Zestaw do 2 tys.
• Strona 1 z 1
Zestaw do 2 tys.
Pierwsze co zrobiłem po przyjsciu na forum i przeczytaniu regulaminu (:lol:) był temat w dziale chcę kupić motocykl. Rady były bardzo trafne więc postanowiłem, że poczytam tematy jakie już były. No i okazało się, że najlepszym wyjściem będzie zakup odzienia dla jeźdźca zanim kupi się wymarzony motocykl (szczególnie do w głowie wyrył mi się cytat ,,ciała nie kupisz"). Do rzeczy, wyczytałem, że tekstyl i skóra w starciu z asfaltem reagują bardzo podobnie i że większość jest zwolennikami kombi. A teraz pytania właściwe:
- Czy kurtka + spodnie (tekstylne) są znacznie gorsze od kombi ze skóry ? Będę jeździł motocyklem nie tylko w trasy dla przyjemności ale pewnie też na uczelnie więc sami rozumiecie, że kombi nie do końca będzie dla mnie praktyczne.
- Czy za 2 tysiące można skompletować coś w miarę dobrego ? Buty+ Spodnie + Zbroja + Kurtka + Rękawice + Kask (jesli o czymś zapomniałem to proszę krzyczeć
)
- Czy kurtka + spodnie (tekstylne) są znacznie gorsze od kombi ze skóry ? Będę jeździł motocyklem nie tylko w trasy dla przyjemności ale pewnie też na uczelnie więc sami rozumiecie, że kombi nie do końca będzie dla mnie praktyczne.
- Czy za 2 tysiące można skompletować coś w miarę dobrego ? Buty+ Spodnie + Zbroja + Kurtka + Rękawice + Kask (jesli o czymś zapomniałem to proszę krzyczeć

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Sam jestem na podobny etapie, ale juz powoli kompletuje odzież. Moim zdaniem, jeżeli uważasz, że Twoje ciało jest "ważne" to nie da rady. Ja na allegro kupiłem buty Sidi vertigo za 550 zł ( nowe w sklepie 1100zł), kask HJC HQ-1 ( według crash testów jeden z najlepszych kasków) - za 750 zł. Teraz własnie szukam kurtki i spodni. Lepiej poczekać uzbierac wiecej kasy na ubranie, bo to bedziesz mieć na lata
- arcisz14
- Świeżak
Gdybym miał możliwość odłożyć to wogóle nie zakładał bym takiego tematu
Ale niestety praca sezonowa raz w roku lekko mnie ogranicza, zakupy będę robić po sezonie żeby zaoszczędzić, ale nawet jeśli bym czekał pół roku to kasy nie przybędzie tylko najwyżej trochę stopnieje, dlatego taki nie inny temat. Pytam tylko czy tekstylia to dobry pomysł i czy kupię ,,coś w miarę dobrego" a nie pierwszą ligę na rynku 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
skóra a tekstyl to zupełnie inna bajka i do tego można stworzyć nowy wątek. Biorąc pod uwagę kompletację całości za około 2000 zł to wybij sobie z głowy skórę. Pozostaje zatem jakiś tex. Ten kask HJC HQ-1 jest ok ale wszyscy uciekają od karbonu a tu nagle ktoś do niego namawia (wytrzymałość materiałów itp to też lepiej na inny wątek zostawić).
Kask - np KBC vr-1x za 399zł, włókno szklane (czyli solidna skorupa) i ładnie wykonany ale oczywiście to nie klasa shoei-a czy Arai-a.
kurtka - HELD clach albo maddox za jakieś 500zł - dobry producent, dobrze leżą mają to co powinno być ale nie ma wiele cukiereczków i ciasteczek.
Spodnie np cycle spirit za jakieś 500zł - podstawa co w miarę sensownie leży.
buty - Falco hoot za około 600 zł - membrana, w miarę wysokie, włoskie, naprawdę fajnie leżą (mam jeden model od Falco i jestem naprawdę zadowolony).
rękawice - Held four turing za jakieś 220zł - dobra podstawa, dobrze spasowane.
Zbroja ci w tym przypadku nie jest potrzebna - możesz najwyżej kupić solidniejszy ochraniacz pleców.
Masz zestaw w jednym sklepie (moto-akcesoria) a nie czary po allegro i ryzyko,ze nie będzie coś pasować. wynalazki są dobre a co jak kask z "mega oferty" się okaże wyprzą bo jest jakiś trzaśnięty bo walał się po półkach jak ten HQ-1 ze 3 lata? Moja rada to wybierz się do sklepu jak biały człowiek bo nie zawsze na necie jest najtaniej.
Kask - np KBC vr-1x za 399zł, włókno szklane (czyli solidna skorupa) i ładnie wykonany ale oczywiście to nie klasa shoei-a czy Arai-a.
kurtka - HELD clach albo maddox za jakieś 500zł - dobry producent, dobrze leżą mają to co powinno być ale nie ma wiele cukiereczków i ciasteczek.
Spodnie np cycle spirit za jakieś 500zł - podstawa co w miarę sensownie leży.
buty - Falco hoot za około 600 zł - membrana, w miarę wysokie, włoskie, naprawdę fajnie leżą (mam jeden model od Falco i jestem naprawdę zadowolony).
rękawice - Held four turing za jakieś 220zł - dobra podstawa, dobrze spasowane.
Zbroja ci w tym przypadku nie jest potrzebna - możesz najwyżej kupić solidniejszy ochraniacz pleców.
Masz zestaw w jednym sklepie (moto-akcesoria) a nie czary po allegro i ryzyko,ze nie będzie coś pasować. wynalazki są dobre a co jak kask z "mega oferty" się okaże wyprzą bo jest jakiś trzaśnięty bo walał się po półkach jak ten HQ-1 ze 3 lata? Moja rada to wybierz się do sklepu jak biały człowiek bo nie zawsze na necie jest najtaniej.
- lucyfer78
- Świeżak
Forum jak zwykle nie zawiodło i starzy wyjadacze podpowiedzieli świerzakowi co i jak
Ale z grubsza taki miałem plan, żeby po necie rozejrzeć się mniej więcej cenowo, ale kupić w normalnym sklepie gdzie wszystko mogę przymierzyć i dotknąć. Ogólnie chciałem się dowiedzieć tylko czy za 2 kafle można ubrać na siebie coś sensownego co ochroni mnie bardziej niż jeansy i kurtka z lumpeksu
Dowiedziałem się, że tak, a szukanie poszczególnych elementów to już na szczęście moja robota
(pracując bez przerw w zasadzie tylko na swoje marzenie jakim jest motocykl i wolność, takie problemy bardziej cieszą niż martwią bo ma się czym zająć głowę i wyobraźnie) Dzięki. Temat do zamknięcia.

-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
Może Miczab coś Ci zaproponuje w dobrej cenie, jednak wcześniej tak jak provit napisał, musisz pojeździć i po przymierzać żeby wiedzieć co chcesz a potem szukać w dobrej cenie.
Triumph Street Triple
- jaroaro
- Bywalec
Jeżdżenie po sklepach i przymierzanie to dobry pomysł, mi ostatnio zaproponowali kurtkę skórzaną (Buse chyba ale nie pamiętam) po przecenie z 870 na 520, wraz ze sprowadzeniem właściwego rozmiaru (mieli tylko M-kę), czyli nawet w sezonie możesz trafić konkretne okazje.
Growing old is mandatory. Growing up is optional.
- Brekekeks
- Świeżak
Obrałem mieszankę
Pojechać do sklepu zobaczyć co mi się podoba, ogarnąć ceny, wrócić do domu i zobaczyć po ile dokładnie to samo stoi na necie 

Motocykle sportowe sÄ… do jazdy sportowej, a nie do nauki.
-
SkoQ - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości