coś się stanie sprężynom w lagach podczas jazdy bez oleju?
• Strona 1 z 1
coś się stanie sprężynom w lagach podczas jazdy bez oleju?
Czy coś się stanie gdy pojadę na jazdę próbną moim RG 80, który ma do wymiany uszczelniacze w lagach, a oleju jest tam niewielka ilość ?
Oprócz tego że zawieszenie będzie miętkie to czy może się coś stać sprężynom ?
Oprócz tego że zawieszenie będzie miętkie to czy może się coś stać sprężynom ?
- Kamill #99
- Świeżak
Nal napisał(a):Zawieszenie będzie miękkie a nie miętkie (będzie pachniało miętą czy jak?) a ze sprężyną nic specjalnego nie powinno się dziać.
Nie będzie ani miętkie ani miękkie

-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
jaroaro napisał(a):Olej ma za zadanie tłumić a nie smarować sprężyny więc nic nie powinno się stać
Kolego doczytajwiecej bo glupoty piszesz!!!!!!!!!!!!!
Jesli masz sie przejecac probnie to nic sie nie stanie ale jesli bedziesz latal bez oleju w lagach to sie "wytra" bedzie luz a potem stuki itp...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
po 1 tutaj olej nie ma zadnego znaczenia do pracy, wiec jazda z nim czy bez niego nie wpływa na bezpieczenstwo. to nie jest zawieszenie olejowe, gdzie olej przeciska sie przez zawory itp. tutaj działą tylko jako zredukowanie poduszki powietrznej - czyli po prostu mniej powietrza w amorze. olej smaruje i zabezpiecza jedynie przed korozja zawieszenie. bez niego pójda panewki, i elementy trace o siebie podczas pracy. ja latałem całkowicie bez oleju na torze mx włąsnie soft enduro 50 i po miesiacu dobijania ( skoki na płasko itp
) w koncu przytarło mi sie, golenie straciły połysk, i czasami sie blokowały, ale po dolaniu oleju wróciło do normy
także troche trudno zarznac to zawieszenie, wiec tydzien jazdy to nic. ale lepiej zeby cos tam było

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości