" yzf r125 vs wr 125x
• Strona 1 z 1
Supermoto czy "supersport" yzf r125 vs wr 125x
Witam,
Od miesiąca dzień w dzień jestem zdecydowany na inny moto i już sam się pogubiłem... nie wiem co kupić. Rozważam yamahę yzf r125 albo yamahę wr 125x.
Z jednej strony bardziej podoba mi się sportowa sylwetka yzf r125 i wg. jest super, pewnie też wygodniejsza od wr, noi trochę v-max większy.
Z drugiej strony mając wr 125x będę mógł polatać chociaż te 5% z 100% w terenie (a niestety z yzf r125 musiałbym z tych 5% zrezygnować). Wydaje mi się też WR jest zwrotniejsza od yzfki i bardziej się nią można bawić
Co wybrać - chętnie usłyszałbym opinię osób, które jeździły i na ścigach i na supermoto ale wszystkich zapraszam do wyrażenia swojego zdania.
Od miesiąca dzień w dzień jestem zdecydowany na inny moto i już sam się pogubiłem... nie wiem co kupić. Rozważam yamahę yzf r125 albo yamahę wr 125x.
Z jednej strony bardziej podoba mi się sportowa sylwetka yzf r125 i wg. jest super, pewnie też wygodniejsza od wr, noi trochę v-max większy.
Z drugiej strony mając wr 125x będę mógł polatać chociaż te 5% z 100% w terenie (a niestety z yzf r125 musiałbym z tych 5% zrezygnować). Wydaje mi się też WR jest zwrotniejsza od yzfki i bardziej się nią można bawić

Co wybrać - chętnie usłyszałbym opinię osób, które jeździły i na ścigach i na supermoto ale wszystkich zapraszam do wyrażenia swojego zdania.
- creatorpl
- Świeżak
Jak ma być to twoje pierwsze moto to raczej większość forumowiczów poleciłaby ci enduro/supermoto. Jeśli masz troszkę doświadczenia to bierz YZF. Całkiem fajne moto, ładne, wygodne, całkiem zrywne.
- TheMiqlaq
- Świeżak
jezeli moto ma byc na krótkie trasy to WR bedzie duzo ciekawszy
wieksze przyspieszenie, fajnie mozna polatac po miescie itp. yzf tez jest ok, niby nadaje sie tez na nieco dalsze wypady, ale w miescie wygodniej mi by sie latało na SM

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
szczerze mówiąc o dłuższych wypadach wcale nie myślę. Moto będzie tylko do jazdy szkoła - dom. Miasto i ew. chętnie jakaś zabawa po lekko "leśno-terenowych drogach" (przy yzf bym z nich zrezygnował).
Tak czy tak jedyne co ciągnie mnie cały czas w stronę yzf jest jej wygląd (noi może trochę to, że niby jest bardziej wygodna od supermoto ale przy moich jazdach max 40-50min chyba na SM też wytrzymam)
Tak czy tak jedyne co ciągnie mnie cały czas w stronę yzf jest jej wygląd (noi może trochę to, że niby jest bardziej wygodna od supermoto ale przy moich jazdach max 40-50min chyba na SM też wytrzymam)

- creatorpl
- Świeżak
Nie koniecznie jest wygodniejsza od SM. A po drugie bardziej nada się WR do Twoich zastosowań, V-Max jeśli jest gorszy to może o 10-15 kmh wiec nie za dużo. Ja bym wziął WRke. Wg. mnie też zajefajnie wyglada.
Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości