Motor dla niskiej osoby
• Strona 1 z 1
Motor dla niskiej osoby
Powitać .
Chcę kupić motor, ale niestety jestem niską osobą, bo posiadam zaledwie 160 cm wzrostu. I tu jest taka mała prośba z mojej str. czy moglibyście polecić jakieś już sprawdzone motory na których nie miałabym problemów z sięganiem do ziemi
.
Pojemność silnika od 125 w górę mnie interesuje w cenie do 7 tys max ( dla średniaka w tej sprawie )
pozdrawiam .
Chcę kupić motor, ale niestety jestem niską osobą, bo posiadam zaledwie 160 cm wzrostu. I tu jest taka mała prośba z mojej str. czy moglibyście polecić jakieś już sprawdzone motory na których nie miałabym problemów z sięganiem do ziemi

Pojemność silnika od 125 w górę mnie interesuje w cenie do 7 tys max ( dla średniaka w tej sprawie )

pozdrawiam .
- meloszek89
- Świeżak
- meloszek89
- Świeżak
Ninja 250/GPZ500 - mam 163 cm wzrostu i siedzi/jeździ się ok. Przysiadałem się dziś do CBR1100 kumpla i również nie było problemów z sięgnięciem ziemi, sporty zazwyczaj są niskie, więc czego byś nie wybrała będzie ok.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
Brekekeks napisał(a):więc czego byś nie wybrała będzie ok.
Brekekeks generalnie to nigdzie autor tematu nie wspomniał że jest kobietą czy nie, bięc to mogłobyć trochę nie na miejscu. A nick bardziej wskazuje na mężczyznę...
Musisz sobie zmierzyć wysokość kroku, od ziemi do "krocza", następnie wchodzisz na tę http://cycle-ergo.com/ stronę, dodajesz motocykl który Cię interesuje. Potem w rubryce "Height" wpisujesz swój wzrost, w "Inseam" wysokość "krocza", otwierasz "options" i klikasz opcję "Put feet on ground". To pomoże Ci w jakimś stopniu dobrać motocykl, ale tylko wstępnie bo nic nie mówi tak wiele jak przymiarka do maszyny na żywo...

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Jest wskazane bardzo wyraźnie:)
A cycle ergo dobra stronka, chociaż czasem niezłe kwiatki wychodzą:)
I tu jest taka mała prośba z mojej str. czy moglibyście polecić jakieś już sprawdzone motory na których nie miałabym problemów z sięganiem do ziemi
A cycle ergo dobra stronka, chociaż czasem niezłe kwiatki wychodzą:)
- Brekekeks
- Świeżak
myślę że cbr f2 byłby w miarę ja na bandicie dosiegam palcami tylko i daje rade f2 byla duzo nizsza
Pier.... studia, zostań Ninją
-
cezary1985 - Świeżak
Brekekeks napisał(a):Jest wskazane bardzo wyraźnie:)I tu jest taka mała prośba z mojej str. czy moglibyście polecić jakieś już sprawdzone motory na których nie miałabym problemów z sięganiem do ziemi
fak, sorki nie przyuważyłem, mea culpa.

TAAAK, daj na pierwsze moto CBR600 F2 małej dziewczynie...

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
moje śliczne też ma 160cm, przymierzała i na pewno pasują GS500, CB500, CBF600, CB 600 (przy niższej kanapie) ER5, ER6, CBR f3. i nie leć w kierunku 125 bo szybko się "skończy", tak jak GN250 ślicznoty. takie leniwe pół litra jak np. er5 lub gs spokojnie wystarczą, a doświadczenia dadzą wiele
-
misiakw - Świeżak
Sykopson napisał(a):Brekekeks napisał(a):
TAAAK, daj na pierwsze moto CBR600 F2 małej dziewczynie...
napisała że średniak także zrozumiałem średniozaawansowana to chyba f2 może być, moze zle zrozumialem
-
cezary1985 - Świeżak
Jakbybyła średniakiem to mam wrażenie że nie napisałaby od 125 w górę tylko 500 w górę. Miałem wrażenie że chodziło jej o "świerzaka", no ale może ja też źle zrozumiałem. Może dajmy uściślić autorce tematu 

Suzuki Bandit 400 był
Suzuki SV650 S jest
Suzuki SV650 S jest
-
Sykopson - Stały bywalec
Dokładnie Sykopson, Meloszek odp na poszczególne pytania a napewno dostaniesz więcej odp
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
- Wiek, waga, wzrost,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Też jestem świeży przymierzyłem kilka motocykli i o dziw te sportowe były najniższe, o dziwo dla mnie teraz już wiem że sportowa charakterystyka to właśnie nisko i krótko z tym że chyba nie ma się co pchać na 100 koni bez doświadczenia
- Jakie masz doświadczenie (ile km na jakim sprzęcie),
- Wiek, waga, wzrost,
- Do jakich celów chcesz używać motocykla (jazda na co dzień - do pracy/szkoły/ po mieście czy trasie, weekendowe latanie z kumplami dla rozrywki, turystyka dłuższa/dalsza, jazda z plecaczkiem czy bez, jazda po torze, jazda po szutrach lub cięższym terenie), w jakich udziałach procentowych?
- Ile kilometrów chcesz przelatać w sezonie?
- Ile gotówki masz na sam motocykl i czy pomyślałeś o ciuchach?
- Jaki budżet możesz przeznaczyć na jego utrzymanie w sezonie?
- Jakie motocykle Ci siÄ™ podobajÄ… - sportowe, nakedy, turystyki, enduro itp.
- Które modele na tą chwilę przyciągnęły Twoją uwagę?
Też jestem świeży przymierzyłem kilka motocykli i o dziw te sportowe były najniższe, o dziwo dla mnie teraz już wiem że sportowa charakterystyka to właśnie nisko i krótko z tym że chyba nie ma się co pchać na 100 koni bez doświadczenia
Pier.... studia, zostań Ninją
-
cezary1985 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości