Peugeot sv 125 olej
• Strona 1 z 1
Peugeot sv 125 olej
Witam, posiadam skutera peugota sv 125, i mam 2 pytanka :
jak spóścić i wlać do niego olej (obszukałem sie jakieś śrubki albo czegoś w tym rodzaju i nigdzie takiej nie ma, była tylko z samego tyłu silnika odkręciłem ją i wylało się troche oleju ale napewno nie z silnika, i teraz nie wiem jak go tam spowrotem wlać, gdy ruszam koło dziwnie o coś trze)
Jaki olej jest do tego skutera najlepszy??
Z góry dzięki za odpowiedzi.
jak spóścić i wlać do niego olej (obszukałem sie jakieś śrubki albo czegoś w tym rodzaju i nigdzie takiej nie ma, była tylko z samego tyłu silnika odkręciłem ją i wylało się troche oleju ale napewno nie z silnika, i teraz nie wiem jak go tam spowrotem wlać, gdy ruszam koło dziwnie o coś trze)
Jaki olej jest do tego skutera najlepszy??
Z góry dzięki za odpowiedzi.
-
przemko241 - Świeżak
Nie wiem jak w tym moto jest, ale jeśli tak jak u mnie, to powinien być normalny otwór na korek zakręcany, a spuszcza się go normalnie śrubą.
- NaGłodzie
- Świeżak
Wylałeś olej z przekładni, powinno wylać się ok.100ml-150ml. Na karterze powinno być napisane ile wlewać tego oleju. Śruby wlewowej szukaj w górnej części karteru, lub z boku umieszczonej -/+ na połowie wysokości karteru, lub trochę wyżej, jeśli nic tam nie ma to wlew jest pewnie pod pokrywą paska za sprzęgłem (sprzęgło trzeba ściągnąć).
Niektóre peugeoty nie mają śruby spustowej oleju od przekładni, więc jeśli prawie nic się nie wylało z tej co odkręciłeś to być może to jest wlew.
Przekładnia teraz pracuje na sucho więc nie dziw się, że coś trze.
SV125 to przecież 2T, więc żadnej śruby od oleju w silniku nie znajdziesz.
Niektóre peugeoty nie mają śruby spustowej oleju od przekładni, więc jeśli prawie nic się nie wylało z tej co odkręciłeś to być może to jest wlew.
Przekładnia teraz pracuje na sucho więc nie dziw się, że coś trze.
SV125 to przecież 2T, więc żadnej śruby od oleju w silniku nie znajdziesz.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości