yamaha tdr 125 - wątpliwości, POMOCY !
• Strona 1 z 1
yamaha tdr 125 - wątpliwości, POMOCY !
Witam wszystkich użytkowników ! Byłem dzisiaj obejrzeć motor yamaha tdr 125, podaje link :
http://moto.allegro.pl/yamaha-tdr-125-2 ... 07623.html
Wszystko wydawało się okej. W miarę ładnie wchodzi na obroty, ładnie odpala. Postanowiłem się przejechać. Biegi wchodzą dobrze, motor całkiem sprawnie się rozpędza ale tylko do 100 km/h . Z tego co naczytałem się na forum powinien jechać min 120/130km/h. Blokadę z modułu ma na bank zdjętą bo kręci się do ponad 10k. Koleś mówił, że jest założona większa zębatka z tyłu ale czy ona zmniejsza prędkość aż o 30,40 km/h ? Co o tym sądzicie ? Do jutra mam się zastanowić czy biorę ten motor. Czy to jest normalne czy jest w nim coś zepsute ? Pomocy ! Proszę o szybką odpowiedź.
PS: czy wężyk od gaźnika który schodzi w dół motoru powinien być na końcu zgięty i obwinięty drutem ?
http://moto.allegro.pl/yamaha-tdr-125-2 ... 07623.html
Wszystko wydawało się okej. W miarę ładnie wchodzi na obroty, ładnie odpala. Postanowiłem się przejechać. Biegi wchodzą dobrze, motor całkiem sprawnie się rozpędza ale tylko do 100 km/h . Z tego co naczytałem się na forum powinien jechać min 120/130km/h. Blokadę z modułu ma na bank zdjętą bo kręci się do ponad 10k. Koleś mówił, że jest założona większa zębatka z tyłu ale czy ona zmniejsza prędkość aż o 30,40 km/h ? Co o tym sądzicie ? Do jutra mam się zastanowić czy biorę ten motor. Czy to jest normalne czy jest w nim coś zepsute ? Pomocy ! Proszę o szybką odpowiedź.
PS: czy wężyk od gaźnika który schodzi w dół motoru powinien być na końcu zgięty i obwinięty drutem ?
...
- kiemon
- Świeżak
na pewno jest lepsze przyspieszenie, czy zmniejszy prędkosc o tyle raczej nie, ale pytanie do ciebie czy ty piłowałes moto ? on nie uzyska 130 km h jak sie go nie pocisnie troche ;P moze byc ze cos uszkodzone, albo trzeba ustawic to takie gdybanie jest. zawsze nawet jak by był tłok do wymiany mozna go zaraz po zakupie wymienic, 300 -400 zł wsadzisz w ten mały remont na dobrych częsciach, i masz moto w miare pewne.
na pewno fabrycznie drutu nie ma
jest to pewnie odma z zaworu wydechowego, tamtędy moze skapywać olej. i fabrycznie w niektórych moto są tam korki które co jakis czas sie wyciaga i spuszcza olej. jak ktos zgubił korek musiałto jakos zadrutowac 
na pewno fabrycznie drutu nie ma

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
W sumie to mocno go nie piłowałem bo jechałem po polnej drodze, rozpędziłem go do 95 i dalej drogi brakowało. Wydawało mi się ze przy 60,70 km trzeba już wrzucać 6. Koleś mówił że przy dobrych wiatrach jechał nią 110. Dlatego zwracam się o pomoc bo nie wiem czy można spokojnie kupić taki motor, czy da rade sprawić żeby jechał te 130,140 km/h ? Bo chciałbym trochę szybciej nią śmigać ?
...
- kiemon
- Świeżak
mozna na pewno zmienic przełozenia, jezeli jechał 110 a fabrycznie odblokowany jedzie około 120-130 to wina moze byc po stronie przełozen. i jak pisałem jak nie to to moze byc silnik do remontu. ale mysle ze nawet na zapas warto zrobic mały serwis po zakupie i miec moto pewne na kilka sezonów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nic nie sugeruje, pisze tylko że moze byc COS ale nie musi. moze równie dobrze byc to dorżniety trup który ledwo jedzie... po fotkach i twoim opisie nic sie konkretnego wywnioskować nie da. jeżeli sam nie potrafisz ocenic sprzeta to niech mechanik sprawdzi, albo ktos kto sie zna. ktos ogarniety wystarczy że posłucha pracy silnika i bedzie mógł sporo rzeczy wyczaić
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tamten motor koleś z rana sprzedał ale kupiłem inny :
http://tablica.pl/oferta/pilnie-sprzeda ... 4f2a1;r:;s:
Motor jest na dotarciu więc nie piłowałem go mocno ale zauważyłem, że jak rozpędze się do 80,90 km/h to odcina go i wgl nie reaguje na gaz ( tak jakby się wyłączył) musze go wtedy od nowa zapalać i ruszać dalej. Co to może oznaczać ? Czy to modół go odłącza ? czy coś z gaźnikiem ? Poza tym chodzi w miare okej tylko gdy łapie od dołu jak zmieniam bieg to na chwile zamula i po chwili ma juz normalne obroty to wina gaźnika ?
Z góry dzięki za odpowiedź
http://tablica.pl/oferta/pilnie-sprzeda ... 4f2a1;r:;s:
Motor jest na dotarciu więc nie piłowałem go mocno ale zauważyłem, że jak rozpędze się do 80,90 km/h to odcina go i wgl nie reaguje na gaz ( tak jakby się wyłączył) musze go wtedy od nowa zapalać i ruszać dalej. Co to może oznaczać ? Czy to modół go odłącza ? czy coś z gaźnikiem ? Poza tym chodzi w miare okej tylko gdy łapie od dołu jak zmieniam bieg to na chwile zamula i po chwili ma juz normalne obroty to wina gaźnika ?
Z góry dzięki za odpowiedź
...
- kiemon
- Świeżak
moduł raczej nie odcinał by zapłonu az moto zgasnie i zeby znów odpalic. odcina to po prostu kastracja obrotów. a nie wyłączenie zapłonu. moze byc gaźnik zapchany, albo kranik i jak jedziesz wolno to paliwo zdązy doleciec, a jak wiecej potrzeba to nie nadąza napływac przez kranik i moto gaśnie. od razu zrób mu jakis przegląd i serwis żeby maszyna była pewna
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No jeśli mam go na luzie to do 3,4 tys buczy jak go gazuje a pozniej ładnie się wkręca. A w jeździe to dopiero od 5,6,7 tyś normalnie jedzie, jak już wejdzie na wysokie obroty to rakieta. Zauważyłem,że ja go dobrze rozgrzeje, tak z 20 min wolnej jazdy to pozniej nie gaśnie mi jak szybko jadę. Podejrzewam, że to gaźnik bo zawór wydechowy jest dobrze wyregulowany. Ale w sumie to nie wiem bo to moje pierwsze moto po wsk 125 i jeszcze nic nie obczajam.
...
- kiemon
- Świeżak
no to mówie, nie ma co marudzic i wymyslac teorii, wymien olej, wymien swiece i filtr powietrza, wyczysc i ustaw gaźnik. i wtedy mysl ewentualnie co dalej. nie wiem jak sie otwiera. szukaj gdzies miejsca gdzie mozna wsadzic kluczyk, albo szukaj jakiejs linki. i nja przyszłosc edytuj posty
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum