Mam problem z quadem 110 brak i skry i hamujace kola
• Strona 1 z 1
Mam problem z quadem 110 brak i skry i hamujace kola
Witam mam quada 110 automata i pewnego razu jehałem i był mocno zgzany i cos zapiszczało i raptonie zahamowały koła i zgasł .odczekałem pare minut ostygł kład i normalnie jusz koła nie blokuja ale cos ciezej kreci i jest brak iskry ,kupilem nowy cylinder kompetyny w tłokiem,ale jeszcze go nie montowałem , i co moze byc przeczyna tyh hamujacyh kół i braku iskry z gury dziękuje i mówie ze jestem nowy i nieogarniam jeszcze tego forum dzięki :) :( :( :( :(
skoczek1210
- skoczek1210
- Świeżak
koła pewnie blokował silnik, poprzez zatarty tłok który pod wpływem temp. puchł i stawał w cylindrze. a co do braku iskry to możesz mieć spore problemy z ogarnięciem tego, pierw sprawdź moduł, regulator napięcia i prądnice, jak to nie pomoże to cała instalacja do wymiany, niestety to są uroki tych quadzików 

tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
quad 110 mam problem łapie i gasnie
Dziękuuje jusz jest wszystko wymienione cylinder i tłok i ma jusz iskre ale gdy go sie pha to ma taka kompresijje mocna ze ledwo go przełamuje iwgl ciagalisy na hol załapał i jehac powolutku ale jehał 20m a potem zgasł iwgl i na ssanie dałem i nic swieca suha i hyba nie dohodzi benzyna.Prosze o pomoc i z gury dziękuje
skoczek1210
- skoczek1210
- Świeżak
- skoczek1210
- Świeżak
oddaj pojazd do mechanika bo sam nie dasz rady go naprawic
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No własnie oddałem go do mehanika i złożył wszystko tak jak musi byc i odpalil na ssani ale dałem cały gas a tak powoli jehał ze masakra i wyłaczyłem z ssania i zgasł i potem wgl nie hciał odpalic i na ssaniu tez odkreciłem swiece i jest suha a powinna byc mokra po tylko co go na ssaniu phałem to masakra .a komporesje ma taka ze ledwo co go sie zapyha a mehanik muwi ze ustawił tak jak była i musi byc tak bo wczesniej było dobze i hodził i było tak samo ,bo tak ciezko go zaphac ,było wymieniane tłok ,cylinder czy to tak ma tak byc ciezko ?? iwqgl dlaczego nie odpala .prosze o pomoc
skoczek1210
- skoczek1210
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości